Tip na zavírací nůž
- RomanB74
Příspěvek#61 » stř 21. pro 2016, 21:35
Děkuji pánové, asi nakonec půjdu do nějakého WALTHERa.
>Paza: kupoval jsi přes net? U nás (Pce) jsem nenašel prodejce, který by měl tuto kategorii zboží skladem, nožů stovky to jo, ale buď nic zajímavého nebo pro mne naprosto neznámé značky, nebo kudly za 2k a výše. To zas bude boj a nalítaný kilometry... nebo e-shop "naslepo"...
Hezké svátky pánové, i Vám dámy, samozřejmě!
>Paza: kupoval jsi přes net? U nás (Pce) jsem nenašel prodejce, který by měl tuto kategorii zboží skladem, nožů stovky to jo, ale buď nic zajímavého nebo pro mne naprosto neznámé značky, nebo kudly za 2k a výše. To zas bude boj a nalítaný kilometry... nebo e-shop "naslepo"...
Hezké svátky pánové, i Vám dámy, samozřejmě!
- paza
Příspěvek#62 » stř 21. pro 2016, 22:08
Koupil jsem ho zde http://www.bvs.cz/noze_noze_walther_ppq.html
bylo to v nějaké akci a stál o něco méně (tedy pokud se při mé skleróze nepletu
).
A děkuji a také pochopitelně přeji hezké a klidné Vánoce
bylo to v nějaké akci a stál o něco méně (tedy pokud se při mé skleróze nepletu

A děkuji a také pochopitelně přeji hezké a klidné Vánoce

-
Josef Spetl - Příspěvky: 19
- Josef Spetl
Příspěvek#63 » stř 21. pro 2016, 23:32
Doporučuji www.noze-nuz.com. Kupoval jsem dvakrat a vzdy na vybornou.
- P.V.
Příspěvek#65 » čtv 22. pro 2016, 12:02
Josef Spetl píše:Doporučuji http://www.noze-nuz.com. Kupoval jsem dvakrat a vzdy na vybornou.
Taky doporučuji. I několik mých kamarádů tam nakupovali a vždy super. Akorát to Spiderco Police je teď dost drahé...

- SlashKO
Příspěvek#67 » úte 31. led 2017, 13:47
Tak noze-nuz.cz taky doporucuju 
Aktuálně mám od nich Kershaw Cryo i Cryo II a ESSE Avispa D2. Přítelkyni jsme pořídil Kershaw Shuffle Snow
Se všema nožema jsme spokojenej a Shuffle jsme si nakonec pořídil i sobě, protože je to takovej mininožík a někdy se nedá, mít u sebe Cryo.
Navíc, za ty ceny, které teď Cryo a Shuffle stojí se to nedá nekoupit (Shuffle 400 Kč a Cryo 860 Kč).
Jako klasické EDC-cko bych asi doporučil Cryo, akurátní velikost. Avispa a Cryo II už jsou přecijen větší nože, které se někdy nevlezou
No a do malé, nebo dívčí kapsy je zase super Shuffle.
Jinak kdyby jste někdo hledal něco na snadné broušení, sada Spyderco Tri angle funguje na komplet nože v domácnosti

Aktuálně mám od nich Kershaw Cryo i Cryo II a ESSE Avispa D2. Přítelkyni jsme pořídil Kershaw Shuffle Snow

Se všema nožema jsme spokojenej a Shuffle jsme si nakonec pořídil i sobě, protože je to takovej mininožík a někdy se nedá, mít u sebe Cryo.
Navíc, za ty ceny, které teď Cryo a Shuffle stojí se to nedá nekoupit (Shuffle 400 Kč a Cryo 860 Kč).
Jako klasické EDC-cko bych asi doporučil Cryo, akurátní velikost. Avispa a Cryo II už jsou přecijen větší nože, které se někdy nevlezou

No a do malé, nebo dívčí kapsy je zase super Shuffle.

Jinak kdyby jste někdo hledal něco na snadné broušení, sada Spyderco Tri angle funguje na komplet nože v domácnosti

- ValdaM
- RomanB74
Příspěvek#70 » ned 5. úno 2017, 11:47
Tak, jak jsem "vyhrožoval", tak jsem učinil a pořídil jsem Walther STK.
Pořizovací cena včetně dopravy 690,- Kč. Nosím jej v pouzdru, jenž bylo součástí balení takže první co jsem udělal byla demontáž opaskového perka.
Zatím spokojenost. Každopádně došlo ke změně stavu z: "žádný normálně nositelný nůž" na "něco použitelného u sebe".
Mám nějaký starší lovecký "The Best Defence 440SS", ale to je opravdu tak do lesa. Victorinox je civilně-praktická věc.
Jediné, co mi na Waltheru STK trochu vadí, že mi "neladí" se zbraní (G19), takže nedá se nic dělat, asi budu muset pořídit ještě pistoli stejné značky k noži. Aneb... důvod k nákupu nové zbraně se vždycky najde
Pořizovací cena včetně dopravy 690,- Kč. Nosím jej v pouzdru, jenž bylo součástí balení takže první co jsem udělal byla demontáž opaskového perka.
Zatím spokojenost. Každopádně došlo ke změně stavu z: "žádný normálně nositelný nůž" na "něco použitelného u sebe".
Mám nějaký starší lovecký "The Best Defence 440SS", ale to je opravdu tak do lesa. Victorinox je civilně-praktická věc.
noziky2.jpg
Jediné, co mi na Waltheru STK trochu vadí, že mi "neladí" se zbraní (G19), takže nedá se nic dělat, asi budu muset pořídit ještě pistoli stejné značky k noži. Aneb... důvod k nákupu nové zbraně se vždycky najde

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- SlashKO
Příspěvek#71 » ned 5. úno 2017, 12:16
ValdaM píše:Nože Kershaw jsou hrozně hamatne a konstrukčně složité.
Službu mnohem lépe plní nože Ka-Bar Dozier případně dražší varianta třeba Esee Avispa.
S kabarem mám skvělé zkušenosti!
To je zajímavý názor

Já mám jak Kersaw Cryo II, tak ESSE Avispa (takže velikostně srovnatelné nože) a když se mám rozhodovat, vždcky si vezmu Cryo. Je "reprezentativnější", velikostně stejné a nijak výrazně složité. Jediná věc navíc je asistované otvírání, což považuju za plus při otvírání jednou rukou (i Avispa jde otevřít hezky, ale Cryo prostě ryhlej a lépe

- honzek86
Příspěvek#73 » ned 1. říj 2017, 19:44
Ahoj pánové (a dámy) 
vlákno jsem celé přečetl, ale raději bych dotaz "oživil" ... přeci jen někdo mohl za posledního půl roku objevit další model apod. Sháním dárek k narozeninám pro bráchu, prahne po jednočepelovém otevíracím noži. (Jde hlavně o chození na hory, do lesa a podobný "scouting"). Limit je 2.000 - 2.500 ... koukám teď hlavně po Gerber/Coldsteel/Böker/Smith and Wesson ... máte nějaký horký tip a nebo osobní zkušenosti s nějakým modelem (samozřejmě i jiných značek)?
Priority: tvrdost oceli (alespoň 440C), délka čepele (alespoň 4"), kvalitní pojistka (nejlépe "contra") - vycházím z mého starého SaW Border Guard z r. 2006, se kterým jsem max. spokojený a má tyto parametry. http://www.nuga.ee/products/s&w/swbgb_b.jpg Tenkrát jsem ho dostal za 2.200, tak snad seženu něco obdobného.

vlákno jsem celé přečetl, ale raději bych dotaz "oživil" ... přeci jen někdo mohl za posledního půl roku objevit další model apod. Sháním dárek k narozeninám pro bráchu, prahne po jednočepelovém otevíracím noži. (Jde hlavně o chození na hory, do lesa a podobný "scouting"). Limit je 2.000 - 2.500 ... koukám teď hlavně po Gerber/Coldsteel/Böker/Smith and Wesson ... máte nějaký horký tip a nebo osobní zkušenosti s nějakým modelem (samozřejmě i jiných značek)?
Priority: tvrdost oceli (alespoň 440C), délka čepele (alespoň 4"), kvalitní pojistka (nejlépe "contra") - vycházím z mého starého SaW Border Guard z r. 2006, se kterým jsem max. spokojený a má tyto parametry. http://www.nuga.ee/products/s&w/swbgb_b.jpg Tenkrát jsem ho dostal za 2.200, tak snad seženu něco obdobného.
- Awertzue
Příspěvek#74 » ned 1. říj 2017, 20:02
Tak horka novinka to není, ale s tímto by mohl byt spokojen http://www.noze-nuz.com/kizlyar/KK0157.php , ale dělá se i v D2, jen přihodit najakou zlatku - http://www.noze-nuz.com/kizlyar/KK0159.php
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí