Walther PPQ
Glock a spol.
- wally
Příspěvek#377 » ned 8. kvě 2016, 22:26
Zdravim, mam PPQ M2 4" jen kratce, ale po 300 vystrelech S&B zatim hlaven jako nova. Se zbrani jsem spokojenej, ikdyz je ma prvni a mimo CZ a Glocka jsem z jinych nestrilel a tak nemam moc s cim srovnavat.. Kazdopadne bych zatim nevolil jinak, sedne mi do ruky jak ulita.
Do 99 bych asi nesel, dle ruznych videorecenzi ma byt PPQ lepsi. Mozna bych jeste zvazoval HK VP9, ale tu cest jsem nemel.
Do 99 bych asi nesel, dle ruznych videorecenzi ma byt PPQ lepsi. Mozna bych jeste zvazoval HK VP9, ale tu cest jsem nemel.
- lipas
Příspěvek#378 » pon 9. kvě 2016, 10:27
Duke650: no pokud se jeste orientuji, tak tu jeden problem jako ze problem byl. Po dementnich kecech pri prvnim pokusu o reklamaci (ktere si zrejme vymyslel prodavajici) se k tomu dovozce postavil celem a zbran vzal zpet. Jinak mi prijde, ze to halo utichlo a dalsi pripad se neobjevil a zbytek byl spis nedostatecne cisteni (nebo pouziti nevhodneho CLP).
Nechci se nikoho dotknout - to blby cisteni byl treba muj pripad.
Nechci se nikoho dotknout - to blby cisteni byl treba muj pripad.
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#379 » pon 9. kvě 2016, 10:56
jako já za sebe můžu říct,že pistole si kupuju na střílení, ne na módní přehlídku vnitřností a ani nepočítám s tím, že jí budu za rok prodávat. Takže upřednostňuju jiný věci, jako například jak to dobře a spolehlivě střílí.
PPQ například nedokázalo nasimulovat jinou závadu než selhač (v zásobníku mezi ostrýma školák + 2 prázdný nábojnice), a to se tam oba zásobníky 15x vyválely ve vlhkým písku.
Tož tak.
PPQ například nedokázalo nasimulovat jinou závadu než selhač (v zásobníku mezi ostrýma školák + 2 prázdný nábojnice), a to se tam oba zásobníky 15x vyválely ve vlhkým písku.
Tož tak.
- P.V.
Příspěvek#380 » pon 9. kvě 2016, 11:11
Wally: Já právě taky koukám po své první, na které se budu vše učit...
V čem je PPQ lepší? 4inch je 17,5, P99 by byla za 12. Rozdíl to moc velký není a ten mě zas tak netrápí. Spíš jestli je PPQ trošku náchylnější na údržbu, kterou neumím, tak abych jí neodrovnal...
V čem je PPQ lepší? 4inch je 17,5, P99 by byla za 12. Rozdíl to moc velký není a ten mě zas tak netrápí. Spíš jestli je PPQ trošku náchylnější na údržbu, kterou neumím, tak abych jí neodrovnal...

- Hans Gruber
- Hans Gruber
Příspěvek#381 » pon 9. kvě 2016, 12:52
V čem je lepší? Nový neznamená lepší, je to jen o tom, co ti sedí a co od toho chceš. Mám osobně rád p99, ale přijde mi trochu přetechnizovaná. PPQ je oproti ní jednodušší, pro mě lepší spoušť - ale to je každého názor, pro mě lepší ergonomie - zase - každý má jinou pazouru, prodlouženější záchyt závěru, lišta pro příslušenství, kovová mířídla..
V P99 jsou taky velké rozdíly :
P99 AS - SA/DA, P99 DAO, P99 QA - zkrácené natahování úderníku, Compact..takže když ti některý z nich perfektně sedne, má to systém, který chceš tak jdi do ní..
V P99 jsou taky velké rozdíly :
P99 AS - SA/DA, P99 DAO, P99 QA - zkrácené natahování úderníku, Compact..takže když ti některý z nich perfektně sedne, má to systém, který chceš tak jdi do ní..
- wally
Příspěvek#382 » pon 9. kvě 2016, 12:52
@P.V. Napisu ti zde me subjektivni duvody, takze je prosim ber s rezervou.
P99 je SA/DA, coz ale pro me nema vyznam. PPQ je SA a proto ma stejny plynuly chod spouste. Ostatne jejich chod si chvali prakticky vsude.
PPQ ma nekolik uprav pro zlepseni ergonomie (grip na pazbe, zaoblene hrany, ...). P99 se mi take drzi dobre v ruce, ale grip na PPQ se dle meho lepsi, zbran lepe drzi i ve spocene ruce.
Na vypousteni zasobniku na luciku u P99 jsem si sice zvykl, ale preferuji tak nejak tlacitko na pazbicce.
P99 ma jako vyhodu indikator natazene zbrane. To u PPQ bohuzel neni.
Nevim, jaka miridla ma P99, ale moje PPQ ma plastova, coz me krapet mrzi.
PPQ se mi vizualne libi vic.
Kdyz jsem ja vybiral, tak P99 byla nova k sehnani drazsi nez P99. Vybirat mezi novyma, jdu urcite do PPQ. Nicmene kdybych mel cenovy rozdil >5 tisic, tak bych asi taky bral tu P99 od kamose, kdyby se mi z ni dobre strilelo a na zbrani bylo videt, ze je v poradku.
Rozdily ohledne udrzby myslim nebudou zadne. Zbrane jsou hodne podobne a to, co z dilu uvidis po zakladni rozborce se temer nebude lisit... Pece bude stejne u obou.
P99 je SA/DA, coz ale pro me nema vyznam. PPQ je SA a proto ma stejny plynuly chod spouste. Ostatne jejich chod si chvali prakticky vsude.
PPQ ma nekolik uprav pro zlepseni ergonomie (grip na pazbe, zaoblene hrany, ...). P99 se mi take drzi dobre v ruce, ale grip na PPQ se dle meho lepsi, zbran lepe drzi i ve spocene ruce.
Na vypousteni zasobniku na luciku u P99 jsem si sice zvykl, ale preferuji tak nejak tlacitko na pazbicce.
P99 ma jako vyhodu indikator natazene zbrane. To u PPQ bohuzel neni.
Nevim, jaka miridla ma P99, ale moje PPQ ma plastova, coz me krapet mrzi.
PPQ se mi vizualne libi vic.

Kdyz jsem ja vybiral, tak P99 byla nova k sehnani drazsi nez P99. Vybirat mezi novyma, jdu urcite do PPQ. Nicmene kdybych mel cenovy rozdil >5 tisic, tak bych asi taky bral tu P99 od kamose, kdyby se mi z ni dobre strilelo a na zbrani bylo videt, ze je v poradku.
Rozdily ohledne udrzby myslim nebudou zadne. Zbrane jsou hodne podobne a to, co z dilu uvidis po zakladni rozborce se temer nebude lisit... Pece bude stejne u obou.
- mischanek
Příspěvek#383 » pon 9. kvě 2016, 13:17
wally: PPQ nema SA spoustovy mechnismus!
Ma castecne predepnuty spoustovy mechanismus - podobne jako Glock - Walther ten svuj nazyva "quick-defence"..
PPQ ma indikaci naboje v komore (tedy i natazene zbrane) - vytahovac z prave vnejsi strany je jakoby zapadnuty do zaveru, je to dobre videt vizualne - je tam i cervena znacka a lze to snadno poznat i hmatem, napr. kdyz je zbran v poudre.. teda alespon na me M1..
Ma castecne predepnuty spoustovy mechanismus - podobne jako Glock - Walther ten svuj nazyva "quick-defence"..
PPQ ma indikaci naboje v komore (tedy i natazene zbrane) - vytahovac z prave vnejsi strany je jakoby zapadnuty do zaveru, je to dobre videt vizualne - je tam i cervena znacka a lze to snadno poznat i hmatem, napr. kdyz je zbran v poudre.. teda alespon na me M1..
- wally
Příspěvek#384 » pon 9. kvě 2016, 13:34
mischanek píše:wally: PPQ nema SA spoustovy mechnismus!
Omlouvam se za nepresnost, osobne v tom ale z hlediska strelce nevidim rozdil.
To sice ma, ale je na boku zbrane z prave strany, tj. pro pravaka po vetsinu casu kdy manipuluje se brani neni viditelna. Hlavne neni ani videt, pokud ze zbrane mirite. IMHO je tam spise zbytecna. P99 ma indikator na zadni strane zaveru, coz je mnohem praktictejsi. Zejmena zretelne indikuje zachyceni zaveru v zadni poloze (po vystrileni zasobniku).
- mischanek
- wally
Příspěvek#386 » pon 9. kvě 2016, 13:56
mischanek píše:wally píše: Zejmena zretelne indikuje zachyceni zaveru v zadni poloze (po vystrileni zasobniku).to zni usmevne - tak nejak jsem zvykly, ze indikatorem zachyceni zaveru v zadni poloze, je zaver samotny
Predstav si, ze obycejni smrtelnici pri strileni z pistole obcas nezaregistruji, ze se zaver zachytil vzadu. Pri mireni pri pohledu zezadu muze byt obrys zbrane v obou pripadech stejny. Proto se strelec muze obcas zbytecne snazit zmacknout spoust a ze je zaver vzadu si vsimne teprve az pootoci zbran. Stalo se to mne, stalo se to lidem co jsem potkal... V recenzich na netu tuto ficuru indikatoru u P99 recenzenti take vyzdvyhuji. Zjevne jsme plebs, pro ktery byl tento indikator urcen.
Ja se jen snazil P.V. strucne podat sve zkusenosti. Jestli mas potrebuju zbytecne trolovat, tak si najdi nekoho jineho do paru, ja se v diskuzich o h***e nevyzivam.
- Xerxes
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#388 » pon 9. kvě 2016, 14:36
wally - promiň, ale jakejkoliv indikátor čehokoliv je sice hezkej, ale na každým kurzu praktický střelby ti vysvětlí, že je máš ignorovat a stav zbraně se posuzuje tak, aby bylo jedno, co to je za zbraň a jestli má nebo nemá nějaký indikátory. A jestliže zmáčkneš spoušť a nic se nestane, musíš se podívat, jaká je příčina a rozhodně se nerozhodovat podle toho, jestli někde něco signalizuje nějakej výstražníček. Zejména když je tma jako v řiti nebo na tebe někdo střílí. Nebo máš v ruce jinou pistoli, než jsi zvyklej.
- wally
Příspěvek#389 » pon 9. kvě 2016, 16:01
SansLogique píše:wally - promiň, ale jakejkoliv indikátor čehokoliv je sice hezkej, ale na každým kurzu praktický střelby ti vysvětlí, že je máš ignorovat a stav zbraně se posuzuje tak, aby bylo jedno, co to je za zbraň a jestli má nebo nemá nějaký indikátory.
Naprosto souhlasim
A jestliže zmáčkneš spoušť a nic se nestane, musíš se podívat, jaká je příčina a rozhodně se nerozhodovat podle toho, jestli někde něco signalizuje nějakej výstražníček.
Ale zde jsi nejspis nepochopil use case. Neni to o tom, ze zmacknu spoust a nic se nedeje.. ale prave o tom, ze spoust vubec mackat nebudu, protoze vidim (diky indikatoru), ze zbran neni pripravena ke strelbe.
Diskutuji zde situaci, kdy po vystreleni posledniho naboje zustane zaver vzadu, ale strelec si toho nevsimne, protoze z jeho pohledu pres miridla to neni zretelne.. Proto se muze stat, ze zbytecne zmackne spoust, zatimco v pripade indikatoru na P99 jasne vidi, ze zbran jiz neni nabita - proto rovnou prerusi strelbu a zkontroluje zbran (a vidi, ze ma zaver vzadu a prazdny zasobnik).
Tedy z meho pohledu nejde o bezpecnost (zbran vzdy kontroluji), ale jednoduse o komfort.
- Mat
Příspěvek#390 » pon 9. kvě 2016, 16:36
Wally - ten s tou vyloupanou hlavní jsem byl já, a bohužel u mojich PPQček se nejednalo o blbý čištění. I dovozce uznal že se to vyloupalo, ale že to patří k normálu, s čímž jsem já (promiň) si dovolil nesouhlasit. A ano, taky mám bouchačku hlavně na práci, ale to neznamená, že mi po měsíci budou z hlavně lítat "špony" a já nad tím jen tak mávnu rukou (2x PPQ - 37.000,-Kč) to je doufám snad mírně pochopitelný. O případném přechodu na jinou zn. je to v tom stavu jak jsem to měl prostě neprodejný (měnit jsem nechtěl)
PS: HK P30 kterou těď mám za PPQ, má stejnou úpravu hlavně, odstříleno cca 300 ran, čistím stejně, hlaveň jak zrcadlo.
PS: HK P30 kterou těď mám za PPQ, má stejnou úpravu hlavně, odstříleno cca 300 ran, čistím stejně, hlaveň jak zrcadlo.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí