Muž střílel poblíž školy a školky v Sudoměřicích

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

petmad

Příspěvek#46 » úte 3. kvě 2016, 18:30

tazi: Lépe to snad napsat nešlo. Znám situaci u zkoušek v Praze, kde je síto opravdu důkladné. Ale jak je vidno, v Olomouci je to mnohem volnější. Docela mě děsí myšlenkové pochody takových držitelů ZP a jen čekám, kdy se zase stane průser, který odnese celá střelecká veřejnost.

Jirik.fx

Příspěvek#47 » úte 3. kvě 2016, 18:38

Ne v Olomouci to určitě volnější není, zatl se a na zkouškách držel hubu.

Jirik.fx

Příspěvek#48 » úte 3. kvě 2016, 18:38

Mluvím o Enerccio.

petmad

Příspěvek#49 » úte 3. kvě 2016, 18:40

Jirik.fx: Ano, řeč je o Enerccio. Začal spamovat i fórum Lexu kde píše, že je z Olomouce. Asi tam byl tedy nějaký hodný uvolněný komisař.

Enerccio

Příspěvek#50 » úte 3. kvě 2016, 18:42

tazi píše:
Enerccio píše:edit// ja to nechapu, bud jsem blby ja nebo vsichni co mi odepisujou, ...

Tak za mě sis odpověděl sám.
Jako majitel ZP by ses mohl trochu zamyslet a uvědomit si, že tohle fórum nečtou jenom střelci a zájemci o ZP.
Vypouštět tady nápady, jako že je v pořádku mávat na ulici kverém, protože je to D, tak se nic nestane nebo že střílet mimo střelnici do zdi ostrou, protože když nestřílím do živého, tak se taky nic nestane, to je fakt na pěst.
Jsem rád, že mají lidi zájem o ZP. Zároveň jsem rád, že síto je takové, že odpad u zkoušek je takový jaký je. Bohužel ty se tu prezentuješ takovým způsobem, že nabývám dojmu, že jsi sítem prošel fakt omylem.

no jo, tak kdyz tady nikdo nic necte... kdyz si prectes co jsem napsal, tak ja jsem celou tu dobu mluvil jen o nevhodnosti policejniho zakroku a ne o tom ze se muze na ulici chodit s kverem D nebo strilel ostrymi do steny, ale klidne pokracuj dal

petmad

Příspěvek#51 » úte 3. kvě 2016, 18:52

Enerccio: A co je na tom zásahu tak nevhodného? Sakra, jestli někdo něco nečte, tak jsi to ty. Několik lidí ti jasně odpovědělo, že ten "zásah" byl na místě a měl svůj důvod. A je to pochopitelné. Kdo má rozlišovat z čeho a proč ten člověk střílí? Od toho ty zásahovky jsou, aby tohle řešily.

tazi

Příspěvek#52 » úte 3. kvě 2016, 18:54

Enerccio píše: tak ale je rozdil mezi strilenim do nezivych cilu a do zivich ne? Kdyby nekdo strilel po lidech klidne i s plynovkou tak bych to bral, ale kdyz nekdo, klidne i s "ostrou" strili do steny nebo do tercu/plechovek, tak to na zatah s vrtulnikem a commandem fakt nevidim...

Ano vztahuješ to na zásah pčr, ale stylem střílí se do živého, je to na urnu, ale pokud se střílí ostrou do zdi nebo plynovkou na veřejnosti, ale ne na lidi, tak stačí pochůzkář, který se přijde podívat co to je za rámus.
Sorry, ale tím vlastně říkáš, že nedodržení zákona je vlastně v pohodě a maximálně přijde říct pčr, že se to nedělá.
Další tvůj příspěvek o tom, že kdybys bydlel blízko školky a někdo bude prudit, tak na truc budeš střílet každý den...
Myslím, že mít ZP je opravdu o odpovědnosti. A ty bys měl zvážit zda nepůjdeš trolovat radši na novinky a my budeme doufat, že se za chvíli nedočkáme průseru, v kterém bude figurovat majitel ZP.
Ale to je OT, takže se kaju a už končím ;)

Enerccio

Příspěvek#53 » úte 3. kvě 2016, 18:55

no nevim, ale z pohledu zakona, napriklad zbran D muzes strilet na verejnosti nepristupnem miste (napriklad na zahrade). Takze ocekavas, ze kdyz vystrelis z nake flobertky do terce par ran, ze ti na dvur vtrhne commando s vrtulnikem? Zachvyly to tady skonci tak, ze bude stacit anonymni typ a swat ti zaklepe (jemne receno) na dvere, jako je to v USA (viz swatting)...

j.v.

Příspěvek#54 » úte 3. kvě 2016, 19:11

Že něco můžeš neznamená, že je chytré to dělat. Nežiješ v bublině, ale ve společnosti, na jejíž nastavení a tolerance musíš brát poměrně výrazný ohled. Nevím, co víc k tomu říct.

kiv61

Příspěvek#55 » úte 3. kvě 2016, 20:10

petmad, tazi a další fans těchto policejních a hlavně PR manévrů:

1) dosud není jisté, že "nestřílel" z té plynovky na vlastním dvorku, takže víme prd ...
2) to, že je ten jeho dvorek u školy, dětského hřiště apod. je krystalický bulvár bezpáteřních/všehoschopných presstitutů, kteří ( a to je podstatné) však dnes nic nenapíší z vlastní iniciativy ale výhradě na pokyn, zadání, rozkaz ...

Podle téhle "logiky" tedy střílíme v Čestlicích "hned vedle nákupní zóny plné maminek s kočárky", na AVIMu vlastně v "hned vedle metra", U Huberta "na nádraží" či v Květnici "ve vilové čtvrti u pískoviště" ... ??

3) info do médií o tom, že dotyčný nemá ZP (ale má jej jeho syn) musela pustit jedině a výhradně policie, protože novinář (pokud zároveň nepracuje na MV) do registrů přístup jaksi nemá ...

4) lze snad předpokládat, že i průměrný policajt, natož velitel zásahovky by měl být schopen rozlišit plynovku od palné zbraně. Proč pak potom ta celonoční CPZ? Palebná příprava ve stylu: "Víte my jsme chtěli té EU vzdorovat, ale když se tu každou chvíli střílí u dětského hřiště" ??

petmad

Příspěvek#56 » úte 3. kvě 2016, 20:20

kiv61: S posledním bodem nesouhlasím. Dneska máš plynovky i airsoftky v takové kvalitě zpracování, že to prostě na první pohled nepozná ani průměrný, ani nadprůměrný policajt. Navíc jít to zkoumat, když dispečink zahlásí do vysílačky "střílí se tam", to by se mi asi moc nechtělo :D

kiv61

Příspěvek#57 » úte 3. kvě 2016, 20:24

Předpokládám, že snad měli tu plynovku co mu sebrali než jej strčili na noc do CPZ v ruce, ne?? :twisted:
Naposledy upravil(a) kiv61 dne úte 3. kvě 2016, 20:28, celkem upraveno 1 x.

Enerccio

Příspěvek#58 » úte 3. kvě 2016, 20:25

oni ale dosli kdyz uz bylo po strileni a chlapek spal, ne? Tedy posledni verze byla uz ta, ze prisli az po funuse

Sedmej

Příspěvek#59 » úte 3. kvě 2016, 21:09

Enerccio: ted si predstav, kdyby tam nepřisla zásahovka, ale zaklepali mu na dveře dva měšťáci a on by je podnapilej střelil. holt když jde o zbraň je opatrnost na místě. a na dálku nikdo nemá dneska šanci poznat, jestli jde o ostrou nebo plynovku.

pavelg

Příspěvek#60 » stř 4. kvě 2016, 12:18

Na dálku to staticky poznat moc nejde, po výstřelu ale většinou ano. Svědek události nejspíš věděl, co měl pán v ruce a hlídka poté mohla rozpoznat typ zbraně podle nábojnice. Nebo že by střelec po sobě nábojnice posbíral?

Zpět na