GLock 42 vzpříčení náboje
Glock a spol.
- zodiiac
Příspěvek#1 » pát 19. srp 2016, 16:31
Zdravim ve spolek a chtěl bych se zeptat zkušenějších, kdo má tuhle pistoli dýl, jestli se jim ze začátku stalo, že zbraň normálně vyhodila nábojnicic a vždycky jeden náboj,lhostejno jakej v pořadí ze zásobníku se šprajcl, kulí nahoru mezi závěr a hlaveň. Pistole je funglovka a v tuhle chvíli ma najeto přesnou stovku a zní bylo 6 kusů závada. Možná mam jen volšový ruce, ale zájimaj mě názory zkušenějších. Střelivo klasický selierky.
- jees
Příspěvek#2 » pát 19. srp 2016, 17:19
G42 mám zhruba rok a střílí naprosto v pohodě. Prohnáno určitě několik set ran a ani jedna závada.
G42 měla podobné problémy (failure to feed, apod.) hned na začátku při uvedení do prodeje - na internetu toho bylo tehdá plno. Glock následně udělal revizi, která problémy odstranila. To je ale záležitost cca 2 roky zpátky. Je dost nepravděpodobné, že bys zrovna měl tu původní verzi. Leda že by ti nepoctivý prodejce prodal nějakýho ležáka ze skladu.
Každopádně tu opravenou revizi G42 poznáš tak, že na zásobníku je 33249-02 a když sundáš závěr, tak uvnitř na rámu vpravo vedle táhla spouště je vyražená "1" - viz.:
https://looserounds.com/2014/05/10/glock-appears-to-have-made-changes-to-the-g42/
G42 měla podobné problémy (failure to feed, apod.) hned na začátku při uvedení do prodeje - na internetu toho bylo tehdá plno. Glock následně udělal revizi, která problémy odstranila. To je ale záležitost cca 2 roky zpátky. Je dost nepravděpodobné, že bys zrovna měl tu původní verzi. Leda že by ti nepoctivý prodejce prodal nějakýho ležáka ze skladu.
Každopádně tu opravenou revizi G42 poznáš tak, že na zásobníku je 33249-02 a když sundáš závěr, tak uvnitř na rámu vpravo vedle táhla spouště je vyražená "1" - viz.:
https://looserounds.com/2014/05/10/glock-appears-to-have-made-changes-to-the-g42/
- zodiiac
Příspěvek#5 » pát 19. srp 2016, 18:36
Omrknu lsem to a zásobníky mam všechny s číslem 33349-03, co se týče čísla na rámu u táhla tam mam 2, a na záchytu závěru mam číslo 33219-2.
JInak udělalo mi to před asi měsícem na střelnici ale až s posledním nábojem z krabky, střílel sem s bráchou a u neho vůbec nic u mě jen jedna z celý krabičky. Včera sem byl na střelnici měl sem jinej zásobník a udělal mi to jeden náboj z každýho naládovanýho zásobníku asi až na dva zásobkíky který sem vystřílel. Tak nevim , asi mám volšový ruce, protože podle čísel mam model v pořádku.
JInak udělalo mi to před asi měsícem na střelnici ale až s posledním nábojem z krabky, střílel sem s bráchou a u neho vůbec nic u mě jen jedna z celý krabičky. Včera sem byl na střelnici měl sem jinej zásobník a udělal mi to jeden náboj z každýho naládovanýho zásobníku asi až na dva zásobkíky který sem vystřílel. Tak nevim , asi mám volšový ruce, protože podle čísel mam model v pořádku.
- DOC
Příspěvek#6 » pát 26. srp 2016, 12:53
Ahoj,
G42 mám od února letošního roku a byly s ní prvních cca 400 vystřelených nábojů určité patálie také. Na každou krabičku S+B byly zhruba 4 selhače. Vždy se mi šprajcnula vystřelená nábojnice mezi závěr a komoru. Někdo mi tvrdil, že to může být příliš silnou vratnou pružinou, někdo zase špatným úchopem (který je vzhledem k subtilitě zbraně opravdu jiný nežli u služebních verzí), jiný zase příliš silným nábojem. Už jsem začínal být trochu rozmrzelý, neboť na toto jsem u G17 a 26 zvyklý nebyl. Každopádně po asi 400 vystřelených nábojích si to "nějak sedlo" a nyní dalších 700 vystřelených S+B ani jedna zádržka či jiný problém. Polyká mi i Magtechy, zkoušel jsem ji nečistit a vše i nadále funguje jak má. Jakoby ty charakteristické glokácké vlastnosti ve smyslu spolehlivosti nastaly až po záběhu cca těch 400 nábojů. Zkus tomu dát též nějaký čas.
G42 mám od února letošního roku a byly s ní prvních cca 400 vystřelených nábojů určité patálie také. Na každou krabičku S+B byly zhruba 4 selhače. Vždy se mi šprajcnula vystřelená nábojnice mezi závěr a komoru. Někdo mi tvrdil, že to může být příliš silnou vratnou pružinou, někdo zase špatným úchopem (který je vzhledem k subtilitě zbraně opravdu jiný nežli u služebních verzí), jiný zase příliš silným nábojem. Už jsem začínal být trochu rozmrzelý, neboť na toto jsem u G17 a 26 zvyklý nebyl. Každopádně po asi 400 vystřelených nábojích si to "nějak sedlo" a nyní dalších 700 vystřelených S+B ani jedna zádržka či jiný problém. Polyká mi i Magtechy, zkoušel jsem ji nečistit a vše i nadále funguje jak má. Jakoby ty charakteristické glokácké vlastnosti ve smyslu spolehlivosti nastaly až po záběhu cca těch 400 nábojů. Zkus tomu dát též nějaký čas.
- zodiiac
Příspěvek#7 » pát 26. srp 2016, 20:28
Čas tomu určité dám, včera jsem právě chtěl vyloučit chybu zbraně a tak sem zašl na střelnici a na každej zásobník zase kulí šprajc mezi závěr. Tak sem zavolal prodejci, jestli neví co s tim přijel sem a ukázla mi úchop- vystřílel on jeden zásobník, já ukázaným úchopem dva zásobníky a vada nikde. 20 minut předtím na střelnici to bylo asi 6 vzpříčenejch a ted nic. Uvidim, nechám ho ješte sednout, přeci jen je to strojírensjkej výrobek a musí si to vzájemně poposedat. Každopádně je z toho člověk trošku rozmrzelej.
- Rough boy
Příspěvek#8 » pát 26. srp 2016, 21:14
Hele, vím že jsme si už o tom psali na gločím fóru, ale ještě mě napadlo - zkus střílet jen jednoruč, ať můžeš vyloučit to nechtěný vypouštění zásobníku a různý přibržďování závěru slabou rukou. Jednoruč se ti max. stane že při slabým úchopu se ti při přebíjení sekne vystřelená nábojnice ve výhozním okýnku (komínek se tomu jevu snad říká
). A to je normální.

- DOC
Příspěvek#10 » sob 27. srp 2016, 09:17
Vůbec by mne nenapadlo, jak je úchop u takové maličké (a velice príma musím dodat) pistole důležitý faktor. Každopádně, teď když si už "sedla" jsem vyzkoušel střelbu po amatérsku-držel jsem ji jen velmi zlehka a navíc asi v polovině rukojeti v podstatě dvěma prsty a i když mi lítala v ruce jak holub, odpálila každý náboj. Domnívám se, že na těch selhačích v záběhu má podíl každý faktor trochu. Jednak síla nezaběhnutých pružin, "neojehlené" hrany zbraně a nezvyk při střílení malinkatou pistolí. Ať Ti slouží.
Ahoj
Ahoj
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva