Muž střílel poblíž školy a školky v Sudoměřicích

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Drvoštěp

Příspěvek#16 » úte 3. kvě 2016, 09:33

Mám takovej pocit, že nalitej nemáš co sahat na zbraň, byť je to jen Déčko!

iloveguns

Příspěvek#17 » úte 3. kvě 2016, 09:36

Mám na chalupě vzduchovku a bojím se s ní vyjít na můj ohrazený dvorek (mám tam vysoké cihlové zdi) a vystřelit si do terče. Sousedé to uslyší a budou z toho krajské policejní manévry s vrtulníkem, záchrankou a celou zásahovou jednotkou s granátomey, RPG, kulomety.... :-(

Enerccio

Příspěvek#18 » úte 3. kvě 2016, 09:38

Nalitej ne, ale kdo mu dokaze ze v te dobe byl nalitej? Mohol si dat pul litra na ex predtym nez zachrapal...

plus me slo spis o to strileni pobliz skolky. Ja bydled pri skolce a nekdo mi tohle udelat, tak z te plynovky budu palit kazdy den...

david33

Příspěvek#19 » úte 3. kvě 2016, 09:48

Enerccio:to je silny kafe seš příklad proč by se mněli zavést povině psychotesty

kolombo

Příspěvek#20 » úte 3. kvě 2016, 09:53

On si asi chlapec myslí, že je internet anonymní médium a že to tu nikdo kontrolně nečte :-)

peggy
moderátor

Příspěvek#21 » úte 3. kvě 2016, 09:55

Doporučuji všem účastníkům se zklidnit, vyvarovat se "hrdinských prohlášení" a osobních útoků. Peggy

iloveguns

Příspěvek#22 » úte 3. kvě 2016, 10:18

Ono je to s tím alkoholem opravdu docela těžko prokazatelné, pokud mu nedali dýchnout v době, kdy střílel a pokud s tou zbraní manipuloval na místě veřejnosti nepřístupném, na svém dvorku. Zákon totiž zakazuje se zbraní kategorie D manipulovat pod vlivem alkoholu na veřejnosti či na místě věřejnosti přístupném.

Enerccio

Příspěvek#23 » úte 3. kvě 2016, 10:26

no reagovat nemuzu ale podle me je silne kafe delat nejake halo jen kuli vystrelum. Nejvice co tam melo nastat je proste hlidka ktera by to obkoukla a hotovo...

jirka87

Příspěvek#24 » úte 3. kvě 2016, 10:32

david33 píše:Enerccio:to je silny kafe seš příklad proč by se mněli zavést povině psychotesty

Marně tady hledám ve smajlíkách palec nahoru...

Enerccio - tvé projevy zde jsou přinejmenším na zvážení a musím říct, že já jako začátečník se teda stydím za podobné jako jsi ty, když si uvědomím co zde (a velmi aktivně v nemálo tématech) prezentuješ. Pořád hledáš kde co jak obejít a čekáš, že ti tady někdo poradí. Nezlob se na mě, ale zaprvé jsi OT a za druhé je tvé vyjadřování takřka ve všech případech opravdu na limitu. Celkem se divím, že nemáš dávno banán. Dál na to nereaguji

JardaB

Příspěvek#25 » úte 3. kvě 2016, 10:59

Povinne psychotesty jsou nesmysl, vubec neverim, ze by to neco resilo - jen dalsi buzerace. Pokud neni nekdo vylozene psychicky nemocny a neni uplne blbej, tak IMHO dokaze nejake to asocialni a agresivni chovani zamaskovat.
Jinak 100% souhlas. Ja bych teda z plynovky nemel koule vystrelit venku i kdyz v podstate na vesnici, to jsem zkousel jen v garazi a jeste mel pusteny kompresor. Vzduchovku a kulickovku zatim venku davam ;-)
Pamatuju jak za davne totality stryc vzal loveckou brokovnici, do kapsy naboje, par lahvi a sli jsme se bavit na skladku tak 500m od vesnice, sousedi se pak cestou z5 ptali, jak nam to slo ;-) A to mi bylo tak 14, desne me to bavilo, kde jsou ty casy.

wigum

Příspěvek#26 » úte 3. kvě 2016, 11:10

Venku před domem není na dvorku. Střílel na ulici.

Enerccio

Příspěvek#27 » úte 3. kvě 2016, 11:11

zajimave to maju na slovensku, tam muzes z plynovky ale nemuzes z flobertky (pokud vim), ale jinak me jse spis nelibi ten vztah k vystrelum, kde kazdy vystrel je automaticky bran verejnosti jako vrazda, pokus o vrazdu, volejte zasahovku swat 5 vrtulniku a tank armady :(

petmad

Příspěvek#28 » úte 3. kvě 2016, 11:25

Enerccio: Kolik ti je? 15? Opravdu mi tvůj projev přijde zhruba na takové úrovni. Zákaz střelby venku má své logické důvody. Odrazivost, nedefinovaná dopadová plocha a především venku nemáš co střílet, když jediné možné použití zbraně mimo střelnici je KN a NO.

Jestli máš zbroják a přitom máš podobné myšlenkové pochody, udělal bys pro celou komunitu nejlíp, kdybys ho vrátil a na střelectví zapomněl. Jinak se bojím, kdy nám všem něco posereš a kvůli takovým individuím se nějaký agilní poslanec vrhne do boje proti držitelům ZP.

Enerccio

Příspěvek#29 » úte 3. kvě 2016, 11:31

radil bych nacist zakon predtym nez zacnes nekoho urazet:

Kód: Vybrat vše

§ 15

(1) Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet též právnická osoba.

(2) Ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b) lze střílet jen na střelnici, s výjimkou divadelních představení, rekonstrukcí historických bitev a jiných kulturních akcí, při nichž se ze zbraní nevystřelují střely; tato zbraň musí být označena platnou zkušební značkou podle zvláštního právního předpisu.3)

(3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. k) je zakázána na místě, kde by střelbou mohl být ohrožen život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, není-li na takovém místě určen pro střelbu bezpečný prostor, zajištěn dohled odpovědné osoby nebo není-li takové místo viditelně označeno jako místo, kde probíhá střelba a na kterém je střelba umožněna pouze s vhodnými ochrannými pomůckami.

pavelg

Příspěvek#30 » úte 3. kvě 2016, 11:35

Já myslím, že Enericco nemyslel výstřel ostrým. Prostě něco prásklo, znělo to jako výstřel z pistole, někdo zavolal policii a už to jelo ...
Myslivci např. mohou střílet i mimo střelnice, na vesnici práskají poměrně blízko obce. Kluci si hrávají s poplašňáky nebo kapslemi, mnohdy si práskací směsi si sami vyrábějí ... kdo nezkoušel hlavičky ze sirek v alobalu?

Tohle je na tom přehnané - ozve se rána a mobilizuje se hned zásahovka. Přitom nejspíš věděli, kdo to byl, když šli najisto k němu domů a věděli, že nemá ZP, takže nejspíš ani ostrou zbraň.
Já chápu, že se jim nechtělo riskovat a třeba si chtěli zkusit, jak by fungovala zásahovka a čekali na nějaký takový případ. Všechno OK, ale mělo by se to v tomto duchu i presentovat a ne jako málem přestřelku u školy. A taky netvrdím, že práskat na ulici před domem je dobrý nápad .. i když kdo rozezná prásknutí z palné zbraně od zvuku petardy, kterými se běžně baví přiopilí narozeninoví hosté?

Zpět na