CZ SKORPION 61 S

DJ Die

Příspěvek#91 » čtv 17. lis 2016, 22:15

Já to tam nemám. Můj je asi z roku 66, aspoň podle čísla co je vyražené na spodku nad v.č., to je rok výroby?
Když na to sáhnu tak je cítit, že plech není úplně rovný a asi pod tím něco bude. Zkusím se na to podívat zítra za světla.

Jarda89

Příspěvek#92 » pát 18. lis 2016, 07:13

Už jsem to vyzkoumal (pracuju jako výstupní kontrolor ve slévárně, takže trochu profesionální deformace :D ) Není to prasklina, ale okraj svaru nezabroušený do roviny, ono to dost klame pod světlem jak to vystupuje nad povrch :)

Jarda89

Příspěvek#93 » pát 18. lis 2016, 10:53

JJ měl by to být rok výroby ;) Mám dotaz k někomu, kdo ho má ze ZS, šlape v cajku s novým krmením? Já jen abych věděl, jestli si mám připravit nervy :D Kdysi se kdesi řešilo, že hovnivál se sekal s novým střelivem a uherskobrodskej ne.. Tak nevím jak je na tom ZS.. Dík ;)

DJ Die

Příspěvek#94 » pát 18. lis 2016, 12:14

Jo to by dávalo smysl. U mého je to zabroušené tak, že to okem ani není vidět, ale hmatem je to poznat. Zkoušel jsem se dívat dovnitř, ale zavazí mi tam hlaveň, takže tam není dobře vidět....
Ty od ZS by měly být původní od UH takže taky doufám, že problém nebude, ale bohužel jsem zatím neměl čas jít na střelnici a taky jsem sakra zvědavý....

Drvoštěp

Příspěvek#95 » pát 18. lis 2016, 12:33

Na mym Škorpíkoj to je velmi dobře zabroušeno a zaleštěno, není vidět vůbec nic. je trochu nošenej, minimálně střílenej.
Ale fakt by mě zajímalo, kdy byl vyrobenej. Jediné číslo, které jsem tam mimo značení od ZS našel je V 41XX.
Dá se z toho poznat, kdy ho vyrobili?

Jarda89

Příspěvek#96 » pát 18. lis 2016, 13:52

Zevnitř tam neuvidíš nic, je tam jakýsi zesílení ;)
Podívej se před zásobníkovou šachtu na spodku zbraně, na mým tam je she 64 a výrobní číslo ;)

Jarda89

Příspěvek#97 » pát 18. lis 2016, 13:56

Jsem v práci tak nemám svůj u sebe, ale použiju fotku ze ZS tam je to jakžtakž vidět kde je to značení ;)
samopal_vz_61_ii_kat_6ks_big.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Drvoštěp

Příspěvek#98 » pát 18. lis 2016, 15:02

Díky moc. Jsem fakt už natvrdlej, našel jsem jen číslo na boku. Takže rok 64... Myslím, že ZS skoupil celoroční produkci a teď nám ji rozprodává. Sláva za to Rudolfovi!!!!

Jarda89

Příspěvek#99 » pát 18. lis 2016, 15:07

Já mám výrobní číslo dokonce i na opěrce a mám dojem že jsem ho zahlídl i na závěru.. Ale tam to není z výroby ale "natečkovaný" jak CIP :)

DJ Die

Příspěvek#100 » pát 18. lis 2016, 17:41

JJ na opěrce je taky...
Když už jsme u toho dostali jste k tomu taky fungl nový zásobník? Překvapilo mě, že na něm vlastně žádné značení kromě dvou zkřížených mečů na pravé straně dole není..... Jinak je ale bez škrábance a když jsem ho rozdělal, tak i pružina uvnitř je funglovka....

Drvoštěp

Příspěvek#101 » pát 18. lis 2016, 19:43

Co se týče zásobníků má jich ZS značné zásoby a jsou to všechno nové, teda uloženky.

DJ Die

Příspěvek#102 » pát 18. lis 2016, 20:17

Já jsem si objednal ještě jeden 20 raný zásobník, ale zatím nepřišel, tak jsem zvědavý co pošlou. Původně jsem myslel, že se na to vykašlu, ale když jsem zjistil, že Dasta vyrábí pouzdro co vezme i ten dlouhý zásobník....

Jarda89

Příspěvek#103 » pát 18. lis 2016, 23:10

To pouzdro dostanu jako dárek k vánocům (Dasta 272 černý) :) Zkoušel jsem ho a je dobrý, dvacítkovej tam jde v pohodě, pouzdro je na to uzpůsobený a nad zásobníkem se zapne na suchej zip plus vrchem klasicky chlopeň na přezku (ta se dá sundat, takže je zbraň ihned přístupná). Na ZS mají teď za výhodnou cenu 10ti i 20ti raný po 5ti kusech. Pouzdro a sumku ke škorpovi jsem měl už dřív, tak jsem příslušenství nějak neřešil. Jinak je ke zbrani jenom 1x 20ti ranej zásobník. Na aukro má prodejce Glock89 ještě pár dvacítkovejch funglovek po 250,- ,už od něj mám 4 :D takže 5 zásobníků zatím stačí :) Někde časem kouknu po levnejch jetejch.
Jo a ten zásobník je podle mě novej, bez škrábanců, značený meči. Ty co mám dokoupený tak 2 jsou černěný hladký a u mečů je vyjiskřený TK. Další 2 jsou taky černěný ale takový jakýsi drsný.
PS: Dá se někde sehnat pružina do zásobníku? Nebo je lepší koupit rovnou celej?

KCZ83

Příspěvek#104 » pon 21. lis 2016, 08:22

Jarda89 - muj 61 ZS krmim strelivem SB a bez zavad

DJ Die

Příspěvek#105 » pát 23. pro 2016, 10:36

Už mám doma 100ks továrního střeliva a 27. to půjdu konečně otestovat. Zkoušel jsem aspoň jak podává a vyhazuje a vypadá to dobře.

Zpět na