Walther PPQ

Glock a spol.

SansLogique

Příspěvek#406 » čtv 12. kvě 2016, 19:39

tak já nevím, já jsem včera mimořádně vzal tu hlaveň ne jako obvykle jenom 2x šňůrou, ale navíc ještě párkrát kartáčkem, co byl přibalenej u Glocku, pak hadrovou lacetkou, co mám na derringera .45, k tomu použil jako obvykle zázračnej přípravek Konkor a hlaveň vypadá čistá...

notobi

Příspěvek#407 » čtv 12. kvě 2016, 20:38

z toho plyne, že já tu svojí mam vydrolenou měl sem to po první stovce ran naložený v konkoru celou noc a pak na tom oddělal jedno čištění a bylo to tam. Tak sem to tu pak probíral a i s kámošem co ho má taky ( on mnohem dříve) a ten že jeho je OK .
U prodejce mi řekli, že je to jen blbě vyčištěný (nereklamoval sem, pouze ukázal vyndanou hlaveň a ptal se) tak sem to nechal být. ale už sem mezi tim zase něco odstřílel po střelnici vzal boresnakem a koupil i novej kartáč a zase naložil do konkoru na noc
, ale dolu sem to nedostal. Ještě zkusim na foru vychvalovanej Brunox a zase jiný čištění a uvidim. Každopádně tomu moc šanci nedávám a pak se rozhodnu co dál. PPQ mi vyhovuje v ruce tak se s ní moc loučit nechci, ale mam to v hlavni to samý jako postoval fotky Mat.

lipas

Příspěvek#408 » pát 13. kvě 2016, 09:12

notobi : drzim palce... konkor nevim, nikdy jsem ho moc nepouzival (na ppq, na starsi kovovky bez problemu). Ale pravda, fakt jsem mel v hlavni uplne to same co MAT, uz jsem na walthera zacinal nadavat... ale bylo to opravdu jen blbe vycistene.
ALE ocividne uz se to tu jako zavada objevilo a zavada to urcite je, cili muzes mit smulu (a s tebou i my vsichni ostatni - ta ztrata duvery ve walther bude asi tim padem u vsech) a muzes mit dalsi vadny kus. U jednoho...no... dejme tomu... ale jak se jich zacne objevovat vic, neni to jednorazovy zmetek ale systemova chyba... a to je pruser.

tomas fuk

Příspěvek#409 » pát 13. kvě 2016, 11:27

Notobi: Kdyz uz chces zkouset ruzne pripravky na cisteni, tak vyzkousej neco, co neni univerzalni. Jako ruzne 3v1 atd. Vyzkousej pripravek primarne urceny k rozpousteni medi, mosazi, olova ve vyvrtu hlavni. Treba takova Robla Solo Mil od Balistolu. Hlaven zaspuntovat, (nejlepe za strany komory, aby byl vyvrt cely zaplaven Roblou) upnout s citem do sveraku, nalit Roblu az po okraj usti a nechat pres noc pusobit. Potom bezne vycistit. Treba to pomuze. Jednomu strelci, co jsem mu tohle poradil to pomohlo, ale u jine pistole.
Jo a pozor! Pokud bydlis v panelaku, tak to te asi manzelka vyhodi. Vetsina tehle rozpoustecu usazenin ve vyvrtu je na bazi cpavku, takze to hodne cpi, smrdi cpavkem.

SansLogique

Příspěvek#410 » pát 13. kvě 2016, 11:33

jen tak ze zvědavosti, když se tu furt tak usilovně leštěj hlavně, závěr už někdo z vás rozebral a čistil?

notobi

Příspěvek#411 » pát 13. kvě 2016, 14:18

já už ho rozebral, ale minimum bordelu tak to budu delat asi jen ob jedno cisteni

Luboš16

Příspěvek#412 » pát 13. kvě 2016, 19:14

Rozebrat závěr je bez problémů, v zadní, plastové krytce je otvor, do toho strčíš vhodný předmět, zatlačíš a při tom ten plastový kryt stáhneš ze závěru pak už jen vytáhneš úderník a při tom musíš dávat pozor aby ti nevyskočila úderníková pojistka s pružinkou. PPQ je jednoduchá stavebnice.

SansLogique

Příspěvek#413 » pát 13. kvě 2016, 19:21

tak jsem ten závěr poprvé rozebral a byl zasranej jak jetel. Ale bylo to tak asi po 1000 kusech a 4 měsících.

notobi

Příspěvek#414 » pát 13. kvě 2016, 20:37

Tomas Fuk: díky za radu,vyzkoušim. Bydlim sám takže budu nadávat maximálně sám sobě ;-)

wally

Příspěvek#415 » ned 15. kvě 2016, 12:17

Tak dnes jsem se dostal na 500 vystrelu a hlaven jako zrcadlo.

Jeste zopakuji svuj dotaz, asi krapet zapadl:
Mate ostatni na PPQ M2 plastova a nebo kovova miridla? Ja ho kupoval s plastovymi, ale radeji bych kovova, idealne tritiova. Vi nekdo, zda se u nas daji sehnat a na kolik to vyjde?

Duke650

Příspěvek#416 » ned 15. kvě 2016, 14:32

notobi

Příspěvek#417 » ned 15. kvě 2016, 17:55

wally: PPQ NAVY má kovová od začátku. Pokud budu s odstupem možná řešit jiná budu vybírat asi TRUGLO https://www.truglo.com/firearms/handgun.asp, ale nejdřív budu pracovat na sobě než na mířidlech.

Kreon

Příspěvek#418 » pon 16. kvě 2016, 06:13

wally: plastová mířidla? PPQ má z výroby mířidla ocelová (fosforová). Určitě nemáš plastová.

wally

Příspěvek#419 » pon 16. kvě 2016, 11:56

Kreon píše:wally: plastová mířidla? PPQ má z výroby mířidla ocelová (fosforová). Určitě nemáš plastová.

Hm, od pohledu mi plastova prisly.. Jak budu doma, tak to jeste detailne prozkoumam, kdyz to rikas... Kazdopadne na Internetu jsou na tema vymeny plastovych miridel clanky, takze jsem si to rozhodne nevycucal z prstu. Napr.
http://www.thetruthaboutguns.com/2014/1 ... pq-m2-9mm/

A treba pro 5" verzi se mi jeste ted podarilo najit tyhle dva ceske linky:

https://www.armed.cz/pistole-walther-pp ... /d-100055/
http://www.guns-trade.cz/pistole-walthe ... x19mm-2472

Kreon

Příspěvek#420 » pon 16. kvě 2016, 12:08

Hm....zvláštní. Na fotkách v těch odkazech jsou úplně jiná mířidla než mám já. A to i barvou. Je tedy fakt, že mám verzi se "4" hlavní, ale ..

Zpět na