Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
MM

Příspěvek#1396 » úte 1. lis 2016, 07:50

:D :D :D ... pamatam, ja som tu necelymi 3 rokmi nadaval ze Rumcajs to mal lahke ked si vyberal bambitku ... Vynechal si SIGy, S&W, rozne 1911ky, H&K ... a hromadu inych veci ... Ale upokoj sa, casom zistis ze jedna nestaci. Kdesi som cital : ... ked uvidite ze neplanujem kupit uz ziadnu buchacku, zacnite mi planovat pohreb ... ;).

notobi

Příspěvek#1397 » úte 1. lis 2016, 08:36

:roll: A to si kvůli tomu musel zakládat nový vlákno?

Pablo.gs

Příspěvek#1398 » úte 1. lis 2016, 08:41

Jestli chceš spolehlivou, dobře zpracovanou, přesnou a železnou pistoli, se skvělou spouští a má být za rozumný prachy, tak pár korun přitlač a kup si Shadow.
Jinak Notobi mě předběhl, jednak jsi nemusel zakládat nové vlákno a pak název vlákna vůbec nenapovídá o čem je.

DJ Die

Příspěvek#1399 » úte 1. lis 2016, 09:20

ppindian: Věř mi, že "bakelit" je pro těla pistolí daleko lepší než hliník a jeho slitiny, které používá většina pistolí.
Záleží, co s tím všechno chceš dělat, protože na nošení třeba ten Shadow není úplně ideální. Rozhodne neodsuzuj plastové pistole a pokud chceš kohout tak třeba HK dělá výborné pistole. P-09 není vůbec špatná pistole a novější kousky by už podle všeho měly být bez problémů prvních sérií.... Nebo, jak píšou nahoře, SW and SIG taky dělají kvalitní kousky.... Akorát u Siga musíš počítat s vyšší cenou u nových zbraní. Teď jsem ale viděl na hunting bazaru SIG P226 za necelých 20 tisíc.... Já jsem koupil za 6000 čínský klon P226 a jsem taky spokojený....

Samozřejmě, pokud nosit nechceš tak kup klidně i jetého Shadowa a máš po starostech :)

kk

Příspěvek#1400 » úte 1. lis 2016, 09:23

MM: tak to s tim pohrbem na konci je genialni ... ja si taky puvodne delal zbrojak a kupoval jednu pistoli jen na obranu (mimochodem P-07 protoze P-09 je proste na noseni velky a jsem s ni spokojeny), ale nedavno jsem koupil dalsi trezor do 10 zbrani, protoze ta jednorana brokna proste v tom obchode zustat nemohla a uz to byla 11. zbran.... :D Takze nejak nechapu jak ty lidi s tou prvni zbrani nadelaj :D

Jinak pro ppindian: takhle se vyjadrujes normlane? No potes pan Buh...

Jirik.fx

Příspěvek#1401 » úte 1. lis 2016, 10:02

Já jsem jako první koupil asi osm pistolí a revolverů s tím že co nebude vyhovovat tak prodám. Nic prodávat nebudu, přikoupil jsem trezory.

ppindian

Příspěvek#1402 » úte 1. lis 2016, 10:06

DJ Die: A v čem je polymerové tělo pistole lepší než kov? Na nošení to zatím rozhodně nechci, to možná až budu něco umět, teď na střelnici. Ta P-09 se mi jeví, subjektivně, pro mojí ruku šikovná, ale všechny konkrétní komentáře jsou několik let staré a nevím jak je na tom třeba s životností.

Jinak, je pro mě jako pro začátečníka nějaký rozdíl mezi třeba CZ 75 B a CZ 75 SP-01 SHADOW (nepočítaje bezpečnostní prvky) který bych při střelbě rozeznal natolik abych je pomohl posoudit? Myslím dílenské zpracování, přesnost ...

kk: to záleží na situaci ;-)

Pablo.gs

Příspěvek#1403 » úte 1. lis 2016, 11:02

Rozdíl mezi CZ 75B a Shadow je docela velký. Jednak kvalita zpracování, životnost, jiná mířidla, ale hlavně spoušťový mechanismus. Ne nadarmo je to nejpoužívanější pistole na IPSC. Shadow má spoušť po cca centimetrové prodlevě na cvrnknutí, nastavenou už z výroby. 75B má Omega spoušť, to je něco úplně jiného, ale vůbec neříkám že špatného. Můžu porovnávat mám jak Shadow, tak P-07, což je kratší P-09. Se Shadovem je to střílení daleko jemnější práce a dá se s ní docílit lepších výsledků. Díky váze na předek je i zdvih při výstřelu podstatně nižší. Prostě lahoda. P-07 je díky váze při střílení v ruce víc neposedná, ale je to sympatická neposednost, mám střílení s ní taky moc rád. Paradoxně ta Omega spoušť odpustí víc začátečnických chyb, nebo pokud zrovna nemáš den a třesou se ruce. U Shadow se v takový situaci občas může stát, že to tam cvrnkneš o trošku dřív než jsi chtěl, nebo se víc projeví blbě položený prst na spoušti, ale to chce tréning a zase tréning. Omega je takový trochu víc "kopyto" ale pořád čitelná a příjemná (Glocky jsou na tom hůř :twisted:).
Prostě každá má svý + a -, nejlepší je někde vyzkoušet obě.

DJ Die

Příspěvek#1404 » úte 1. lis 2016, 18:35

Hlavně jsou ty zbraně určené na něco úplně jiného a Shadow je podstatně novější konstrukce rep. velice modernizovaná. Shadow je moderní sportovní pistole pro IPSC, proto má taky daleko lehčí spoušť a je těžká a dlouhá, protože u sportu je důležitá přesnost. CZ75 je služební pistole, takže má na rozdíl od Shadow pádovou pojistku (blokace úderníku), takže je bezpečnější na nošení, ale má kvůli tomu trochu tužší spoušť. Kvůli nositelnosti má CZ75 o něco menší zásobník, než Shadow. Kvalita zpracování Shadow je taky o třídu výš a tomu odpovídá i cena.

Polymer v porovnání s hliníkem daleko lépe snáší rázy a deformace při střelbě a pokud je správně vyrobený, tak daleko déle vydrží. Navíc lze vyrobit daleko snadněji do požadovaného tvaru a je to tím pádem levnější. Samozřejmě ocel je ocel, ale ta je dost těžká. Polymery jsou lehčí než ocel i většina tvrdých slitin hliníku, takže lze udělat silnější stěny rámu atp. bez velkého vlivu na hmotnost.

mikky

Příspěvek#1405 » stř 9. lis 2016, 18:55

DJ Die píše:... CZ75 je služební pistole, takže má na rozdíl od Shadow pádovou pojistku (blokace úderníku), takže je bezpečnější na nošení, ale má kvůli tomu trochu tužší spoušť ...

V tomhle je lepší třeba Alfa - pro začátečníka je to zbraň s CZ75 prakticky identická (vnější ovládací prvky, rozebírání, manipulace, atd.), ale je obvykle levnější, kvalitou přinejmenším srovnatelná a blokaci zápalníku má vyřešenou tak, že nezvyšuje odpor spouště.

Plast vs. kov už je spíš otázka osobních preferencí a podle mě na to neexistuje jednoznačný doporučení, snad jen kromě konstatování faktu, že plastový rám dělá podle konstrukce zbraň asi o 20 - 30 % lehčí a nekoroduje, což je obojí lepší pro dlouhodobé nošení.

Přesnost pistolí do běžné "akční" vzdálenosti (kterou jsem si zcela svévolně definoval jako 15m) je závislá na rukách, ne na konstrukci rámu. S tou drobnou poznámkou, že každé ruce může sednout něco jiného.

-m.

DJ Die

Příspěvek#1406 » stř 9. lis 2016, 21:56

Jinak já za sebe můžu doporučit jako levnou variantu Norinco NC226. Já vím, že Norinco nemá nejlepší pověst, ale nešidí materiál a protože je to skoro dokonalý klon SIGu P226, tak funguje výborně. Jen je někdy potřeba doladit spoušť. Osobně si myslím, že tužší spoušť je na nošení lepší.

No je kov a je kov.... problém není s ocelí, která je sice těžká, ale taky velice houževnatá... Zato hliník, což je většina lehkých neplastových rámu je pro pistole naprosto nevhodný materiál kvůli své špatné odolnosti rázům vznikajícím při střelbě. Samozřejmě i hliníková pistole může dobře sloužit, sám jednu mám, ale rám nebude sloužit tak dlouho jako obdobná konstrukce z oceli či polymeru...

oldlamehand

Příspěvek#1407 » pát 11. lis 2016, 16:07

Ty zbraně jsou děsnej mor. Všichni mi říkali, že u jedné člověk dlouho nezůstane. Je o pár týdnů, co mám jako svou první zbraň G26 a už uvažuju o rozšíření arzenálu o další hračku.
G26 se pro většinu příležitostí nosí celkem v pohodě, ale vzhledem k mé postavě 178 cm, 66 kilo by to pro určité příležitosti chtělo něco ještě menšího, ovzvlášť na léto.
Uvažuju o nějakém plivátku typu Ruger LCP. Chápu, že to není nějakej výkonnej kanón, ale pokud si někam nemůžu vzít glocka, lepší než drátem do voka. Přeci jen, váhově to je někde na polovině G26 a to už se asi nosí o poznání lépe a nenápadněji, i když je člověk hodně nalehko. Uvítám ale tipy na jakoukoliv rozumnou alternativu, která je velikostně srovnatelná s Ruger LCP. Preferovaným parametrem u kapesní pistolku bude spolehlivost. S nějakýk komfortem při střelbě moc nepočítám.

Espezetka

Příspěvek#1408 » pát 11. lis 2016, 17:13

No, jak už jsi sám správně poznamenal, počítej s tím, že tyhle kapesní plivátka mají spoušť, oproti které originál neupravená glocková spoušť vypadá jako odladěný speciál na mířenku :D

LCP jsem držela v ruce, neměla jsem možnost si z něj vystřelit, ale úchop pro mně hrozný, a to i když přihlédnu k velikosti. Zkusila jsem střelbu z Kevina, taky žádné blaho.
Pořídila jsem si SW Bodyguard, úchop (aspoň pro mne) o 100% lepší než LCP, velikost stejná, a kupodivu ani moc nekope. Je tu o něm i samostatné vlákno.
Spolehlivost nemůžu posoudit ani u jedné ze jmenovaných zbraní, a Bodyguard je vcelku novinka nejen u nás.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1409 » pát 11. lis 2016, 17:18

Máš tu celý thread tipů viewtopic.php?t=5485
Zrovna to LCP jsem kdysi zkoušel a nechtěl bych ho (stejně jako Kevina). To už raději G42/kahr380, když by to měl být browning... ale osobně preferuju luger, zvladatelné to je i jako superprcek a jednotná levná munice je velké plus.

littl

Příspěvek#1410 » čtv 17. lis 2016, 13:22

Zdravím, jsem tu poprvé. Pročítám příspěvky a nestačím se divit. Hodnocení typu Taurus nechci, protože jsem slyšel a pod. jsou vtipné. Jelikož mám ZP chvilku vybírám svojí první zbraň (na nošení). Objíždím prezentační akce, střelnice a nadšence do zbraní. Každý radí něco jiného. Já střílím dvanáct let z ČZ (v AČR) a nebyl žádný problém, ale nevyrábí tenkou a lehkou (k Rami jsem se nedostal). Vybírám zbraň ve velikosti subcompact. Zkušenosti: Walther PPS úchop dobrý, vypouštění zásobníku v lučíku (jde o zvyk), zpětný ráz velký a kopala mě do kloubu palce. Verdikt - nechci. Glock 26: úchop jako když chytnu prasečí nožičku, pokaždé mi skřípnul zásobník prst, zpětný ráz v pohodě. Verdikt - nechci. Glock 43 úchop dobrý, spoušť tvrdá a ejhle ani jednou mi nepřebil (na další předváděčce jsem se dozvěděl, že to byla závada na zbrani). Verdikt - favorit (bohu-žel/díky byla závada, tak jsem nekoupil ihned. Glock 42: prostě paráda. Verdikt - velmi dobrý, ale chci Luger. Taurus PT111 Milénium Pro: úchop příjemný, ale už je silnější rám, střelba velmi dobrá, zpětný ráz velmi malý. verdikt - není špatný. Taurus PT 709: velikostně úplně stejný jako G43,úchop o něco lepší než G43, spoušť příjemná pro někoho moc dlouhý chod, zpětný ráz trochu lepší než G43, cena neuvěřitelná. Verdikt - objednány tři kusy (byl jsem na předváděčce ještě s manželkou a otcem :-) ). Pokud se podíváte na stránky USA, kde je hodně recenzí o všech zbraní, tak Taurus není špatná zbraň. Stačí se podívat na historii firmy. Jinak jak radí odborníci všude na fórech. Je třeba si každou zbraň osahat a nedat na názor četl jsem a slyšel jsem. Mé hodnocení je subjektivní

Zpět na