Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#661 » čtv 9. čer 2016, 07:28

Přihrádky z rybářských potřeb? Taky možnost. Libor: had fakt pořádně nečistí, fakt ne. Podle mě jde používat hada buď na rychlé protažení na střelnici, dokud je hlaveň teplá (lépe to jde dolů), nebo i "jen", ale občas udělat velký úklid kartáčkem. Budeš se fakt hodně divit...jestli střílíš každý týden, používal bych hada a kartáček tak jednou za měsíc

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

Octopuss

Příspěvek#662 » čtv 9. čer 2016, 12:10

ArnieX píše:Inspirace na ukládání všeho ke zbraním.

To prodávají?

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#663 » čtv 9. čer 2016, 12:15

No tak tu bednu prodávají v IKEA, je určená do exteriéru takže je celkem odolná a líbil se mi design.

Zde: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/produ ... #/10292362

Tu malou krabičku už máme v rodině možná dobrých 15let :D, měl jsem jí kdysi dávno na malé kostičky Lega, ale jak tu někdo napsal, dá se to koupit v rybářských potřebách... údajně.

Zdá se že ano: http://www.korda-rp.cz/plastove-krabicky-a-boxy/c-1166/

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#664 » čtv 9. čer 2016, 12:16

Jsem bývalý rybář a fakt mi to připomíná krabičky na háčky atd. Stálo to pár kaček a některé měly upravitelné přihrádky.

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

Jezevec

Příspěvek#665 » čtv 9. čer 2016, 12:28

Já mám věci v boxu na nářadí z Lidlu. http://akce.najdislevu.cz/737667-box-na-naradi.html Ve spodní části oleje a hadry. Ve vrchním platu kartáče a drobnosti.

sided
moderátor

Příspěvek#666 » čtv 9. čer 2016, 12:33

Čištění,.... krabici si snad proboha umí každý vybrat sám :roll:

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#667 » čtv 9. čer 2016, 20:15

Ha! Tak tyčka za 100- Kč, délka 100cm, potažená umělou hmotou a sice nemá ložisko, ale v rukojeti se tyčka krásně volně točí - i bez ložiska. Takže pěšky jako vozem :) Výrobce - Stilcrin. Maximální spokojenost. Na cestě mám Tipton Ultra Jag + redukci, patche si nastříhám z netkané textilie, jak už tu padlo. A čištění na malorajdu je komplet. :)

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#668 » ned 19. čer 2016, 20:42

Padlo to tady už víckrát, ale informace si odporovaly:

Z čeho si nastříhat "patche" na čištění? Upřímně, ta cena je fakt celkem vražedná, 500 vočí za pár hadříků je celkem dost a pochybuji, že to bude nějaká kosmická technologie :D Nastříhat látku dle rozměrů origo patchů už není problém, ale z čeho to nastříhat?

Jeden doporučil netkanou textilii, druhý řekl, že to je blbost...tak co?

Poli

Příspěvek#669 » ned 19. čer 2016, 20:49

Staré prostěradlo, cejcha, utěrka, bavlněné triko, ....

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#670 » ned 19. čer 2016, 21:05

Chlupy nebo spíš nitě nic? Právě tomu jsem se chtěl vyhnout tou netkanou textilií, prd vím, jak to vypadá, ale doufal jsem, že z té právě tenhle bordel nepoleze. Snad se z toho dělají utěrky, se na to zkusím podívat do domácích potřeb.

Svoje stará trika jsem používal doteď, záleží kus od kusu, jak se hodí...někdy z toho zůstával bordel právě.

kolombo

Příspěvek#671 » ned 19. čer 2016, 21:14

I netkaná textilie se dá koupit jinak, než nastříhaná na malé čtverečky.

Je šikovné, když je ten hadr bílý, ale dělat z toho takovou vědu ???

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#672 » ned 19. čer 2016, 21:19

Barva mi je samozřejmě prakticky fuk, teď jsem ale měl nějaké moje staré triko (spíš cáry z něj) a i když bavlna, zůstávaly ve vývrtu chlupy, nitě.. A není to poprvé, prostě co kus, to unikát :D Proto sháním něco, čeho koupím roli a mám klid. Navíc hadry ze starého obleční jsou už trošku nedostatkové zboží - nejde to jen na čištění kvéru... :)

Kralycek

Příspěvek#673 » ned 19. čer 2016, 21:23

Budu vyřazovat dvě soupravy bavlněného krepového povlečení. Pokud je to použitelné a někomu se to hodí na hadry, věnuju. Jo, a je šedé :)

tomas fuk

Příspěvek#674 » ned 19. čer 2016, 21:37

Libore, Jakub a ostatni maji pravdu. Hadem a multisrajdou hlaven nikdy nevycistis. Ona se zda byt cista, ale neni tomu tak. Ja sam jsem do ted pouzival WD-40, jako rozoustedlo hrubych usazenin, po odmoceni a vydrhnuti bronzovym kartacem, hlaven protazena trnem a patchem, az do cista. Pak to same s Brunoxem a jeste neco malo z te hlavne vyslo, ale fakt malo. Ale takhle mi to stacilo a myslel jsem si, ze hlaven je cista. Pak jsem jednou po tehle procedure, kdy jsem byl presvedceny, ze hlaven je cista, jeste zkusil na bronzovy kartac nakapat olej TetraGun a vysurovat hlaven. A ted nastalo prekvapeni. Po aplikaci oleje TetraGun a vysurovani bronzovym kartackem vyplavalo vic bordelu z hlavne, nez pri te prvni procedure s WD-40 a Brunoxem. Tohle jsem aplikoval 5 x za sebou a furt z te hlavne sel bordel, takze jsem to vzdal, vystrikl hlaven Brunoxem a pusku dal do kufru. Az pujdu strilet a pred strelbou budu cistit hlaven TetraGunem, tak urcite jeste z ni poleze cerny bordel.
Na patche pouzivam tohle.
http://www.pilulka.cz/kompres-medicomp- ... ks-4218215
Pro pistoli .45 ACP je ten rozmer uplne idealni.
Pro pusku .223 rem. je to moc hrube. Je to vlastne ctverec 10x10 cm, ktery je 2 x prelozeny, aby byl rozmer 5x5 cm. Takze to jednou rozlozim a rozstrihnu na pul. Takhle uz to pro .223 rem. je OK a misto 100 ks, si udelam 200 ks. Vlakna a chloupky to nepousti. Jsem s tim moc spokojeny. navic cena je skoro zadarmo, dostupnost v kazde lekarne a kdo ma znamou sestricku, nebo doktora, tak to muze mit uplne zadarmo. Kamos ze spitalu mi to nosi.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#675 » ned 19. čer 2016, 21:49

Perfektní Tome, děkuji. To jsem hledal :) Na malourajdu jsi mi odpověděl přím oa asi to budu používat i na Lugera :). Tam by teoreticky mohl prolézt i bez stříhání, co?

Zpět na