Prevazeni zbrani ve vlaku a autobusu
- Shras
Příspěvek#1 » stř 3. zář 2014, 04:44
Dobry den, mam dotaz, chci prevezt dlouhou vlakem. musim ji zabezpecit jinak jen dat do obalu?
omlouvam se asi trolim
diky Shras
kdyz sem se ptal autobusaku (student agency).:
"Dle smluvních přepravních podmínek platí zákaz přepravy nebezpečných předmětů, pokud ale budete mít zbraň zabezpečenou, s příslušným povolením, můžeme Vám ji přepravit."
trosku me tam zarazilo i to povoleni.
omlouvam se asi trolim
diky Shras
kdyz sem se ptal autobusaku (student agency).:
"Dle smluvních přepravních podmínek platí zákaz přepravy nebezpečných předmětů, pokud ale budete mít zbraň zabezpečenou, s příslušným povolením, můžeme Vám ji přepravit."
trosku me tam zarazilo i to povoleni.
- Steiner
Příspěvek#2 » stř 3. zář 2014, 06:27
příslušné povolení = v ČR zbrojní průkaz; do EU EZP a pozvánku, případně povolení tranzitu nebo dovozu zbraně od států přes které nebo do kterých se cestuje (vyřizuje se na zastupitelských úřadech)
Student agency žádný "příslušný povolení" nevydává
, jen ho po tobě budou chtít vidět
Student agency žádný "příslušný povolení" nevydává

-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#3 » stř 3. zář 2014, 08:44
Pokud máš Éčko a můžeš nosit zbraň na sebeobranu, tak vůbec nevím co tady řešíš... Na Student Agency se vyser, nemá právo ti říkat, že u sebe nemůžeš mít zbraň na sebeobranu, což ti povoluje zákon...
Pokud tedy nejedeš do ciziny, to je věc pak jiná a musíš si na policii vyžádat povolení k vývozu.
Pokud tedy nejedeš do ciziny, to je věc pak jiná a musíš si na policii vyžádat povolení k vývozu.
- ripaxxx
Příspěvek#4 » stř 3. zář 2014, 10:45
Takto je to podle zákona. Přepravce je věc druhá, ale nevím o tom, že by snad nějaký problém byl. A vůbec...Jak může vědět co vezeš. Kytaru, trumpetu...
(6) Držitel zbrojního průkazu skupiny C je povinen přepravovat drženou zbraň na místo, kde je oprávněn ji nosit, pouze ve stavu vylučujícím její okamžité použití; používá-li při této přepravě dopravní prostředek veřejné hromadné dopravy, je povinen tuto zbraň přepravovat v uzavřeném obalu. Držitel zbrojního průkazu skupiny B je povinen přepravovat držené zbraně na místa, kde je oprávněn je nosit, pouze ve stavu vylučujícím jejich okamžité použití a v uzavřeném obalu.

(6) Držitel zbrojního průkazu skupiny C je povinen přepravovat drženou zbraň na místo, kde je oprávněn ji nosit, pouze ve stavu vylučujícím její okamžité použití; používá-li při této přepravě dopravní prostředek veřejné hromadné dopravy, je povinen tuto zbraň přepravovat v uzavřeném obalu. Držitel zbrojního průkazu skupiny B je povinen přepravovat držené zbraně na místa, kde je oprávněn je nosit, pouze ve stavu vylučujícím jejich okamžité použití a v uzavřeném obalu.
- HonzaLBC
- dave-cz
Příspěvek#9 » stř 3. zář 2014, 18:04
Jedná-li se o ČD, tak ve Smluvních přepravních podmínkách se píše (pokud mě CTRL+F neklame) jen to, že
186. Cestující nesmí přepravovat zavazadlo, jehož obsahem jsou (...) nabité zbraně.
Takže se podle mě stačí při přepravě řídit Zákonem o zbraních.
186. Cestující nesmí přepravovat zavazadlo, jehož obsahem jsou (...) nabité zbraně.
- lekar.t
Příspěvek#10 » stř 3. zář 2014, 18:30
dave-cz píše:
Zákonem o zbraních se řídit NEUSTÁLE!!!!Cestovat se dá veškerou dopravou při skrytém nošení nebo držení v uzavřeném obalu.
Osodně jsem ve vlaku s dlouhou neměl nejmenší problém.Velký prostor a jeden průvočí.
To ve žluťáku je to trochu jiná situace, když mi řidič bral "zavazadlo" s dlouhou a já ho nechtěl pustit.Řekl jsem že musím dodržet zákony a "zavazadlo" mít pod kontrolou po celou dobu přepravy.
Neodporoval "zavazadlo" i mě pustil do busu.
- lekar.t
Příspěvek#12 » stř 3. zář 2014, 20:07
Dlouhá semnou cestovala dost, busem i vlakem.(dlouhá opakovačka cca 150cm a nejen ta)
S kosou jsem jezdil i stopem a nikdy nebyl problém.
Poslední cesta v linkovém busu pouzdro s kosou narváno střelivem, s malím doplňkem, bylo to sakra těžký k řidiči jsem to nesl před sebou a tvářil se že to nic neváží...... Platil jsem jen za sebe "zavazadlo" grátis.
P.S. Auto má své výhody.
S kosou jsem jezdil i stopem a nikdy nebyl problém.
Poslední cesta v linkovém busu pouzdro s kosou narváno střelivem, s malím doplňkem, bylo to sakra těžký k řidiči jsem to nesl před sebou a tvářil se že to nic neváží...... Platil jsem jen za sebe "zavazadlo" grátis.
P.S. Auto má své výhody.
- Biermann
Příspěvek#13 » pát 5. zář 2014, 23:00
lekar.t píše:dave-cz píše:
Zákonem o zbraních se řídit NEUSTÁLE!!!!Cestovat se dá veškerou dopravou při skrytém nošení nebo držení v uzavřeném obalu.
Tak to hodně štěstí, až se vypravíš s krochnou třeba z Tuřan na Ruzyně. Su zvědavej, jestli jim dokážeš vysvětlit, že si vezmeš zbraň do letadla

- Piggy
Příspěvek#14 » sob 6. zář 2014, 09:56
Jsou na to postupy - a ani nejsou moc složité. Dokonce na to mají zvláštní formuláře a na zavazadla se zbraněmi příslušné samolepky.
Do kabiny ti ji ovšem nepropustí.
P.S. Hovoříme o převážení - tudíž o zavazadlech. Pobočná zbraň není zavazadlo a ve vlacích, autobusech, na parnících ani lanovkách není přepravním řádem nijak omezována. Existuje však omezení nad rámec ZoZ a týká se právě zavazadel - nesmějí obsahovat nabité zbraně, ani pokud jsou pod neustálou kontrolou cestujícího.

Do kabiny ti ji ovšem nepropustí.

P.S. Hovoříme o převážení - tudíž o zavazadlech. Pobočná zbraň není zavazadlo a ve vlacích, autobusech, na parnících ani lanovkách není přepravním řádem nijak omezována. Existuje však omezení nad rámec ZoZ a týká se právě zavazadel - nesmějí obsahovat nabité zbraně, ani pokud jsou pod neustálou kontrolou cestujícího.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí