Povinnost hlásit použití zbraně v NO/KN

Walt

Příspěvek#31 » sob 24. zář 2016, 12:38

plynovky nezakazovali ani komunisti

Jirik.fx

Příspěvek#32 » sob 24. zář 2016, 12:41

Já osobně bych spíš souhlasil s SansL ogique, protože všichni rádi zakazují ostatním a každý si hrozně nerad nechá zakazovat. A když zakazovat plynovky tak proč ne i airsoftovky?

SansLogique

Příspěvek#33 » sob 24. zář 2016, 12:43

no vidíš, máme už dneska progresivnější soudruhy. Dále by bylo určitě potřeba zakázat všechny Déčka, a vůbec, zřejmě tady máme utajenýho agenta Evropský komise.

Luky22

Příspěvek#34 » sob 24. zář 2016, 12:44

Nebyl důvod. Za komunistů se k jiné zbrani, než plynovce dostal opravdu jen málokdo. A když, tak šlo o dlouhou kulovou a myslivce. Ale to už jsme OT.

Luky22

Příspěvek#35 » sob 24. zář 2016, 12:50

SansLogique: Opravdu nejsem agentem evropské komise, k tomu mám hodně daleko, nicméně si myslím, že stát je i od toho, aby chránil lidi před jejich vlastní blbostí. A vytahovat někde plynovku, nebo airsoftku je podle mě pěkná blbost. Ale je to samozřejmě věcí názoru. Já osobně bych si s plynovkou nikdy nikde nezahrával.

Walt

Příspěvek#36 » sob 24. zář 2016, 13:10

ke komunismu spejeme milovymi kroky za zvuku Ody na radost
...přijde novej. Mladej. Ale to bude sekáč, pánové! Ne jako já. Ten se nezakecá…

Walt

Příspěvek#37 » sob 24. zář 2016, 13:12

prave pod heslem "kdyby to zachranilo jediny zivot" nam ukrajujou jednu svodobu za druhou

SansLogique

Příspěvek#38 » sob 24. zář 2016, 13:18

Luky22 - to je PŘESNĚ myšlení každého správného eurosoudruha - stát (potažmo EU) musí chránit lidi před jimi samotnými, páč jsou to nesvéprávní blbci a my, hlavy pomazaný z Boží vůle euroúředníci, budeme myslet za ně. Dokonalý. Přihlaš se tam, uděláš bezva kariéru.
Já mám taky plynovou Berettu 92, učil jsem se na ní k ZOZ, teď jí má půjčenou kamarád za stejným účelem a nikdy jsem jí nikam nenosil, už jenom proto, že je těžká jako kráva, natož na někoho vytahoval.
A ty bys mi jí zakázal mít, páč ty víš líp než já, co je pro mě dobrý.

Luky22

Příspěvek#39 » sob 24. zář 2016, 14:07

To je tvoje věc, co budeš dělat se svou plynovkou. Jak se říká, kdo chce kam, pomozme mu tam. Ale končím na toto téma, než dostanu napomenutí za OT.

beda

Příspěvek#40 » sob 24. zář 2016, 19:56

luky22
výbornej nápad zakázat plynovky, pak airsofty, pak flobetrtky, potom makety a hračky a všechny pistole a pušky co vypadaj jako vojenské ........
a co dál bejzbolové pálky, nože ....
protože se vždycky najde nějakej blbec co to nevhodně použije

notobi

Příspěvek#41 » sob 24. zář 2016, 19:58

Luky22 píše:SansLogique: Opravdu nejsem agentem evropské komise, k tomu mám hodně daleko, nicméně si myslím, že stát je i od toho, aby chránil lidi před jejich vlastní blbostí. .....

Tohle snad nemyslíš vážně? to už fakt můžem rovnou jen chodit pěšky a mít plastový příbory aby sme nemohli smadnout z kola a nedejbože se říznout nožem :roll:

Miata

Příspěvek#42 » ned 25. zář 2016, 07:00

Luky22 píše:SansLogique: Opravdu nejsem agentem evropské komise, k tomu mám hodně daleko, nicméně si myslím, že stát je i od toho, aby chránil lidi před jejich vlastní blbostí. A vytahovat někde plynovku, nebo airsoftku je podle mě pěkná blbost. Ale je to samozřejmě věcí názoru. Já osobně bych si s plynovkou nikdy nikde nezahrával.

Před lidskou blbostí tě nic neochrání - je totiž nekonečná :!:
Navíc "STÁT" jsou taky jen lidi-politici a úředníci, kteří jsou často horší než průměrný "občan"

mikymoto

Příspěvek#43 » pon 26. zář 2016, 14:51

Nechcete se vrátit k tématu?

Já přispěju vlastním zážitkem. V době kdy jsem ještě neměl ZP jsem se účastnil narozeninové oslavy v zahrádkářské kolonii pár kilometrů od města. V nejlepším (všichni veselý, nebo už namol) jeden z kluků vytáhnul plynovku a jal se vesele bouchat do vzduchu. Po cca 1 hodině (kdy už všichni mezitím zapomněli, že se něco dělo) se z naprosté tmy zjevili dva příslušníci a hledali střelce. Seděli jsme tam všichni jak záškoláci a drželi bobříka mlčení. Blbé bylo jen důkazní břemeno - půlka trávníku se leskla práznejma nábojnicemi, který tam jeden z nich začal významně sbírat.

Nakonec to dopadlo důrazným tytyty a legitimováním majitele chatky. Policajti viděli tu skleslou sebranku a pochopili, že nic lepšího než důsledný pojeb na místě nepomůže.

Takže bych svědky jakéhokoliv použití zbraně - nejen střelby - nepodceňoval. Dodneška nechápu, kdo to tam tenkrát mohl slyšet (zahrádkářská kolonie prázdná a po půlnoci) a nahlásil to. Každopádně chápu - slyším zběsilou střelbu a radči dám vědět - co kdyby to byl mord.

Standa_Ov

Příspěvek#44 » pát 7. říj 2016, 19:21

Můj názor a takto to vidím já.
Plynovky si podle mě pořizují dva druhy lidí.

1) Blázni co nosí plynovku pro honění ega či domnělému pocitu mylné převahy pro možnou agresi.
To jsou dle mého názoru lidé, kteří v dnešní době množících se legálních zbraní hazardují s životem !
Nejsem určitě jediný kdo by neváhal frajera mávajícího na mě zbraní s čistým svědomím sundat.

2) Druhá strana mince lidí s plynovkou jsou ti, kteří si je pořizuji pro možnou ochranu či pocit další možnosti zvednou své šance v případě napadení. Tito lidé plynovku určitě nehodlají vytahovat pro svou zábavu či jiné výstřelky, které se nabízejí.

Takže suma sumárum plynovky ANO, ale měl by si prostě každý uvědomit co s tímto nákupem získává a co ztrácí.
Asi by jsem dával k každé plynovce nějaký povinný leták "manuál" co a jak by se mohlo stát a co všechno se může dát do pohybu díky vytasení plynové zbraně v společnosti lidí.

Antony30011

Příspěvek#45 » pát 7. říj 2016, 19:49

Potrvdím, že u nás měl plynovku děda. ZP neměl a nedělal si ho, byl už starej. Ale něco doma chtěl mít. Měl tam nějaký pepřový náboje a plynovku v nočním stolku.
Ještě tady k těm zbraním nezbraním - není stejnej "průšvih" vzduchová nebo flobertková pistole? Čekal jsem teď v obchodě a koukal na tyhle typy zbraní. Svým neprofi okem bych je teda od ostré nerozeznal. O to spíš, kdyby na mě s ní někdo začal mávat, nedej bože za šera...

Zpět na