Brokový automat CZ 241
- Zoufalec
Příspěvek#1 » pon 21. pro 2009, 18:29
Máte o něm nějakou literaturu? Na netu jsem za 3 dny nic nenašel. Jediná zmínka byla ve Střelecké revui v článku o puškaři Hugo Jedličkovi a to ještě jen okrajově. Jinak nic. Zajímají mě tištěné (i třeba naskenované) informace kolem funkce, údržby, oprav, atd... Pokud ještě někdo má původní návod, byl bych neskonale vděčen za naskenování na můj mail. Vím, je to starej ...., ale je to kus historie.
- midlos
Příspěvek#4 » úte 29. pro 2009, 20:58
Našel jsem jen tenhle odkaz, kde tuhle zbraň probírají.
http://www.czforumsite.info/index.php?topic=12548.0
Co napsat do Zbrojovky, zda nemají k nahlédnutí nějaké materiály ?
http://www.czforumsite.info/index.php?topic=12548.0
Co napsat do Zbrojovky, zda nemají k nahlédnutí nějaké materiály ?
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 21:58, celkem upraveno 1 x.
- Duny
Příspěvek#6 » pon 11. led 2010, 17:00
Zdravím Vaše fórum. Rád se připojím, také vlastním cz241 12/65 r.v. 1947. Mám téžobdobný problém. Před třremi roky se mi podařilo ulomit táhlo závěru a od té doby ležela rozebraná v krabici. Nyní jsem se pustil do sestavovaní a ejhle. Najednou se mi to po tý době nedaří ji sestavit. Hladal jsem na netu rady, fotky nebo třeba starý návod a kde nic tu nic. Objevil jsem jen Vaši diskuzi a pár nic neříkajících inzerátů. Nenašel by se tu někdo, kdo by byl ochotný poradit nabo poslat pár fotek. Nejdůležitější je pro mě sestavení závěru dohromady a nějak nahradit to táhlo, protože, po té co jsem ho (před třemi lety) dal kamarádovi na svaření tak ho šikovně stratil v útrobách své dílny.
- Zoufalec
- cony
Příspěvek#10 » stř 29. pro 2010, 22:42
Já ho mám v 16ce a přebíjí mi slušně. Je teda pravda, že jsem jinou délku než 16x67,5 nezkoušel, ale RC a SaB od 2mm broku až po slugy mi chodí dobře. Závada občas nějaká je, ale z důvodu nestejně dlouhých hilzen po otevření u RC nábojů. Občas je nějaká delší, že se nevejde do okna (cca 1 z 200) u SaB zatím vše v pořádku (Junior, slug, BLACK FLASH).
- huri89
- Kukri
Příspěvek#14 » pon 21. lis 2011, 21:50
Pokud se ještě pamatuju, vyráběly se po válce vedle nás ve Zbrojovce Strakonice, ale co moje povědomost sahá, tak jenom v ráži 16, měl jsem ho nějakej čas taky a pohybovalo se jich tu u nás dost, ale všechno šestnáctky. Ten automat měl duralový pouzdro závěru a hlavně se dělaly z polotovarů hlavní pro letecký kulomety, nevím už jestli typ 31, nebo 131, už mi ta paměť moc neslouží. Co si pamatuju, byla to mrcha mlsná na patrony, doma přebíjený nechtěla vůbec a origo když byly starší a přeschlý, tak trhala za kováním. Podotýkám, že tenkrát se nám o nějakejch plastikách ještě moc nezdálo. To je zatím všechno, co můžu poskytnout, ale zkusím se poptat po bejvalejch kamarádech, jestli ho někdo nemá doma a do Zbrojovky ještě nějaký kontakty jsou. Jde o to, jestli někdo z těch kdo je tenkrát dělali bude ještě naživu
Ještě si vzpomínám, s tou mlsností na patrony, že se tenkrát říkalo, že ten systém je vyvinutej a vyrobenej na pořádnou zbraň a na brokovnici je to moc přesný bez potřebnejch vůlí, ale to je info jedna paní povídala, i když by na tom něco bejt mohlo
Ještě si vzpomínám, s tou mlsností na patrony, že se tenkrát říkalo, že ten systém je vyvinutej a vyrobenej na pořádnou zbraň a na brokovnici je to moc přesný bez potřebnejch vůlí, ale to je info jedna paní povídala, i když by na tom něco bejt mohlo
- sided
Příspěvek#15 » pon 21. lis 2011, 22:14
zásobník prodloužit nepůjde, má to jinej systém podávání nábojů než FN a nebo Baikal. Pažbu jako náhradní díl asi neseženeš ale celý flity se prodávaj kolem 3000,- pěkný, takže bych koupil ještě jednu na náhradní díly a vystaráno. Jinak mám ji ve 20tce a spokojenost veliká, moje oblíbená špacírka a na tah kachen. Jen na řeku beru radši pumpu, tam lítaj moc vysoko 
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí