GP K100
Glock a spol.
- thubalek
- malyLibor
Příspěvek#407 » sob 4. čer 2016, 11:26
thubalek píše:... ta otázka byla spíš o tom, kam máte kačenu nastřelenou. Jestli na střed nebo spodní okraj černého...
Pokud se nepletu, tak všechny pistole GP se montují tak, aby střílely tam, kam míříš, na nějakých 25 metrů. Tak nějak se to o nich všeobecně ví.
- chrobák
Příspěvek#409 » pon 11. črc 2016, 11:56
Potřeboval bych pohnout hledím.
Je tam červík, který povolím. Při použití středně velkého úsilí se hledí ani nehne.
Jemné poťukávání ze všech stran nepomáhá.
Jak a do čeho upnout závěr, případně celou kačenu, abych mohl použít větší než střední sílu?
Ještě jsem s tím od fabriky nehýbal, tak nevím, jak moc si mohu troufnout zabrat.
Díky za rady.
Je tam červík, který povolím. Při použití středně velkého úsilí se hledí ani nehne.
Jemné poťukávání ze všech stran nepomáhá.
Jak a do čeho upnout závěr, případně celou kačenu, abych mohl použít větší než střední sílu?
Ještě jsem s tím od fabriky nehýbal, tak nevím, jak moc si mohu troufnout zabrat.
Díky za rady.
- jirka87
Příspěvek#410 » pon 11. črc 2016, 12:12
na P1S mám stejné "sociální" hledí jako ty na K100 (pokud máš ten základ). Po povolení to šlo skoro samo. Až moc lehce, špatně se to seřizovalo při dotahování se to mělo tendenci zcela samozřejmě ještě mírně hýbat. Zkusil bych být tebou ten šroub povolit úplně, třeba "jsi mu dal málo". Nebo to vytáhni úplně ven. Chodit to musí celkem volně, když tam šroub nebude.
Máš tohle, ne ? http://eshop.qins.cz/fotky38119/fotos/_ ... kovovy.jpg
Máš tohle, ne ? http://eshop.qins.cz/fotky38119/fotos/_ ... kovovy.jpg
- Luboš16
- JakubCh
Příspěvek#414 » úte 12. črc 2016, 10:00
Taky mi nešlo povolit, měl jsem to podlepené
Nechtěl jsem do toho valit, posunul mi to známý puškař. Pak jsem měnil hledí za dynamic se světlovody, to udělal pan Entl. Tohle hledí už posunu - šroubek úplně ven, dřívko a přes něj po hledí klepnout - a nebát se toho. Závěr samozřejmě sundat ze zbraně a položit na pevnou podložku - ideálně zase dřevo 
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
- Luboš16
Příspěvek#416 » stř 13. črc 2016, 12:46
Sundej závěr, vyšroubuj ten jistící šroub, polož závěr na pevnou dřevěnou podložku a přes dřevěný kolík několikrát kladívkem klepni do prostoru kolem závitu pro šroub, je potřeba, aby si hledí sedlo (jak bylo zajištěno, tak se zatáhlo do vybrání v závěru, v továrně jistící šroub utahují zbytečně moc), pak by mělo jít hledím hýbat pouze rukou. Měl jsem to taky tak. Neboj se do toho bouchnout, přes dřevo nebo silon nic nezničíš. Až se ti to povede tak jistící šroub nemusíš utahovat až tak na krev a pak je možno i na střelnici šroub povolit a hnout hledím. Luboš
- mikky
Příspěvek#417 » čtv 22. zář 2016, 15:13
Tak jsem byl dneska provětrat fungl novou P1S a ... dojmy mírně smíšené - na 75 výstřelech továrního střeliva S&B byl nejmíň 3x nedovřený závěr a ani jednou nešel mírně doklepnout, celý mechanismus byl zamčený a bylo nutné ho odemknout zatlačením hlavně se závěrem o stůl dost velkou silou.
A taky mi přijde, že otisk zápalníku v zápalce je takovej ... decentní, mírně řečeno. Když to srovnám s K100, se kterou střílela kolegyně vedle...
Počítám, že se to běhá, ale přesto - máte někdo podobný zkušenosti a/nebo tipy co s tim?
A taky mi přijde, že otisk zápalníku v zápalce je takovej ... decentní, mírně řečeno. Když to srovnám s K100, se kterou střílela kolegyně vedle...
Počítám, že se to běhá, ale přesto - máte někdo podobný zkušenosti a/nebo tipy co s tim?
- JakubCh
Příspěvek#418 » čtv 22. zář 2016, 15:26
Zkus to příště víc namazat - čím jsi mazal? Hlavně komoru po obvodu, tam je přímo vidět, že to tvoří v závěru ložisku, jak tu už padlo. A můžeš taky protikus - to samé místo v závěru. Plus samozřejmě váleček a mastným prstem přejeď uzamykací ozuby a otvor pro hlaveň v závěru... A uvidíš. Mě tohle K100 nikdy nedělala, ale než si sedla, vinou nedostatečného mazání se po našpinění zakousla a pistole šla blbě natáhnout. Dnes už to neznám, jednak mažu přiměřeně potřebám K100, jednak už je pořádně ošlehaná a ochozená
*dostatečné mazání se nerovná, aby z toho kapal olej. Bohatě to umaže motorový olej, kapku a rozetřít prstem tam, kde jsem psal (ještě trošinku líznout drážky).
**Já z motoráku přešel zpět na Froglube a funguje skvěle, chybně jsem ho nanášel. Ale hlavní bonus proti jiným mazadlům je, že když 14 dní i déle nošenou pistoli otevřu, je stála namazaná a není v ní bordel, nic se na ni nelepí. Motorový olej mazal výborně, ale po týdnu tam byla spousta bince, prostě se to na film oleje lepí, na každý olej asi. Mít K100 jen na sport a ne na nošení, tak klidně mažu dál motorovým olejem.

*dostatečné mazání se nerovná, aby z toho kapal olej. Bohatě to umaže motorový olej, kapku a rozetřít prstem tam, kde jsem psal (ještě trošinku líznout drážky).
**Já z motoráku přešel zpět na Froglube a funguje skvěle, chybně jsem ho nanášel. Ale hlavní bonus proti jiným mazadlům je, že když 14 dní i déle nošenou pistoli otevřu, je stála namazaná a není v ní bordel, nic se na ni nelepí. Motorový olej mazal výborně, ale po týdnu tam byla spousta bince, prostě se to na film oleje lepí, na každý olej asi. Mít K100 jen na sport a ne na nošení, tak klidně mažu dál motorovým olejem.
- JakubCh
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX