GP K100
Glock a spol.
- mikky
- JakubCh
Příspěvek#423 » pon 3. říj 2016, 17:31
Jasný, pak dej vědět. Prostě mám zatím osobní zkušenost, že K100 nesmí být suchá - ale plavat nemá (respektive, je to hnus a chytá to prach atd., ale fungovat asi bude, pokud se do toho nenalepí třeba písek
). Jde o to, aby vše uvnitř, včetně spalin, bylo mastné. Pak se tím točením sama hezky čistí, odhrne si binec stranou. Jak tam máš suchý karbon, tím točením se jako kdyby přidírá (čím více ti špiní náboje, tím hůř). A je hezky vidět, jak se chuděra snaží čistit, ale nejde jí to. Prostě myslím, že to je specifická konstrukce. Když ji namažeš na její míru, není problém 600 ran bez čištění (vyzkoušeno), věřím, že dá klidně daleko daleko více. A nemusíš pak ani tak čistit, jako nepatrně promazat, rozhodně žádné kecy o tom, jak je do toho třeba lít olej, fakt jen trošku přimáznout. A jedeš dál, takhle asi desítky tisíc ran. Ale suchá být nesmí. Nic, co by mělo vadit pro sport ani pro nošení - kdo nosí, tak nosí přece vyčištěnou a udržovanou 

- Igrlik
Příspěvek#424 » pon 3. říj 2016, 20:19
Dôležité je aj primerané strelivo. Prdlavka, ktorá len tak-tak pošle strelu von, neroztiahne dostatočne nábojnicu, neutesní komoru a všetok sajrajt povýstrelový sa pretlačí okolo nábojnice späť dozadu a sadne si práve na to najcitlivejšie miesto - medzi zadok hlavne a čelo záveru. A drhne a drhne... a vidíš, že nábojnica je jak kominárove gate.
Preto robí Kuracina po novom tie stupňovité komory podľa starého pána Lugera - aby to utesnil pred spalinami. Ale ak má niekto ako prvú prioritu pri prebíjaní šetriť prach za každú cenu, nech sa nečuduje. Toto (Kačena) bolo projektované ako služobná zbraň a chce plnotučný náboj
Preto robí Kuracina po novom tie stupňovité komory podľa starého pána Lugera - aby to utesnil pred spalinami. Ale ak má niekto ako prvú prioritu pri prebíjaní šetriť prach za každú cenu, nech sa nečuduje. Toto (Kačena) bolo projektované ako služobná zbraň a chce plnotučný náboj

- JakubCh
Příspěvek#425 » pon 3. říj 2016, 21:39
No tabulkově jsem už nad maximem Ba9 a prd, hilzny očazené nemám, rychlost 325-330 m/s (SB zápalka, Alsapro 124 grs, necelých 5,3 grs BA9, OAL 29,5, škrceno). A sviní to na můj vkus dost teda. Nejsem přítel čajíčků, už proto, že se pak zbraň chová úplně jinak, než s tovární municí, kterou nosím. No ale jak říkám, jdu na jiný prach. Někomu je možná otázka špinění zbraně fuk, ale mě ne, z principu. Proč nemít za stejné prachy něco, co funguje lépe...? o lehčím čištění ani nemluvím.
- MKabar
Příspěvek#427 » čtv 13. říj 2016, 13:19
GP jsem sice na Slovensku nekupoval, ale HK jo v Bratislave a papiry veskere vyjdou na 2200 Kc na trvaly import zbrane. Je v tom i klasicka nakupka 200 + 300 registracka u nas uz zapocitana. Trvaly dovoz zbrane stoji 800 a pak na Slovensku 2 x 16 Euro se plati. Prevoz byl uz v pohode, uz se to nemuselo hlasit milionkrat, proste se to koupilo, na cajtech to prodejce uz vyridil dopredu, vzali jsme gver a dojeli domu a prihlasili ho normalne a pohodicka.
Kazdopadne v Ostrave bylo to povoleni na import zbrane na pockani, ale jinde to trva min. tyden, protoze se to musi poslat na krajske oddeleni zbrani. Pokud bys chtel do detailu ty papiry videt, tak to mam v compu secko. Napis SZ. Co se tyce prevozu na reklamaci zpatky na SK to nevim, to ti poradi jini.
Kazdopadne v Ostrave bylo to povoleni na import zbrane na pockani, ale jinde to trva min. tyden, protoze se to musi poslat na krajske oddeleni zbrani. Pokud bys chtel do detailu ty papiry videt, tak to mam v compu secko. Napis SZ. Co se tyce prevozu na reklamaci zpatky na SK to nevim, to ti poradi jini.
- millamber
Příspěvek#428 » stř 19. říj 2016, 11:48
to mikky#417: Stalo se mi to podobně a přestane to. Chce to prokápnout v závěru žlábek vedle vytahovače nábojnic a udržovat ho ze začátku pozorně čistý. Je to místo hned za výhozním okénkem vpravo od ústí zápalníku. Tak do 500 výstřelů se to ochodí. Podobně to nastává, pokud si při natažení přidržím závěr a nepustím ho naplno. Není dost energie na to, aby se při návratu vytahovač vyklonil a "přehákl se". No a pokud je tam svinstvo, nebo je to suché, tak to ze začátku někdy způsobí nedovření závěru - ten vytahovač se opře o nábojnici v komoře. Já jsem na to přišel až s hliníkovou sušilkou. Mám P11, ta má nejlehčí závěr, čili nejmíň setrvačné energie při návratu. Časem to přejde a holt občas musíš vyčistit to místo kartáčkem na zuby, aby tam nebylo extra bince.
Je to tohle: https://www.google.cz/search?q=gp+k100& ... 1ClXNHM%3A
Je to tohle: https://www.google.cz/search?q=gp+k100& ... 1ClXNHM%3A
- johnnyjak
Příspěvek#429 » pát 21. říj 2016, 23:31
millamber píše:Podobně to nastává, pokud si při natažení přidržím závěr a nepustím ho naplno. Není dost energie na to, aby se při návratu vytahovač vyklonil a "přehákl se". No a pokud je tam svinstvo, nebo je to suché, tak to ze začátku někdy způsobí nedovření závěru - ten vytahovač se opře o nábojnici v komoře. Já jsem na to přišel až s hliníkovou sušilkou...
Vytahovač se při zasunutí náboje do komory sice mírné vyklání, ale rozhodně při normálním cyklu nepřeskakuje okraj nábojnice. Ano, při zbrždění závěru se náboj dostane před vytahovač, ale to se normálně neděje.
Ke správnéme podávání náboje do komory většina moderních pistolí potřebuje správnou rychlost závěru, protože mezi tím, kdy náboj vyskočí z vývodek a než se po čele závěru nasune pod vytahovač, je krátký moment, kde se počítá se setrvačností náboje.
Když je zaneřáděný vytahovač, pistole nejdřív vyhazuje nábojnice nerovnoměrně daleko a různými směry. Případně nevytáhne nábojnici z komory vůbec a na její místo se cpe nový náboj, ale to už je docela extrémní případ.
- jirka87
Příspěvek#430 » čtv 27. říj 2016, 17:57
Tak mám na světě první závadičku. Jedná se o P1S, ale střeva by měly být stejné s K100 a vzhledem k četnosti výskytu tohoto modelu (P1S) asi nové vlákno nemá smysl.
Dnes vystřeleno asi 60 ran, po střelnici čištění a při složení a zkoušení jsem zjistil, že chodí spoušť naprázdno s náznakem mírného zadrhnutí v místě, kde už má zabírat. Postupným zkoušením kde čeho jsem došel k tomu, že stačí závěr lehounce posunout vzad (do milimetru) -tím pádem poodsunout kohout vzad a spoušť zabírá normálně.
Takže pokud bych :
1) Nacvaknul do pistole zásobník
2) Natáhnul do komory
3) Přes prst vypustil kohout do zcela "startovní polohy" a ne na bezpečností ozub, kde jde pistole už zajistit pojistkou
4) Dal do pouzdra a nosil
Tak bych v případě potřeby prostě nevystřelil....
Pistole má nastříleno asi 850 ran a je samozřejmě v záruce, nicméně vrtá mi hlavou kde je chyba. Nikdy nebyla suchá, nepadla na zem..atd...Možná je to už dlouho, při střelbě si toho nevšimnete, protože máte kohout nataženej pořád vzadu a tam spoušť normálně zabírá. I z ozubu ...
Takže i přes totální neznalost mechanismu pistole hádám závadu někde mezi spouští a kohoutem a to asi spíš na nějaké "ojeté" hrance na kohoutu.
NEBO ?
P.S : Strana 27 a fakt se v tom nevyznám
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... Gs&cad=rja
Dnes vystřeleno asi 60 ran, po střelnici čištění a při složení a zkoušení jsem zjistil, že chodí spoušť naprázdno s náznakem mírného zadrhnutí v místě, kde už má zabírat. Postupným zkoušením kde čeho jsem došel k tomu, že stačí závěr lehounce posunout vzad (do milimetru) -tím pádem poodsunout kohout vzad a spoušť zabírá normálně.
Takže pokud bych :
1) Nacvaknul do pistole zásobník
2) Natáhnul do komory
3) Přes prst vypustil kohout do zcela "startovní polohy" a ne na bezpečností ozub, kde jde pistole už zajistit pojistkou
4) Dal do pouzdra a nosil
Tak bych v případě potřeby prostě nevystřelil....
Pistole má nastříleno asi 850 ran a je samozřejmě v záruce, nicméně vrtá mi hlavou kde je chyba. Nikdy nebyla suchá, nepadla na zem..atd...Možná je to už dlouho, při střelbě si toho nevšimnete, protože máte kohout nataženej pořád vzadu a tam spoušť normálně zabírá. I z ozubu ...
Takže i přes totální neznalost mechanismu pistole hádám závadu někde mezi spouští a kohoutem a to asi spíš na nějaké "ojeté" hrance na kohoutu.
NEBO ?

P.S : Strana 27 a fakt se v tom nevyznám

https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... Gs&cad=rja
- Rough boy
Příspěvek#431 » čtv 27. říj 2016, 20:04
Hele, nejvíc závad si vždycky člověk vyrobí sám 
Jestli jsem to pochopil, tak na střelnici to makalo do poslední rány a přestalo to fungovat po čištění, jest tak? Co všechno jsi měl při čištění rozhozené?
EDIT: teď jsem to pochopil, v SA to makalo a DA už jsi dlouho nezkoušel...

Jestli jsem to pochopil, tak na střelnici to makalo do poslední rány a přestalo to fungovat po čištění, jest tak? Co všechno jsi měl při čištění rozhozené?
EDIT: teď jsem to pochopil, v SA to makalo a DA už jsi dlouho nezkoušel...
- JakubCh
- jirka87
Příspěvek#433 » čtv 27. říj 2016, 21:36
Rough Boy: je to tak,jak pises na konci. DA jsem nemel duvod zkouset snad od nakupu zbrane.
Jakub : ano,kupoval jsem v Prostejove. Stve me ten statni svatek. Mu zitra napisu sms,at neprudim. Kdyz by byl vstricny,bylo by fajn to zfouknout na pockani,dily snad ma. Grand Power jsem koupil hlavne pro zvesti o pristupu CZ,tak jsem zvedavy.
Ale mrzi me to. Ma to nastrileno prd,ale jinak chodi pekne.
Jakub : ano,kupoval jsem v Prostejove. Stve me ten statni svatek. Mu zitra napisu sms,at neprudim. Kdyz by byl vstricny,bylo by fajn to zfouknout na pockani,dily snad ma. Grand Power jsem koupil hlavne pro zvesti o pristupu CZ,tak jsem zvedavy.
Ale mrzi me to. Ma to nastrileno prd,ale jinak chodi pekne.
- JakubCh
Příspěvek#434 » čtv 27. říj 2016, 21:55
Stane se, maník, co to řešil, to měl opravené v cuku
Moje K100 s tímhle nikdy problémy neměla, šlape už přes 6000 ran jako hodinky.
A poslyš, ty barabo jeden, když nosíš náboj v komoře, jak to, že netrénuješ DA, ostudo jedna!
Já to po pravdě dělám taky po hříchu málo, ale jo, zkouším to... Ona to není úplně prdel, střelit bez natrénování z DA a trefit se dobře 

A poslyš, ty barabo jeden, když nosíš náboj v komoře, jak to, že netrénuješ DA, ostudo jedna!

Naposledy upravil(a) JakubCh dne čtv 27. říj 2016, 21:56, celkem upraveno 1 x.
- buki
Příspěvek#435 » čtv 27. říj 2016, 21:56
Když se vyndá závěr tak to taky nejde namáčknout, jelikož je bicí kladivo moc vepředu a je opřeno o rám. Když je závěr nandaný tak kladivo nesjede dolu až na rám a opírá se o závěr, to je rozdíl ten 1mm jak píšeš dozadu. Pak táhlo zaskočí za ozub kladiva a jde natáhnout. Podle mne ti hlavní táhlo zůstává dole a nevyskočí nahoru, kde se zachytí za ten spodní ozub kladiva. Neplést ozub dole s bezpečnostním ozubem!
V tom je určitě ten "zakopaný pes"
V tom je určitě ten "zakopaný pes"
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva