Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.

capvi

Příspěvek#451 » pon 2. led 2017, 10:05

Tohle se mi uz nekolikrat take stalo. Pak se mi take nekolikrat prihodil druhy, "nechteny" vystrel, tj. vystrelim, uvolnim spoust do resetu, ale nenastane zadne cvaknuti a ztvrdnuti spouste, ale hladce se vystreli.

libor89

Příspěvek#452 » pát 13. led 2017, 13:26

Ahoj všem
Vlastním též SFP9 již téměř rok. Nasříleno cca 8 000 ran, posledních 1000 přebíjeno (prach Lovex D032 střely Ares poplastované) zbytek tovární S&B a Fiocchi. Spoušť se pěkně zajela po 3 000 ranách a v tu dobu zmizely mosazné šupinky uvnitř. Ten "dvojitý reset" se mi také párkrát stal...

libor89

Příspěvek#453 » pát 13. led 2017, 16:00

...ještě pro info přikládám obrázky opotřebení vnitřku pistole před namazáním (8000 ran, foceno umyté, před namazáním).
001.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Kalič

Příspěvek#454 » pát 13. led 2017, 17:50

Jakým způsobem to myješ? Otázka bez ironie. Opravdu mne to zajímá. Četl jsem, že prý dávají Glocka, který už moc špiní, vyprat do myčky na nádobí. Věřil bych, že je to pohodlné, ale není mi jasné, zda je to pro kvér vhodné.

libor89

Příspěvek#455 » pát 13. led 2017, 18:04

Každých 1000 ran v teplý jarový vodě a ostříkám sprchou. potom vysuším a našplíchám ballistol, který se dostane do skulin a vytěsní případnou zbylou vodu. Nevím jestli je to OK to takto mýt, ale zatím šlape bezvadně, ani známka rzi.

Rottwik

Příspěvek#456 » pát 13. led 2017, 19:53

libor89 - já bych řekl,že o opotřebení snad ani nemůže být řeč....mimo místa největších otěrů je jako nová. A po 8 000 výstřelů? Fakt? Vypadá to,že není ani v desetině své životnosti :P A s tou jarovou koupelí jako fakt bez rozdělání :o ? Mám zbraně od roku 1992, ale tohle jsem zatím neslyšel. Zajímavé, jsem zvědav na další případné reakce (to bez ironie) 8-)

libor89

Příspěvek#457 » sob 14. led 2017, 12:35

Rottwik - omlouvám, se zapomněl jsem uvést, že ji rozdělám a v teplé vodě s jarem vyráchám závěr a rám a chvilku nechám ponořené. Mezitím vyčistím hlaveň (na té si dávám záležet). Poté rám a zavěr vyndám z černé vody, opláchu pod sprchou a použiji ballistol ve spreji. Přiznávám jsou šetrnější metody mytí a mít třeba jako kamarád pistoli Dan Wesson, tak bych si rozhodně rozmyslel ji vůbec do vody ponořit. HK takové zacházení myslím snese. 8000 ran má určitě. Vedu si deník a z krátkých zbraní z ničeho jiného nyní nestřílím.

Rottwik

Příspěvek#458 » sob 14. led 2017, 13:10

libor89 - takhle jsem to samozřejmě pochopil, měl jsem na mysli rozdělání "vnitřností" - vyhození kontejneru z rámu, rozhození spoušťového mechanismu a tak... 8-) ne, že ji vytáhneš z pouzdra a šup s ní do jaru :lol: ale i tak jsem valil oči :shock: No, člověk se učí celý život :ugeek:

Zomp

Příspěvek#459 » ned 15. led 2017, 17:57

Tak to ja asi zbytečně často ale čistím po každém střílení takže cca 100-200 ran. Mám nastříleno okolo 2000.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MKabar

Příspěvek#460 » pon 16. led 2017, 17:50

Asi jsem prase, ale ja cistil P30L a Experta na zacatku zari a ted na Vanoce, aby se nereklo ze to flakam O:-). Ale ted se asi hecnu a zas pucnu, bo mi kamos dohodil naky Balistolovy mazanicko s keramickyma casticema, tak to testnu na raily v zaveru.

pelanj

Příspěvek#461 » pon 16. led 2017, 20:18

Mírně OT - ty čisticí historky mi připomněly tuhle scénu: https://www.youtube.com/watch?v=De_i2yL ... u.be&t=927

MKabar

Příspěvek#462 » pon 16. led 2017, 22:41

Peklo asi brzo zamrzne - v sobotu jsem ochmatal poradne P10c (a brzo si i strelim) a sedi mi to lepe (i to ma lepsi spoust - lepsi tovarni striker jsem v ruce jeste nemel, zachyt zaveru si nepridrzuju atd.), nez SFP. Ted jeste kdyby se tam nic nelamalo a neupadavalo a ciste teoreticky by to mohl byt prvni striker v mojem bidnem arsenalu, coz nezvladlo ani HK s SFP, jelikoz ja jsem na kohoutove klasiky.

Jirik.fx

Příspěvek#463 » pon 16. led 2017, 23:25

Jsem si už střelil a jsem nadšenej. Určitě u mě najde místečko v sejfu. Jestli se nebude lámat odírat apod tak z toho na trzích bude trošku poprask. A to jsem 100 % zastánce železa a kohoutů.

MKabar

Příspěvek#464 » úte 17. led 2017, 00:58

Hlaven je bachrata jak na 45 pomalu, tak snad to neco konecne vydrzi. A snad pujde sehnat i zavitovka v CR.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#465 » sob 4. úno 2017, 20:49

Tak včera jsem otestoval poprvé novou SFP40 (.40S&W). Je to docela macek oproti devítkové SFP, do rukou vám jde samozřejmě také větší pára, ale celkově velice příjemné postříleníčko :-). Nebýt tak drahých nábojů, bral bych to za devítkovou verzi :-)

První kousek v ČR už míří ke svému majiteli a pro jeden si dojeli dokonce až braťa ze Slovenska, protože tam vůbec netuší, že nějaká SFP40 existuje :-)

Obrázek

Zpět na