Čím střílíte MPi?
Moderátor: LOS vedení
- HV
Příspěvek#2 » pát 27. led 2017, 21:44
Proč? Já ji koupil asi v r. 2008 a stále ji každý den nosím. MPi jsem s ní taky kdysi střílel. Podle mě je to nejlepší volba. Když chceš, můžeš mít v kapse zásobník z G17 a kapacity je na rozdávání. Jednoduchá a spolehlivá zbraň. ...pokud ji nechceš nosit, střílej MPi tím co bys rád nosil. Proto divize MPi vznikla.
- Albert
Příspěvek#4 » čtv 2. úno 2017, 09:59
Před pár lety MPi LOS byli v 90% právě G26. Důvody byli dva: někteří právě proto že tuto zbraň skutečně nosí, důvod druhý je kapacita zásobníku, tudíž sportovní výhoda. Jericho které zmiňuje CMK je Jericho 941FB které má velikost v podstatě CZ 75 compakt (i když je tedy o něco málo menší) ale hlaveň má dlouhou 89,6mm takže dle pravidel LOS je to MPi. Já jsem si ji pořídil z několika důvodů:
Protože nemusím Glocky, respektive jejich spoušťáky,
protože se mi Jericho vždycky líbilo,
protože má totožnou ergonomii jako CZ75 kterou jsem v té době používal a byl na ni zvyklí,
protože jsem si chtěl střelit jednu sezónu LOS právě v MPi,
protože jsem ho stejně zvažoval jako variantu na nošení (a taky ho nosím),
protože jsem taky wychcaná wojebáwka a s kapacitou Jericha 14 plus 1 jsem se těšil jak to Géčkařům natřu
.... (nehledě na to, že tam pasují 18ti raný zásobníky z Shadow
)
Jenže tehdy začali v Čelákovicích LOSy 10ran a dost které omezovali i kapacitu zásobníku a hned rok na to byla upraveny pravidla, která kapacitu omezují na všech závodech...
Takže jak v současné době vybrat vhodnou pistoli pro MPi LOS ????
V podstatě velmi jednoduše.
1) Hlaveň délka dle pravidel
2) Kapacita min. 7 plus 1 aby jsi nebyl znevýhodněn oproti ostatním
3) Doporučuji min. ráži 9mmLuger (s ohledem na schopnost porážet ocelové terče)
4) Po naplnění bodů 1, 2 a 3, je to jakákoliv pistole která se Ti dobře drží a dobře se ti s ní střílí.
A ještě jedno doporučení.... Rozhodně doporučuji přikoupit dostatečné množství zásobníků !!! Nejednou jsem viděl jak střelci v MPi LOS nedokončili situaci protože jim došly zásobníky.
Protože nemusím Glocky, respektive jejich spoušťáky,
protože se mi Jericho vždycky líbilo,
protože má totožnou ergonomii jako CZ75 kterou jsem v té době používal a byl na ni zvyklí,
protože jsem si chtěl střelit jednu sezónu LOS právě v MPi,
protože jsem ho stejně zvažoval jako variantu na nošení (a taky ho nosím),
protože jsem taky wychcaná wojebáwka a s kapacitou Jericha 14 plus 1 jsem se těšil jak to Géčkařům natřu

Jenže tehdy začali v Čelákovicích LOSy 10ran a dost které omezovali i kapacitu zásobníku a hned rok na to byla upraveny pravidla, která kapacitu omezují na všech závodech...
Takže jak v současné době vybrat vhodnou pistoli pro MPi LOS ????
V podstatě velmi jednoduše.
1) Hlaveň délka dle pravidel
2) Kapacita min. 7 plus 1 aby jsi nebyl znevýhodněn oproti ostatním
3) Doporučuji min. ráži 9mmLuger (s ohledem na schopnost porážet ocelové terče)
4) Po naplnění bodů 1, 2 a 3, je to jakákoliv pistole která se Ti dobře drží a dobře se ti s ní střílí.
A ještě jedno doporučení.... Rozhodně doporučuji přikoupit dostatečné množství zásobníků !!! Nejednou jsem viděl jak střelci v MPi LOS nedokončili situaci protože jim došly zásobníky.
- Jakuza87
Příspěvek#5 » čtv 2. úno 2017, 11:16
MPi jsem minulý rok střílel s G26 a 5-ti zásobníky (1*G26 + 4*G17). Bohužel v létě se nesešel čas s termíny a tak pro mně pravidlo více střelnic bylo likvidační, bo další střelnice v okruhu do 250km se vyprodali nečekaně brzy. Ale s G26 jsou návyky stejné jako s G17 kterou mám jako dospělou zbraň, takže tím je u mně výběr jasný.
- Xerxes
- Georg
Příspěvek#7 » čtv 2. úno 2017, 12:38
tvrdik píše:Ahoj, prosím bez offtopicu :
čím střílíte MPi a proč jste si tak zvolili? Já chodím s G26 a přemýšlím o změně..
Pistole Makarov, ráže 9mm Makarov.
Protože ji běžně nosím, jsem na ni zvyklý, nepotřebuje žádné zvláštní doplňky (doslova tak jak ji nosím, tak s ní závodím), vyhovuje podmínkám MPi a je na ni ideální (pozor ! nezaměňovat se slůvkem nejideálnější !).
Osobně si myslím, že G 26 je dobrá zbraň, zvláště na osobní ochranu a LOS.
Před úpravou pravidel byl na tom G26 lépe díky větší kapacitě zásobníku než Makarov, po úpravě pravidel na jednotný počet nábojů v zásobníku se rozdíly naprosto setřely a podmínky jsou stejné. Jediná výhoda G26 oproti Makarovu je cena náboje. Jinak bych se osobně být tebou G26 na LOS nezbavoval. Pokud chceš jen vyzkoušet něco jiného ? Proč ne ?
- Joe
Příspěvek#8 » čtv 2. úno 2017, 13:56
G26. Protože jsem chtěl jednu zbraň na trenink, LOS i nošení. Když jsem ji kupoval, neexistovala P11.
Dnes bych vybíral z G26, P11 a - pokud by mi nezáleželo na ceně střeliva - Taurus P145... a koupil bych si G17. Protože mne nebaví onanovat se zásobníkem po sedmi ranách; v zimě schovám fullsize pod bundu a v létě do EDC kabelky
Dnes bych vybíral z G26, P11 a - pokud by mi nezáleželo na ceně střeliva - Taurus P145... a koupil bych si G17. Protože mne nebaví onanovat se zásobníkem po sedmi ranách; v zimě schovám fullsize pod bundu a v létě do EDC kabelky

- Quirinus
- fixfokus
Příspěvek#10 » čtv 2. úno 2017, 18:40
Loňskou sezonu jsem střílel Makarovem, a vystřílel jsem si 3. místo v Čelákovickém poháru (asi hlavně proto, že Albert a dalších pár vlčáků přešlo na "velké" pistole) 
Drobná nevýhoda Makarova (krom toho, co píše Georg) je vypouštění zásobníku naspod rukojeti, ale dá se na to zvyknout...

Drobná nevýhoda Makarova (krom toho, co píše Georg) je vypouštění zásobníku naspod rukojeti, ale dá se na to zvyknout...
- Georg
Příspěvek#11 » čtv 2. úno 2017, 19:22
Přesně pred rokem jsem si na něj koupil novou rukojeť (nemusel jsem, ale chtěl), která má tu výhodu, že má záchyt zásobníku nahoře u lučíku, takže ho vypouštím palcem střílející ruky. Proto jsem napsal, že se po úpravě pravidel rozdíly naprosto setřely. Jinak s původní rukojetí je to tak, jak píše fixfokus.
Já si na tu novou rujkojetť tak rychle zvykl, že jsem na tu původní zapomněl
Já si na tu novou rujkojetť tak rychle zvykl, že jsem na tu původní zapomněl

- ptarmigan
Příspěvek#12 » pát 3. úno 2017, 01:09
JJ, nevýhoda Makarova je ten zásobník. Ale nosím s origo rukojetí, tak taky střílím s origo rukojetí. Prostě tam patří, novoty já nerad. Další drobná nevýhoda jsou titěrná mířidla a pak těch 6-7 kg v DA (zvláště na Losík - slabá ruka, kladivo dolů). Ale to se dá pocvičit. Na MPi mi přijde fajn G43/Walther PPS.
- Joe
Příspěvek#13 » úte 14. úno 2017, 09:57
Quirinus píše:Já si na nošení právě místo původní G26 pořídil M&P Shielda, protože je placatější a doufám, že bude ještě o něco pohodlnější na nošení. Až si na něj trošku zvyknu, tak se s ním chystám nějaký LOS v divizi MPi taky odstřílet.
Vidíš, na Shielda jsem úplně zapomněl. Resp dnes je k dostání HS9, což je ještě zajímavější. Subkompakt s railem. Od srpna jej bude možné používat jako rukojeť k laserovému ukazovátku kombinovanému s baterkou

- DawiX
Příspěvek#15 » pát 3. bře 2017, 09:48
Prvni moje zkusenosti s LOS byly v MPi s Berettou 71
Jde to. Mel jsem vyhodu v rychlosti a presnosti oproti G26 treba (proste to min kope). V dobe kdy jeste nebyl limit na 7, G26 mela vyhodu kapacitou. S kalibraci kovu nebyl problem. I .22 to shazovala v pohode.
Potom jsem presel na G19 do Pi a spis strilel klubovky a IPSC Prod.
Letos jsem poridil HK P30SK a vratil jsem se do MPi - jen co se poradne naucim ten silene dlouhej HK reset, myslim si ze to bude velmi dobra volba

Potom jsem presel na G19 do Pi a spis strilel klubovky a IPSC Prod.
Letos jsem poridil HK P30SK a vratil jsem se do MPi - jen co se poradne naucim ten silene dlouhej HK reset, myslim si ze to bude velmi dobra volba

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí