Ocelove vedeni vratne pruziny na CZ75
- mezonek
- Albert
Příspěvek#2 » stř 27. bře 2013, 10:38
Vyrobí ti ji v podstatě každý soustružník ale pozor (!) je třeba upravit i hlaveň. Zespodu na kulise je třeba lehce probrousit takovou jamku, jinak bude problém s její instalací. Včera jsem byl v podnikovce CZUB v Praze a měl jsem, mimo jiné, v ruce všechny tři SHADOW. Bohužel jsem se zapoměl podívat jak přesně mají tento detail vyřešený. Zmíněné probroušení jsem viděl na pistoli která byla postavená panem Zendlem. Kdysi jsem si nechal od soustružníka v práci udělat přesnou kopii tyčky (vodítka) vratné pružiny podle origo plastové co je ve standartním SHADOW a prostě jsem to tam nedostal.
A ještě jedna rada.... Je docela možné, že to co nemají na e-shopu CZUB, to můžou celkem běžně prodávat právě v podnikové prodejně (za jeden telefonát to určitě stojí) a je dost dobře možné, že mají to vodítko vymyšlené trochu jinak a pasuje do pistole bez toho že by byla třeba nějaká další úprava
A ještě jedna rada.... Je docela možné, že to co nemají na e-shopu CZUB, to můžou celkem běžně prodávat právě v podnikové prodejně (za jeden telefonát to určitě stojí) a je dost dobře možné, že mají to vodítko vymyšlené trochu jinak a pasuje do pistole bez toho že by byla třeba nějaká další úprava

- mezonek
- Albert
- honzek86
Příspěvek#7 » úte 22. bře 2016, 11:25
Ahoj,
zajímám se o tuto úpravu (ocelová tyčinka vedení závěru na CZ 75 B full size) a zajímá mě názor zkušenejších střelců - je to zásadní úprava, která je dobrá pro každého, nebo ji pozná spíš jen zkušený sportovní střelec? Budu ještě ladit ruce, než začnu ladit zbraň
tak nevím, jestli do toho hned na začátku investovat - akorát že kupuji novou zbraň u puškaře, který je schopen toto udělat, tak jsem si říkal, že bych to sfoukl naráz (řeším ještě leštění spoušťového mechanismu, viz příslušné vlákno, tady by to byl OT). Zaujalo mne to kdesi na youtube, kde to někdo doporučuje pro SP-01 Shadow, ještě v kombinaci s nějakou silikonovou vložkou pro pružnější zpětný ráz (akorát pro Shadow se to vyrábí továrně, pro pětasedmu ne). Vy co tuto úpravu máte - na kolik to přišlo?
zajímám se o tuto úpravu (ocelová tyčinka vedení závěru na CZ 75 B full size) a zajímá mě názor zkušenejších střelců - je to zásadní úprava, která je dobrá pro každého, nebo ji pozná spíš jen zkušený sportovní střelec? Budu ještě ladit ruce, než začnu ladit zbraň

- Serz
- Chip
Příspěvek#9 » úte 22. bře 2016, 13:36
Ocelovou vodici tyčinku i buffery mam na obou Shadowech. Zbraň je težší na předek, takže by měla být maličko stabilnější, ale rozdíl je minimální. Buffer pomáhá v tom, že v zadní úvrati nenarazí závěr na rám, tedy kov na kov, ale je tam měkčí vložka. V ruce to necítím, ale snad to aspob trošku prodlouží životnost zbraně.. 

- Albert
- Chip
- Stanik
Příspěvek#13 » stř 7. pro 2016, 14:24
Zdravím, kolegové!
Našel by se tady někdo, kdo by mi poskytl rozměrový náčrt origo ocelové tyčky vratné pružiny pro Shadow1 ??
Přece jen, skoro 600 s poštou je trochu moc..
Kdyby náhodou, tady je ještě email: stanislav.vacula@email.cz..
Díky.
Našel by se tady někdo, kdo by mi poskytl rozměrový náčrt origo ocelové tyčky vratné pružiny pro Shadow1 ??
Přece jen, skoro 600 s poštou je trochu moc..

Kdyby náhodou, tady je ještě email: stanislav.vacula@email.cz..
Díky.
- zdenys73
Příspěvek#15 » čtv 15. pro 2016, 15:45
Takže z praktických důvodů jsem upustil od mosazi a zvolil ocel.Rozměry po zjištění,že plast není potřeba nijak ohýbat,jsem použil původní.Byť na netu je vedení ještě se zůžením na 5mm válci.Materiál je šroub z hlavy motoru,nakonec kalený v oleji a popuštěn na šedomodro
.Po nasazení buferu a pružiny vše pasovalo,byť vepředu na závěru je ještě vůle,ale to by už asi patrně snad působilo problémy.Nic bych za cenu použití této "chujovinky" na zbrani neupravoval
!!Pocitově....nepoznal jsem rozdíl,jelikož jsem lopata a NOOB
PS : snad se nahraje příloha ......

PS : snad se nahraje příloha ......
IMG_20161215_152019.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí