Walther PPS M2

Glock a spol.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#181 » pon 28. lis 2016, 21:38

Žádné konkrétní datum jsem nezmiňoval, psal jsem o tom, že "svého času" se to řešilo i u Glocku... A podobně jako u Walthera, reklamace se neuznávaly... Alespoň podle reakcí na diskuzních serverech... Každý z vás může použít Google...;-) Ale Glock na to upozorňoval už před 20ti lety, viz. foto na konci stránky http://forum.mujglock.com/vypadavajici- ... 1-340.html a stejně tak se to řešilo s MPI +- před 10ti lety http://www.strelectvi.cz/forum/glock-hlaven-t11967.html Ale nějak nechápu, jak se to B dotýká toho, o čem se tu psalo...:-D

ptarmigan

Příspěvek#182 » pon 28. lis 2016, 21:42

tomas fuk píše:Ale Glock ty spatne hlavne bez reci vymenil!!!!

:lol: :lol: Tady je vyjádření mpi.cz na základě vyjádření výrobce z roku 2007, kterému tomu od Waltheru jako by z oka vypadlo. Fakt to vlákno o Glocku z konkurenčního serveru stojí za přečtení, je to PPQ/PPS v bleděmodrým. Zajímavý je i fakt, teď už Glock problémy s teniferací nemá.

wally

Příspěvek#183 » úte 29. lis 2016, 06:10

Tak jsem si myslel že si ve vlákně přečtu nějaké zajímavé příspěvky o PPS, ale koukam, že se tu jen posté opakuje stejná diskuze jako o deset stran zpět.. Fakt vás to ještě baví? Nechcete si na tohle založit aspoň nové vlákno?

r626

Příspěvek#184 » úte 29. lis 2016, 13:07

Mas pravdu wally tenhle problem se vlastne pps netyka zalozime neco jinyho.. :-))
tak obcne to asi je problem, tak se to resi nevidim na tom nic spatnyho..

Kez by se mohlo resit jen to jestli jsem minulej tejden trefil 5x nebo 6x do cernyho na 20m..

Standa Orel

Příspěvek#185 » čtv 22. pro 2016, 01:28

No vidis, tak proc neresis, jak to strili. Proc porad cucis do hlavne a snazis se, aby se leskla jak zrcadlo? Je to zbran, z toho se strili, takze tam budou usazeniny a bude tam mechanicke poskozeni.
Dokud trefujes terc, tak bych to neresil. Jestli jsi chtel mit hlaven a i zbytek zbrane jak novej, tak jsi z toho nemel strilet.

r626

Příspěvek#186 » čtv 22. pro 2016, 14:13

Ano strili, ano trefuju, ale copak nikdo nechapete, ze se jedna o vyrobni vadu, ktera se pouze diky arogantnimu jednani vyrobce v evrope nijak neresi a my si jen dal nechavame sr*t na hlavu a omlouvame to?!

Kdyz to vezmu hodne off topic, tak se pak vubec nedivim co se deje vsude kolem v evrope kdyz nad tim kazdej jen mavne rukou se slovy "ono to tak ma byt".. ano mam rad nSe tradicni hodnoty - tak proc se neodstehovat casem jinam,ze?!

paza

Příspěvek#187 » čtv 22. pro 2016, 15:02

Jéžišmarjá pořád ta stejná sebetrýzničská masáž, střílí to bezvadně, zbraň je to krásná, na nošení perfektní a až ti jednou zachrání život, bude ti vadit kosmetická vada v hlavni???

Mac.42

Příspěvek#188 » čtv 22. pro 2016, 15:40

k vývrtu: vyčetl jsem správně, že PPS má drážky a PPS M2 polygon?

k hlavním: jsou mezi PPS a PPS M2 vzájemně zaměnitelné?
existuje nejaká možnost výměny hlavně (ve smyslu upgrade = dokoupit novou, třeba s jiným vývrtem, nebo i délkou)?

-recon-

Příspěvek#189 » sob 24. pro 2016, 22:58

Ahoj, nenašla by se dobrá duše která by mi pomohla s rozhodováním. Rád bych si vystřelil z PPS M2 někde v Praze. Střelnici a střelivo samozřejmě platím.

Albert

Příspěvek#190 » pát 30. pro 2016, 21:16

Zdravím chlapci a děvčata, příznivci Walther PPS... ;)
Podělím se s Vámi o jednu dnešní zkušenost abych Vám ušetřil čas, peníze a námahu, kdyby jste náhodou měl někdo podobný nápad. Provedl jsem dneska totální rozborku Walther PPS M2 za účelem výměny (zkoušky) jiných "custom" pružin. Samozřejmě původní myšlenka a záměr bylo snížení odporu spouště, výsledkem pak bylo že jsem se stal průkopníkem slepých uliček :lol: :lol: :lol: :lol: (sakra...po kolikáté se mi to už povedlo :roll: ).
Kdysi ještě v době když jsem vlastnil PPS první gen. jsem našel radu (tuším že na střelectví.cz) že do této zbraně pasují úderníkové pružiny Glock a tak jsem i učinil a nainstaloval jsem tam tuto: http://glockshop.cz/product_info.php?cP ... cts_id=232
Dlužno dodat že odpor spouště se skutečně snížil a vše fungovalo jak má.. Pistoli jsem prodal kamarádovi kterému dodnes spolehlivě slouží a snad i proto se rozhodl pořídit tuto zbraň takové té paní co u něho bydlí.. Z výše popsaného je asi jasné že se jedná o féjslift M2. No a hříšná myšlenka byla: namontovat do toho toto: http://glockshop.cz/product_info.php?cP ... cts_id=424
Poznatek č.1 : pružinka blokace úderníku pro Glock má větší průměr, tudíž nelze použít. Další zajímavý poznatek byl, protože jsem měl k dispozici oba typy Walther PPS, že odpor pružiny blokace u W PPS gen.1 je tak 5krát menší než u M2 ... :shock:
Poznatek č.2 : výměna úderníkovi pružiny sníží skutečně neuvěřitelně odpor. Bohužel při resetu se stává že jazýček spouště se neposune uplně dopředu, nezafunguje ten prostřední jazýček (pojistka spouště) a úderník zůstává "vyset", nedocestuje až dopředu, zkrátka funguje to na 3,14ču :( ...
Poznatek č.3 : výněnou spoušťové pružiny jsme nezaznamenaly žádný velký rozdíl a nakonec jsme tam vrátily původní. Deatomizace Walther PPS vyžaduje značnou dávku odvahy a trpělivosti :mrgreen: fakt je to Woser. Ale na druhou stranu M2 je vyřešena o dost lépe (jednodušeji pro účely kuchání) než gen. 1 a nebál bych se to zopakovat. Je k tomu občas potřeba třetí a čtvrté ruky, takže přítomnost šikovného kamaráda přijde vhod.
Závěr: výše uvedené custom pružiny pro Glocky NEJSOU vhodné pro Walther PPS !!!! Nicméně jsme s kámošem prožily zajímavý večer, kdy jsme bez jakékoliv dokumentace objevovali součástku po součástce a zjišťovali postup kterak vykuchat a zpětně složit PPS M2....

Albert

Příspěvek#191 » pát 30. pro 2016, 21:46

Někdy uprostřed pitvy
IMG_20161230_162342.jpg

Výsledek akce :P
IMG_20161230_194508.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mac.42

Příspěvek#192 » pát 30. pro 2016, 22:16

Alberte, jsi schopen potvrdit či vyvrátit zaměnitelnost hlavní 1.gen. a M2?

Jinak díky za inspiraci... ;)

Albert

Příspěvek#193 » pát 30. pro 2016, 23:00

Pozítří jdu ke kámošovi na návštěvu tak to můžu vyzkoušet jestli na to vzpomenu...

-recon-

Příspěvek#194 » sob 31. pro 2016, 11:29

Zdravím všechny, byl jsem si tenhle týden osahat PPS M2 a glocka 43, mezi kterými se rozhoduji a nutno dodat, že mě M2 úplně dostala. 43 naopak. Byl by tu nějaký dobrý člověk ochotný nechat v Praze zastřílet z M2 (nebo M2 a 43)? Střelnici a stelivo si samozřejmě platím.

-recon-

Příspěvek#195 » sob 31. pro 2016, 11:56

Co jsem koukal na YouTube, tak rozhodně ukazují výměnu závěru s pružinou a hlavní, střelbu z takto upravené zbraně pak už ne (2:20 zde https://youtu.be/FVjyRDoz-no)

Zpět na