Výběr přebíjecího lisu
- Pablo.gs
Příspěvek#421 » sob 21. led 2017, 15:43
Takhle ta otázka nestojí, z jejich pohledu radí dobře a Luger je pro ně přestupní stanice. Jsou to převážně mířenkáři, přebíječi větších revolverových ráží (.45 Long Colt) a puškaři. Tam nejsou takové spotřeby, takže ten postoj chápu. I argument jednoduchosti (masivnost, méně spojů = méně vůlí, méně plastových dílů = méně problémů) chápu 
Je to jen o čase, pokud bych ho měl víc, tak by ten jednooperák byl v pohodě.

Je to jen o čase, pokud bych ho měl víc, tak by ten jednooperák byl v pohodě.
- Rough boy
Příspěvek#422 » sob 21. led 2017, 15:56
Pablo.gs píše:...měsíčně budu přebíjet cca 300-400ks 9 Luger, a brzy snad i cca 100ks .357 Mag...
Chlapi na střelnici mě jednohlasně říkají "běž do jednooperáku"...
No, mě přišlo že na přebíjení 300-400 lugrů měsíčně ti doporučili jednooperák. Alespoň takhle jsem to pochopil z výše uvedeného textu.
Resp. takhle: chápu, proč mají jednooperáky na to, co přebíjí. Jen nechápu, proč ti to doporučují na malé pistolové náboje. Když sám uvádíš lugry na prvním místě.
- Pablo.gs
Příspěvek#423 » sob 21. led 2017, 16:28
Protože nikdo nevěří, že fakt není mým mokrým snem do roka a dne přebíjet Long Colta nebo 45-70
A krom toho každej přirozeně doporučuje co má a co mu funguje: A když jde zároveň o nabídku "stav se, já ti to doma ukážu a pomůžu seřídit", tak je jasný, že nikdo tohle nebude nabízet k lisu, který nikdy neviděl.
Ale řekl bych že jsme OT.

Ale řekl bych že jsme OT.
- Rough boy
Příspěvek#424 » sob 21. led 2017, 17:38
Samozřejmě je to tvé rozhodnutí. Řešit výběr přebíjecího lisu ve vlákně s názvem "Výběr přebíjecího lisu" mi zrovna OT nepřijde, spíš mi přijde, že ty už jsi pro jednooperák dávno rozhodnutý a chceš to tady jenom posvětit, nikoli o tom polemizovat. V takovém případě přeji dobrý výběr a pevné nervy.
- Pablo.gs
-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#426 » ned 22. led 2017, 06:35
Pablo.gs píše:Chci se zeptat, co jsi k němu ještě dokupoval? Obraceč zápalek, nějakou tu sadu plastových dílů, trubičky na zápalky, náhradní jehly? A je ten základní stojan dostatečně stabilní (při našroubování na desku), nebo se vyplatí vzít rovnou ten bytelnější?
Nedokupoval jsem zatím vůbec nic. Jedna náhradní jehla je v sadě s lisem. Stejně tak nevidím důvod kupovat další trubičky, čas na "zobání" zápalek to nezkrátí a pro případ poškození jsou v sadě náhradní plastové konce. Na otáčení zápalek používám víka z plastových misek, ve kterých ukládám nábojnice a střely. Stojan vem pokud chceš pracovat ve stoje, ja u toho sedím a mám lis přímo na desce stolu. Stabilní je to dost. U stability bude rozhodně hrát větší roli konstrukce stolu, než uchycení lisu k desce.
- sheep
Příspěvek#427 » ned 22. led 2017, 07:58
Zakoupeni jednooperaku.Pri 300-500ks za mesic po nejake dobe otrava.Nevadi hodil se na kalibraci strel.
Rozhodovani mezi hornady a dillon,lee bylo take v hledacku.Na lis bych pripominky nemel,ale ty plastove vecicky okolo a recenze lidi ktery popisuji zavady jsem ho zavrhnul.
A nastalo dilema,ale vyhral dillon. Jak tu nekdo psal podavac nabojnic je vec kterou si clovek vyrobi doma.
Dillon protoze ma cely mechanismus podavani v zakladu a je potreba jen podavac samotny.Kdezto Hornady potrebuje dodelat i zbytek podavani,jde to ale je to slozitejsi.
Rozhodovani mezi hornady a dillon,lee bylo take v hledacku.Na lis bych pripominky nemel,ale ty plastove vecicky okolo a recenze lidi ktery popisuji zavady jsem ho zavrhnul.
A nastalo dilema,ale vyhral dillon. Jak tu nekdo psal podavac nabojnic je vec kterou si clovek vyrobi doma.
Dillon protoze ma cely mechanismus podavani v zakladu a je potreba jen podavac samotny.Kdezto Hornady potrebuje dodelat i zbytek podavani,jde to ale je to slozitejsi.
- Machead
Příspěvek#428 » ned 22. led 2017, 13:21
Co sa tyka podavaca nabojnic, ja som na DIllon XL650 primontoval podavac z Lee Loadmaster/Lee Pro 1000. Su to 4 trubicky, kazda na cca 25 nabojnic, podavac sa rucne otoci ako bubon revolvera pre dalsiu trubicu.
Ked to zratam tak:
Dillon XL650 z druhej ruky (uz pripraveny shellplate a serepeticky pre 9 mm) za 400 eur
Lee podavac nabojnic aj s tanierom pre zatrasenie - 25 Eur
Lee Deluxe Die set 9 mm – 65 Eur
Povinne somariny ako digitalna vaha (z eBay, cina, vazi presne), suplera, kluce apod. neriesim.
Cele to vyslo do 500 Eur co je menej nez 15 000 ceskych…
Ked to zratam tak:
Dillon XL650 z druhej ruky (uz pripraveny shellplate a serepeticky pre 9 mm) za 400 eur
Lee podavac nabojnic aj s tanierom pre zatrasenie - 25 Eur
Lee Deluxe Die set 9 mm – 65 Eur
Povinne somariny ako digitalna vaha (z eBay, cina, vazi presne), suplera, kluce apod. neriesim.
Cele to vyslo do 500 Eur co je menej nez 15 000 ceskych…
- pelanj
- pajapety
Příspěvek#432 » úte 24. led 2017, 12:00
Bohužel musím dodat, že po objednání Dillonu SDB u Marcínka, mi bylo sděleno, že skladem není a bude až někdy v březnu... Prý kvůli tomu, že se jim na něj sešlo víc objednávek najednou. Takže Alsa je sice levná (pokud i v březnu podrží stejnou cenu), ale počkáte si...
- honzazd
- Har.Megido
- Har.Megido
Příspěvek#434 » úte 24. led 2017, 19:37
Staci trochu zapatrat: jedna z mnoha moznosti, pak uz jen najit eshop co to posle skoro zadara, bez cla, bez problemu: http://www.sportshooter.de/wiederladen/ ... tbquot.htm
Tady zrovna posilaji do CR za 19,90 EUR, ale daj se najit takovy, co nad urcitou utratu posilaji zadara.
Tady zrovna posilaji do CR za 19,90 EUR, ale daj se najit takovy, co nad urcitou utratu posilaji zadara.
- Pablo.gs
Příspěvek#435 » úte 24. led 2017, 20:10
Nebo třeba tady:
http://www.doublealpha.biz/product_info ... cts_id=533{15}140
Všude v Evropě je prodávají za 425,-EUR, což odpovídá ceně Alsy (12tis). Těch 16tis. u konkurence moc nechápu, to už je brutální rozptyl.
http://www.doublealpha.biz/product_info ... cts_id=533{15}140
Všude v Evropě je prodávají za 425,-EUR, což odpovídá ceně Alsy (12tis). Těch 16tis. u konkurence moc nechápu, to už je brutální rozptyl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí