GP K100
Glock a spol.
- Hop.p
Příspěvek#346 » čtv 5. kvě 2016, 09:40
Super!! Díky moc. Tohle vlákno jsem nějak neobjevil, ale přiznám se, že já tyhle fóra moc nenavštěvuju. Jen se teď ke mně dostalo tolik protichůdných informací, že už ze zoufalství a zmatení hledám jakoukoliv pomoc a kdo mi řekne víc, než sám šťastný, či zklamaný majitel. Určitě využiju.
- Petr007
Příspěvek#347 » čtv 5. kvě 2016, 20:06
Mám doma 1,5 roku Mk6 a zatím v poho. Prohnal jsem jí hlavní asi 3000ks FMJ.
Váleček se hodně zanáší? Nevím. Čistím tak po cca 300-400ks. A nejni to proto, že bych měl problém. Ale jako prevenci. Prý stačí nečistit a jen mazat váleček přes který se odvaluje hlaveň a a závěr.
Na mujglock psali:
"Tak uz se ozval Jaro Kuracina primo na K100 foru.
Niklovane zavery maji povrchovku o 0.02 az 0.03 tlustsi, proto jsou tesnejsi, proto jim to dela pri vetsim znecisteni vic problemu (na konci hlavne, tan, kde zacina vzadu nabojova komora - tam zaver dost tesne uzamyka hlaven spolu s ramem).
Casem se to osoupe a bude OK."
Váleček se hodně zanáší? Nevím. Čistím tak po cca 300-400ks. A nejni to proto, že bych měl problém. Ale jako prevenci. Prý stačí nečistit a jen mazat váleček přes který se odvaluje hlaveň a a závěr.
Na mujglock psali:
"Tak uz se ozval Jaro Kuracina primo na K100 foru.
Niklovane zavery maji povrchovku o 0.02 az 0.03 tlustsi, proto jsou tesnejsi, proto jim to dela pri vetsim znecisteni vic problemu (na konci hlavne, tan, kde zacina vzadu nabojova komora - tam zaver dost tesne uzamyka hlaven spolu s ramem).
Casem se to osoupe a bude OK."
- Hop.p
Příspěvek#348 » čtv 5. kvě 2016, 21:29
Nevím, nemám zkušenost. Jen prezentuju, co jsem nakoupil. Mně se GP líbí konstrukčně a vzhledově. Je to jako by někdo sebral to nejlepší co je, dal to dohromady a zpracoval, jak nejlíp to jde (můj názor). K tomu plus, jsem nasbíral spoustu pozitivních recenzí a chování, ergonomii i zpracování. Naproti tomu stojí reakce typu: Zbraň musí být doslova přemazaná. Rotace díky válečku polyká podstatnou část zpětné energie atd. atd. Jak už jsem psal výš, já osobně si myslím, že je to otázka údržby, ale celé je to o tom, že zatím nemám zkušenost, spíš jen představu.
- Petr007
Příspěvek#349 » čtv 5. kvě 2016, 21:36
Ještě bych na adresu K100 a možná spíš celé firmy GP dodal, že je to ne moc rozšířená pistole.
Tzn. na CZ75 či 17ku Gloka seženete prakticky cokoli (nové či bazarové). Na GP toho moc bazarového není. A mezi novými jsou, řekl bych, ceny trochu vyšší než srovnatelné příslušenství na CZ75.
Např. 18 zásobník jsem koupil CZ75 a předělal na K100. Zasobník stál bazarový 150Kč (nový 650Kč). Nový na 20 nábojů od GP stojí 1400Kč.
Tzn. na CZ75 či 17ku Gloka seženete prakticky cokoli (nové či bazarové). Na GP toho moc bazarového není. A mezi novými jsou, řekl bych, ceny trochu vyšší než srovnatelné příslušenství na CZ75.
Např. 18 zásobník jsem koupil CZ75 a předělal na K100. Zasobník stál bazarový 150Kč (nový 650Kč). Nový na 20 nábojů od GP stojí 1400Kč.
- Hop.p
Příspěvek#350 » čtv 5. kvě 2016, 21:59
To taky není informace k zahození. Pravda je, že v tom je Glock prostě dokonalý. Navíc mne u něho dráždí možnost dokoupení konverze. Mně se takový blbosti prostě líbí. Tak tady tak sedím a snažím se urovnat si v hlavě priority. Ona to je totiž strašná schíza.
Mozek křičí: "Glock, Glock!! Vyzkoušený, ověřený, jednoduchý... Co zase vymýšlíš?!"
Potom si ho vezmu do ruky, zapíchnu před sebe a z hrudníku se ozve: "No tohle neee!! Podívej, jak se ti to drží a co ten vzhled?! To dělali z krabičky na zubní pastu??
No a takhle to mám pořád dokola.

Mozek křičí: "Glock, Glock!! Vyzkoušený, ověřený, jednoduchý... Co zase vymýšlíš?!"
Potom si ho vezmu do ruky, zapíchnu před sebe a z hrudníku se ozve: "No tohle neee!! Podívej, jak se ti to drží a co ten vzhled?! To dělali z krabičky na zubní pastu??
No a takhle to mám pořád dokola.

- Petr007
Příspěvek#351 » čtv 5. kvě 2016, 22:08
Ani Glokem ani CZ75 či K100 neuděláte chybu. Já kupoval K100 za 10000Kč novou. Líbila se mi. A sedla i do ruky i chováním po výstřelu na rozdíl od Gloka či CZty.
První pistole?
Pokud ano, tak bych vzal něco po krátkém přemýšlení. Pak se člověk někam "prostřílí" a bude to vidět jinak.
A třeba pak koupí SIGa P226 X-Five. Kterýho jsem zkoušel a měl jsem super soustřel.
Ale 40 000Kč je přes hranici ikdyž mi sedl moc dobře.
První pistole?
Pokud ano, tak bych vzal něco po krátkém přemýšlení. Pak se člověk někam "prostřílí" a bude to vidět jinak.
A třeba pak koupí SIGa P226 X-Five. Kterýho jsem zkoušel a měl jsem super soustřel.

- Hop.p
Příspěvek#352 » čtv 5. kvě 2016, 22:53
První plasťák. Pistole už jsem psal CZ 75, Beretta 92, teď si chodím půjčovat toho Glocka 17, ten je k dispozici všude. Mám s ním lepší nástřel, jak s tou čízou, i na tu spoušť se dá zvyknout rychle, ale tak nějak mi u toho chybí pocit jistoty a i když se mi ještě nestalo, aby mi nepřebila, do hlavy mi taky nikdy nic neťuklo, tak každý druhý výstřel přehmatávám. Jsem z toho tak nějak rozpačitý. Ale tím netvrdím, že je to špatný. Zbraň je to bez debat prostě dobrá.
- thubalek
Příspěvek#353 » pát 6. kvě 2016, 14:34
Chtěl jsem se zeptat majitelů GP K100: je nějaký výraznější rozdíl v chovaní nebo přesnosti při použití S&B FMJ 7.5g/115grs a FMJ 8g/124grs.
Chtěl bych si k první pistoli koupit nějakou zásobu, aby mi pak nebylo líto chodit na střelnici
a v QUINS mají tyhle dva typy nejlevnější, když se jich vezme 1000 ks.
Odesláno z mého Nexus 6 pomocí Tapatalk
Chtěl bych si k první pistoli koupit nějakou zásobu, aby mi pak nebylo líto chodit na střelnici

Odesláno z mého Nexus 6 pomocí Tapatalk
- HV
- seton
- Hop.p
Příspěvek#356 » ned 8. kvě 2016, 19:41
seton píše:No já mám GP P1 MK12, jsem z Prahy, P1 má hlaveň o cca 1cm menší, než K100, ale je to to samé.
Pošli SZ
Tonda
Nejsem si jistý, jestli se to týká mne, ale chtěl bych určitě poprosit. Mám v plánu zajet si sáhnout na glock 19 a walther PPQ. Zatím to vidím na "Střelecký servis", tam je mají v nabídce obě. Bylo by možné se tam sejít někdy spolu a porovnat je i s tvojí P1?? Na tu si totiž přesně myslím. Jak jsi s ní spokojený??
- chrobák
- DrussKH
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva