Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- ArnieX
- Octopuss
- paza
Příspěvek#633 » úte 7. čer 2016, 12:36
Jenže ono jde i o to, že ti ta nekvalitní tyčka (bez ložiska, nepovlakovaná) může tu pistoli za 30 tisíc poničit. Já u těchto nákupů vycházím z toho, že na příslušenství se nemá šetřit, že se spíše vyplatí rovnou kvalitní (značkové), jinak se to "výhodně koupené" časem stejně vyhodí a to značkové se se schlíplýma ušima koupí, jen se vyhodily zbytečně peníze.
- ArnieX
Příspěvek#634 » úte 7. čer 2016, 12:39
To nikdo taky neříká, že musíš začít za vše utrácet jako šílenej. Problém je v tom, že všechno příslušenství ke zbraním je předražené. Bohužel to ale nejde hacknout kupováním levných věcí protože ta kvalita tam není. Pochopitelně kus nerezové tyčky a rukojeť nemá takovou hodnotu ale na druhou stranu je to věc, která vydrží narozdíl od jiných věcí i desítky let používání. Já to říkám furt, nejsem dost bohatý na to abych kupoval levné věci. V dnešní době ve všech odvětvích je lepší si připlatit než opakovaně kupovat levnější věci. Jinak na čištění se dá dost ušetřit nákupama z AliExpressu. Kvalitativně při dobrém hledání tam budou ty věci shodné s tím co se u nás prodává a ještě navíc se tam neplatí šílená marže prodejci.
- Pupak
Příspěvek#635 » úte 7. čer 2016, 12:46
ArnieX píše:Pupak: Přijde mi celkem úsměvné jak někdo utratí desetitisíce za zbraně a pak chce šetřit na příslušenství
No jo, já jsem taky držgrešle, proto se snažím nevyhazovat prachy za šmejd, speciálně v případě věcí, který budu mít nadosmrti a tisíckrát v ruce by mi lezly na nervy. Ale jak říkám, je to každýho volba.
- Octopuss
Příspěvek#636 » úte 7. čer 2016, 12:52
ArnieX píše:Já mám odtamtud tuhle sadu http://www.alliancze.cz/sada-cisteni-pr ... l/d-69754/ a nemůžu si stěžovat. Ta tyčka je hodně pěkná nerezová ocel. Cělkově to působí velmi dobrým kvalitním dojmem. Ta cena není zas takové peklo. Jinak mrkni ještě na http://prodej-zbrani.cz tam mají čištění od tetragun a mají lepší ceny za různé ty protahováky a kartáčky.
Ještě se vrátím k tomuhle. Kde na to seženu další tyčky? Tímhle myslím třeba hlaveň u EVA neprotáhnu.
Časem plánuju koupit malorážku. Přece na to nebudu kupovat něco dalšího zase za x set. Chtělo by to něco univerzálního.
- mikymoto
Příspěvek#638 » úte 7. čer 2016, 13:10
ArnieX píše:... Jinak na čištění se dá dost ušetřit nákupama z AliExpressu. Kvalitativně při dobrém hledání tam budou ty věci shodné s tím co se u nás prodává a ještě navíc se tam neplatí šílená marže prodejci.
Ušetřit ano, ale kvalita z čínskýho eshopu ??? Lidi neblázněte.
Levnější je to především proto, že jde v 99% o sprosté kopie jiných výrobků a bouchají to tam chudáci na lince po předchozím proškolení typu: "tedle kus plastu dej sem, tady do toho bouchni a podej to tomu naproti s červeným tričkem s pěti proužkama Adadis".
Taky koukám po ceně, ale superlevnýma náhražkama z číny sem se už poučil dostatečně. Je to stejný jak s vercajkem do dílny. Na občasný opravy (1x do roka něco utáhnout) postačí blbej Extol, ale když to chcu používat pravidelně, tak pořídím kvalitní nástroje (Tona, Knipex, ...). Taky sem si k první pistoli koupil tu mini sadu do 200,-, ale po 2 čištěních mi bylo jasný, že tudy cesta nepovede a nákup kvalitnějšího čištění mě nemine.

- JakubCh
Příspěvek#639 » úte 7. čer 2016, 13:22
Záleží, jak co z Číny. Nylonový kartáček (on teda jde použít i zubní, ale chybí tam ta druhá menší strana), u nás na shopu 120-, z Číny 45-. Úplně stejné, tam fakt není co podrbat, plastový držák vůbec ne a samotný kartáč... no asi tak, noname čína drží líp, jak ten "značkový"
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
- mikymoto
Příspěvek#640 » úte 7. čer 2016, 13:36
Jo dobře - kartáček samotnej neřeším. Myslím tím použitelnou sadu na čištění se šroubovatelnýma koncovkama (bronz. kartáček, nylon. kartáček, lacetka, protahovací trn).
Hady beru jako dobrou pomůcku na rychlý protažení na střelnici. Pořádný čištění s chemií ale musíš stejně udělat poctivě onanováním s kartáčem v hlavni. Zatím se trápím s tou levnou sadou (beztak vyrobenou v číně) a samotnýma motanýma kratáčema s očkem, ale je to fakt děsběs a koukám po něčem co by mě přežilo.
Hady beru jako dobrou pomůcku na rychlý protažení na střelnici. Pořádný čištění s chemií ale musíš stejně udělat poctivě onanováním s kartáčem v hlavni. Zatím se trápím s tou levnou sadou (beztak vyrobenou v číně) a samotnýma motanýma kratáčema s očkem, ale je to fakt děsběs a koukám po něčem co by mě přežilo.
- JakubCh
- kolombo
- JardaB
Příspěvek#643 » úte 7. čer 2016, 18:40
Ja dostal k pistoli cisteni zdarma jako bonus vcene asi 200Kc, pekna souprava mosaznych tycek a kartacku. Na Beretku jsem kupoval kartacky po 25Kc a takovej sroubovak s loziskem (spis se to teda nekde toci) za cca 70Kc. IMHO vyhovujici, nehledal bych v tom vedu. Hada uz jsem objednal a jsem zvedavej 

- JakubCh
Příspěvek#644 » úte 7. čer 2016, 22:24
kolombo: tak mi řekni, kde jsi to bral. A případně sem hoď odkaz. Jen jestli jsi neplatil ještě Kčs...
Na netu jsem prošel X shopů, tři kamenné krámy, co mám v dosahu a nic! Nehledám vědu a to, co máš ty, by mi stačilo nad hlavu. Až na to, že to je jak paní Kolombová....
Na netu jsem prošel X shopů, tři kamenné krámy, co mám v dosahu a nic! Nehledám vědu a to, co máš ty, by mi stačilo nad hlavu. Až na to, že to je jak paní Kolombová....
- kolombo
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX