Prodloužení ZP
- vgj
Příspěvek#16 » čtv 29. pro 2016, 16:31
Prcek:
Stále je to stejné viz http://www.mvcr.cz/clanek/spravni-popla ... -2014.aspx
Cituji:
Za vydání nového zbrojního průkazu při skončení platnosti dosavadního na 400 Kč bez ohledu na počet skupin.
Stále je to stejné viz http://www.mvcr.cz/clanek/spravni-popla ... -2014.aspx
Cituji:
Za vydání nového zbrojního průkazu při skončení platnosti dosavadního na 400 Kč bez ohledu na počet skupin.
- peggy
Příspěvek#17 » čtv 29. pro 2016, 17:41
(vgj byl rychlejší)
Při prodloužení se platí vždy jen 400, bez ohledu na počet skupin. Platil jsem to tak minulý týden v Pardubicích a je to vyvěšeno na stránkách MVCR:
http://www.mvcr.cz/clanek/spravni-popla ... -2014.aspx
Při prodloužení se platí vždy jen 400, bez ohledu na počet skupin. Platil jsem to tak minulý týden v Pardubicích a je to vyvěšeno na stránkách MVCR:
http://www.mvcr.cz/clanek/spravni-popla ... -2014.aspx
Poplatky.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- marinakus
Příspěvek#18 » čtv 29. pro 2016, 17:58
Pánové, pozor, už to tady bylo několikrát řečeno. Úředník může snížit poplatek ale nemusí. Takže pokud nedodržíte dvouměsíční lhůtu pro žádost o vydání nového ZP, zaplatíte plnou taxu za všechny skupiny. Nevím, jestli je to v celém státě stejné ale v StČ určitě.
- Prcek
Příspěvek#21 » pát 30. pro 2016, 12:49
No právě, už jsem do tu včera citoval ze zákona ... "Správní úřad může snížit poplatek za vydání nového zbrojního průkazu na 400 Kč bez přihlédnutí ke skupinám rozsahu oprávnění, uplyne-li doba platnosti zbrojního průkazu." Nechápu, proč je to na libovůli "správního úřadu", ale podle všeho dávají snad většinou přednost snížené taxe, hurá 

- coffee
- iloveguns
Příspěvek#23 » pát 30. pro 2016, 20:50
Tak to je zřejmě opět lidová tvořivost některých oddělení. Je špatné, že k takové tvořivosti zákon dává prostor. Naposledy, když jsem měnil ZP po skončení platnosti jsem žádost podával asi týden před koncovým datem a řekli mi, že je to v pohodě... Někde jinde se na to asi také dívají jinak...
- cmk
Příspěvek#24 » sob 31. pro 2016, 01:10
Takze tys daval zadost o vystaveni noveho ZP tyden pred ukoncenim platosti stareho, tedy asi o 8 tydny pozdeji, nez byla normalni lhuta a oni ti rekli, ze je to v poradku?
To by me zajimalo, jak za ten tyden stihli overit spolehlivost.
Kazdopadne - klidne si, chlapci, stezujte, ze to dava prostor k tvorivosti. Oni to pak nastavej na povinnych 700 za skupinu a bude to bez lidove tvorivosti.
To by me zajimalo, jak za ten tyden stihli overit spolehlivost.
Kazdopadne - klidne si, chlapci, stezujte, ze to dava prostor k tvorivosti. Oni to pak nastavej na povinnych 700 za skupinu a bude to bez lidove tvorivosti.
- hvezda34
Příspěvek#26 » stř 11. led 2017, 17:00
Ahoj,
Mohl by mi prosím někdo poradit v roce 8.1.2019 mi končí zbrojní průkaz a jsem držitelem skupiny D,E. v roce 2016 jsem byl žadat o formulař k lekaři ke skupině D na odděleni policie a tam mi bylo řečeno ze už to není po 2.5 roku že už to tet trvá po 5 letech. Jestli jsem ho dobře pochopil tak mám žádat o formulař až mi bude končit zbrojní průkaz? Předem děkují
Mohl by mi prosím někdo poradit v roce 8.1.2019 mi končí zbrojní průkaz a jsem držitelem skupiny D,E. v roce 2016 jsem byl žadat o formulař k lekaři ke skupině D na odděleni policie a tam mi bylo řečeno ze už to není po 2.5 roku že už to tet trvá po 5 letech. Jestli jsem ho dobře pochopil tak mám žádat o formulař až mi bude končit zbrojní průkaz? Předem děkují
- iloveguns
Příspěvek#27 » stř 11. led 2017, 17:07
marinakus píše:iloveguns : Takže předpokládám, že jsi odevzdával zbraně, protože za týden ti ZP jednoduše nemohli stihnout vydat. Pokud ne, je to tak trochu celé blbost.
Divil jsem se tomu, ale stihli to.... Asi i v jejich zájmu, jelikož při představě, že by měli 48 zbraní přebírat do úschovy a pak je zakrátko vydávat, je brala hrůza....

Nakonec jsem žádal asi dva týdny před koncem platnosti.
Naposledy upravil(a) iloveguns dne stř 11. led 2017, 17:20, celkem upraveno 4 x.
- iloveguns
Příspěvek#28 » stř 11. led 2017, 17:09
hvezda34 píše:Ahoj,
Ano,teď je na D zdravotní prohlídka až po pěti letech. Pokud máš ZP na pět let, tak až při žádosti o nový.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí