Walther PPQ
Glock a spol.
- Andrew1
Příspěvek#511 » sob 23. črc 2016, 07:57
Tak jsem taky čerstvým majitel PPQ M2, bohužel ještě nemám průkaz zbraně..ani nevíte jak mě svrbí ruce
Původně jsem chtěl G19 nebo P07. Prodavač v obchodě mně na stůl položil i M2 a bylo rozhodnuto. Držení zbraně je super, padne jako ulitá. Design je hodně subjektivní věc, ale za mě prostě nádherná.
Jelikož jsem na to, že budu kupovat PPQ nebyl zcela připraven, různé recenze a testy procházím až po nákupu:-) Jediné z čeho mám trochu "strach" je zpětný ráz, který, alespoň z videí kde se porovnává např. s G19 vypadá poměrně větší. Mám relativně menší ruce, tak se trochu bojím aby to se mnou nějak necloumalo.
Z G19 jsem střílel a to bylo v pohodě s M2 ještě nikoli. No snad to nebude tak velký rozdíl..nebo co myslíte?

Jelikož jsem na to, že budu kupovat PPQ nebyl zcela připraven, různé recenze a testy procházím až po nákupu:-) Jediné z čeho mám trochu "strach" je zpětný ráz, který, alespoň z videí kde se porovnává např. s G19 vypadá poměrně větší. Mám relativně menší ruce, tak se trochu bojím aby to se mnou nějak necloumalo.
Z G19 jsem střílel a to bylo v pohodě s M2 ještě nikoli. No snad to nebude tak velký rozdíl..nebo co myslíte?
- Awertzue
Příspěvek#513 » sob 23. črc 2016, 09:13
Taky jsme původně neuvažoval o nákupu PPQ M2, ale nějak podobně při zkoušení CZ P07 jsem si zkusil i PPQ M2 a došel k závěru, že si ji pořídím. Fantasticky sedne do ruky, vzhled má též lepší jak druhá zmiňovaná. Recenze a fóra víc pro PPQ, takže pořízena. Zpětný ráz není nijak strašný a výsledky do papíru jsou lepší než moje schopnosti střelce. Určitě budeš mít větší radost ze sřelby z PPQ než z G19.
- Andrew1
Příspěvek#514 » sob 23. črc 2016, 09:20
Díky moc za "uklidnění"
V pondělí jdu na policajty, tak uvidíme jak rychle budu mít průkaz zbraně. Dám sem pak svoje postřehy ze střelby.
Škoda, že ty doplňky jsou o něco dražší než pro Glock, ale co..když mám na opici musím mít i na banány.
Jak tady někdo už psal, když bude zpětný ráz nějak nepřiměřený zkusím objednat ty pružiny.
http://www.tactical-shop.cz/cze/dpm-sys ... stem.xhtml
Jinak pouzdro zvolím určitě kydexové vnější...pistol s sebou tahat v 90% případů nebudu, jen na střelnici, tak snad to bude OK.

Škoda, že ty doplňky jsou o něco dražší než pro Glock, ale co..když mám na opici musím mít i na banány.
Jak tady někdo už psal, když bude zpětný ráz nějak nepřiměřený zkusím objednat ty pružiny.
http://www.tactical-shop.cz/cze/dpm-sys ... stem.xhtml
Jinak pouzdro zvolím určitě kydexové vnější...pistol s sebou tahat v 90% případů nebudu, jen na střelnici, tak snad to bude OK.
- Duke650
- paza
Příspěvek#516 » sob 23. črc 2016, 11:55
Já tedy nevím, ale střílel jsem kdysi dávno z ČZety, při přípravě i při zkoušce z ČZety, střílím běžně z PPQ M2 a z PPS M2 a nikdy mě nenapadlo zpětný ráz nějak srovnávat, pozorovat, porovnávat, prostě PPQ M2 i PPS M2 střílí perfektně, drží se perfektně a je to takové jaké to je. Tak to asi nebude se zpětným rázem nijak kritické. PPQ je nádherná zbraň (ač jsem kdysi uvažoval o Glocku, tak láska na první pohled, je to něco úplně jiného), v ruce sedí bezvadně, je při střelbě přesná a klidná, je radost s ní střílet, více bych neřešil.
- Andrew1
- Andrew1
- Luboš16
Příspěvek#521 » stř 27. črc 2016, 15:28
Myslím si, že konstrukční výška závěru a s tím spojené kopání a zdvih zbraně se obecně dost přeceňují a většina běžných střelců se k limitům zbraně ani nepřiblíží. Důležitější je, maximální spolehlivost a jak zbraň střelci vyhovuje z hlediska úchopu a ovládání, zbytek je věcí tréningu a sžití s konkrétní zbraní. Mimo soutěže špičkových střelců je celkem jedno jestli je prodleva mezi výstřely 0,15 s nebo 0,5 s. Běžně ve výběrových řízeních pro ozbrojené složky všech států vítězí zbraně, které mají vyšší zdvih neboť mimo sportovní střelbu to není limitní faktor zbraně.
- Andrew1
Příspěvek#522 » čtv 28. črc 2016, 07:31
Tak jsem neodolal a včera večer jsem ještě zajel na střelnici..sice na nejdražší široko daleko, ale za to krytou a pro mě vlastně i nejdostupnější. Ani jsem do nedávna nevěděl že tam je...kdyby byl někdo z východních čech tak můžete vyzkoušet: Hotel Jezerka na Seči
Tak střelba z PPQ M2 4" je paráda. Kopanec je to samozřejmě nesrovnatelně větší než s mojí CZ83 nebo Coltem v 22.LR, ale abych pravdu řekl čekal jsem to ještě horší. Přesnost, na mě, paráda - jen mi to občas lítalo moc dolů, nevím proč? Měl jsem instalovaný nejmenší grip, tak příště vyzkouším i ostatní dva.
Neměl jsem dost času, takže půjdu zase o víkendu
Večer jsem zbraň samozřejmě čistil a při čištění mě začala malinko vrzat ta spoušťová pojistka, v nějakým testu jsem slyšel že je to je taková waltrovská vlastnost. Na funkci to nemá vliv, nejsem zase takovej punťa aby mě to vadilo, jen mě zajímá jestli to máte taky nebo jestli to je "vada" jen mého kusu.

Tak střelba z PPQ M2 4" je paráda. Kopanec je to samozřejmě nesrovnatelně větší než s mojí CZ83 nebo Coltem v 22.LR, ale abych pravdu řekl čekal jsem to ještě horší. Přesnost, na mě, paráda - jen mi to občas lítalo moc dolů, nevím proč? Měl jsem instalovaný nejmenší grip, tak příště vyzkouším i ostatní dva.
Neměl jsem dost času, takže půjdu zase o víkendu

Večer jsem zbraň samozřejmě čistil a při čištění mě začala malinko vrzat ta spoušťová pojistka, v nějakým testu jsem slyšel že je to je taková waltrovská vlastnost. Na funkci to nemá vliv, nejsem zase takovej punťa aby mě to vadilo, jen mě zajímá jestli to máte taky nebo jestli to je "vada" jen mého kusu.
- paza
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX