Novela evropske smernice o zbranich

Luky22

Příspěvek#1546 » sob 28. led 2017, 10:24

SansLogique: S tím souhlas.

TomSh

Příspěvek#1547 » sob 28. led 2017, 10:27

P.V. píše:Taky mi kamarád říkal, že jemu je to jedno, že má jen plynovku... Teď už se moc nesměje...

Mnoha lidem to bude asi jedno i potom. Ovšem ti co budou vázáni povinnostmi vyplývajícími ze zákona to těžko bude moci být jedno. Tím samozřejmě myslím držitele ZP

Jen mě teď napadlo...včera na nově bylo řečeno že i flusbroky. To mi přijde divné. Tam si myslím že je to "střelná zbraň" (lépe řečeno hračka) mechanická .

JardaB

Příspěvek#1548 » sob 28. led 2017, 10:40

Vzduchovka je taky mechanicka zbran...

TomSh

Příspěvek#1549 » sob 28. led 2017, 10:59

JardaB píše:Vzduchovka je taky mechanicka zbran...

Tak to se omlouvám. Já myslel že vzduchovka je D zbraň plynová s výkonem do 16J protože hnacím mediem je plyn. To že je to mechanická je vzhledem ke konstrukci a funkci pravda.
Takže na ní se vztahuje natahovací síla více než 150N? To jsem předpokládal např u praků,kuší a luků kde nelze změřit energii střely na ústí hlavně.
Pokud by to tedy bylo tak tak by se návrh směrnice týkal "vzduchovek" moderních kde je funkce odvozena od předem stlačeného vzduchu (plynu Co2)-jenže to už nejsou vzduchovky ale plynovky- protože mnoho z nich má dnes již zásobník a klasických vzduchovek by se to netýkalo pokud by se nehýbalo se zbraněmi mechanickými.
Teď jsem z toho tedy jelen.

U vzduchovky dojde k okamžitému uvolnění nahromaděné mechanické energie a následnému stlačení plynu. Je pravda že aby to byla plynová muselo by dojít k okamžitému uvolnění stlačeného plynu a to tento vzduch před pístem není :) .Je otázka zda následné stlačení je dostečně rychlé aby mohlo být považováno za okamžité.
Naposledy upravil(a) TomSh dne sob 28. led 2017, 11:19, celkem upraveno 2 x.

Petzold

Příspěvek#1550 » sob 28. led 2017, 11:01

Vzduchovka s plynovým válcem je z pohledu zákona ..plynová zbraň.

TomSh

Příspěvek#1551 » sob 28. led 2017, 11:10

Petzold píše:Vzduchovka s plynovým válcem je z pohledu zákona ..plynová zbraň.

Přesně tak jsem si to vždy představoval ale je zde vidět že i tady se to dá vysvětlovat různě ;) A dle znění zákona co je Mechanická a plynová zbraň
se dá považovat za zbraň mechanickou .Jediné řešení kdy může být vzduch předem stlačen a může dojít k jeho uvolnění je zbraň se vzduchovou kartuší (a ta má svoje místo) nebo předem natlakován pumpou před výstřelem . Jsem fakt jelen (myslivci, prosím nestřílet :D )

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vzduchovka
Nyní to chápu tak že by bylo dobré přesně vědět co EU chce a neházet vzduchovky do jednoho pytle. Třeba se registrace bude týkat jen vzduchovek s předem natlakovaným zásobníkem který bude umožňovat kontinuální střelbu a nebude se týkat vzduchovek pístových .

TomSh

Příspěvek#1552 » sob 28. led 2017, 11:40

https://www.novinky.cz/domaci/427637-za ... tm_term=směrnice%20eu%20o%20zbraních
Ha, takže bude následovat registrace zásobníků?
Cit.dvou z příspěvků v diskuzi :1. "Tak a teď se hned pozná terorista, protože ten ho bude mít delší !!" :lol:
2."Čecháčkové by neměli mít právo nosit zbraň vůbec. Výjimku by tvořili jen Čecháčkové s IQ nad 120, kterých žije v ČR zanedbatelné procento. Nechci, aby měli lidé se základním vzděláním stejná práva na nošení zbraně pro svoji ochranu jako my, inteligentní a vysokoškolsky vzdělaní." Tak to je fakt hnus. Nejsem vysokoškolsky vzdělaný a rozhodně mi to v životě neschází.Podle tohoto jsem však pravděpodobně méněcenný :evil:
.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_ ... a--1621973
Nic než hluboká úcta před takovým výrokem.

Hockeyista

Příspěvek#1553 » sob 28. led 2017, 12:20

TomSh píše:Ovšem ti co budou vázáni povinnostmi vyplývajícími ze zákona to těžko bude moci být jedno. Tím samozřejmě myslím držitele ZP.

Tak se ty zbraně najednou z ničeho nic poztrácí. Jak jednoduché. :D

TomSh

Příspěvek#1554 » sob 28. led 2017, 12:21

kurvajz píše:.... bonzování je v této zemi velmi populární sport. Ono už dneska čím míň lidí ví, že střílíte, tím lépe...a v budoucnu to bude ještě horší.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zp ... i--1693042

Antony30011

Příspěvek#1555 » sob 28. led 2017, 12:28

TomSh: to je srovnani panecku. Ja svyho souseda neudal, ale kdyz vidim jak pali petky na zahrade a celou zimu je rve do kotle... zkus si vedle takovyho osla zit.

kurvajz

Příspěvek#1556 » sob 28. led 2017, 12:32

Luky22 píše:kurvajz: "Ježiš jasně, že to neni problém...se zeptejte kohokoliv ze Slovenska, co všechno můžete kousek za čárou koupit za pár kartáčů Marlborek..."
To je všechno možné, ale budeš mít kule na to pašovat Kalacha přes čáru? To je práce pro galerku a ne pro bezůhonného člověka, který se neumí v daném prostředí pohybovat a také na to nemá povahu.

Já kalacha nepotřebuju, ale když budu zbraň touhle cestou potřebovat, tak vím za kým jít. Bude to stát nemalé peníze, ale je realizovatelné. Podotýkám, že to v plánu nemám, ale jako nejzazzší možnost to prostě mám :ugeek:

kurvajz

Příspěvek#1557 » sob 28. led 2017, 12:34

TomSh píše:http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/cesko-odmitne-cast-smernice-eu-o-zbranich-my-se-svych-lidi-nebojime-rekl-ministr-vnitra--1621973
Nic než hluboká úcta před takovým výrokem.

Slibem nezarmoutíš... :lol:

kurvajz

Příspěvek#1558 » sob 28. led 2017, 12:34

Hockeyista píše:Tak se ty zbraně najednou z ničeho nic poztrácí. Jak jednoduché. :D

Takhle přesně to dopadne :mrgreen:

kurvajz

Příspěvek#1559 » sob 28. led 2017, 12:40

TomSh píše:
kurvajz píše:.... bonzování je v této zemi velmi populární sport. Ono už dneska čím míň lidí ví, že střílíte, tím lépe...a v budoucnu to bude ještě horší.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zp ... i--1693042

Tohle je demagogie a srovnávat to nejde. Existuje určitá skupina bezohledných lidí, kteří se prostě chovají jako dobytek a neplatí na ně nic jiného než represe. Jak k tomu já přijdu, že jsem už před lety investoval do zateplení baráku, plynového kotle a trojitých oken bez jakékoliv státní dotace zatímco soused vedle má možnost dostat kotlíkovou dotaci (mimo jiné i z mých daní) a přitom vesele spaluje odpadky, dřevotřísku, petky, pneumatiky a další svinstvo a otravuje tím vzduch a zdraví lidí v širokém okolí? Na tyhle lidi nic jiného než flastr nezabere a kdo jiný by na tom měl mít zájem než právě ten, kdo to musí dýchat.

Naproti tomu to, že mám doma v trezoru pistoli, to nikoho neohrožuje, neotravuje to vzduch ani neničí zdraví.

TomSh

Příspěvek#1560 » sob 28. led 2017, 12:45

Zpět na