Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

chrobák

Příspěvek#1861 » stř 4. lis 2015, 21:07

Asi úchylné, ale pokud po ráně jistoty nedojde k výstřelu, tak bych měl postupovat jako v případě selhače, ne? ;)

klond

Příspěvek#1862 » stř 4. lis 2015, 21:18

MK píše:Zdravím,

krátké hlášení z dnešní zkoušky v Praze na Magnumu, zkoušející komisař Černý.

Atmosféra na Magnumu jako vždy super - především díky skvělým lektorům/správcům Lence a Martinovi, díky kterým je Magnum mou nejoblíbenější střelnicí - jen komisař byl možná v některých směrech až moc velký detailista a páni od PČR nebyli zrovna nejmilejší. :-) Ale od toho tam koneckonců nejsou...

Díky provozovatelům serveru i celé komunitě za cenné info!

Martin

Zdravím,

jaká je na Magnumu malorážka - s optikou nebo bez? Uvažuji o místu, kde dělat C... Ještě mě napadly Čestlice.

Díky

marinakus

Příspěvek#1863 » stř 4. lis 2015, 21:41

Někde se na zkouškách střílí malorážka s optikou???? :o

Marcurba

Příspěvek#1864 » stř 4. lis 2015, 22:48

Asi v Brne na Gundrakovi rekl bych...maji ji na svych videech :)

marinakus

Příspěvek#1865 » čtv 5. lis 2015, 00:38

Je fakt, že zakázáno to nikde není ale odborník se diví zatímco laik žasne.

SansLogique

Příspěvek#1866 » čtv 5. lis 2015, 08:01

a nebyl by lepší kolimátor? :lol:

MK

Příspěvek#1867 » čtv 5. lis 2015, 08:15

klond: Na trénink je tam malorážka s optikou i otevřenými mířidly. Ale zkoušky se střílí vždycky s tou bez optiky. Nevím jak kde mimo Prahu, ale v Praze se střílí bez optiky zkoušky všude. :)

marinakus

Příspěvek#1868 » čtv 5. lis 2015, 08:47

optika s malorážkou na 25 metrů na mezinárodní terč je snad totální nesmysl.... pokud tedy nechci mít překrývající se soustřel, což asi není předmětem ZOZ..... tam je to o tom ukázat, že vím jak používat klasická miřidla si myslím a jsem schopen alespoň něco trefit

kawon

Příspěvek#1869 » čtv 5. lis 2015, 20:48

chrobák píše:Asi úchylné, ale pokud po ráně jistoty nedojde k výstřelu, tak bych měl postupovat jako v případě selhače, ne? ;)

:D:D:D

Odesláno z mého HM NOTE 1LTE pomocí Tapatalk

Rough boy

Příspěvek#1870 » čtv 5. lis 2015, 21:34

Chrobák: dobrý nápad, ale musíš nejprve instruovat manželku, aby Tě při tom zacyklení včas odtáhla od vybíjecího zařízení a uložila ke spánku :lol:

bat

Příspěvek#1871 » pát 6. lis 2015, 21:31

Nebo zavolala ke snídani !!!! :lol: :lol: :lol:

Grasel

Příspěvek#1872 » pát 6. lis 2015, 22:07

klond píše:
HawkCZ píše:2 Klond: možná by jsi se měl znovu zamyslet nad konstrukcí zbraně. Vytahovač nemá s nabíjením do komory nic společného, o to se stará závěr jako takový ve spolupráci se zásobníkem.

OK, takže jak může k té závadě dojít? Pořád to nechápu - pokud mi praskne vytahovač poté, co nabiji zbraň, pak mám náboj v komoře a při vybíjení a stažení závěru bude náboj vyhozen. Pokud praskne vytahovač před nabitím náboje, pak přeci nemůže náboj natáhnout ani do komory ne?
Jediné co by mohlo být by bylo, když z nějakého nepochopitelného důvodu náboj poprvé nenatáhne a podruhé ano - pak se ale ptám, jestli je možné, že náboj "uvízne" ve zbrani a nevypadne při vypuštění zásobníku.
Celé mi to přijde jako hodně nerealistické, aby někdo simuloval chybu (u které nějak pořád nerozumím, jak k ní může dojít tím), že výhozním okénkem vloží náboj a pak pomalu stáhne závěr. Prostě pistole se nenabíjí výhozním okénkem a závěr se nespouští pomalým sunutím vpřed s necháním malého prostoru ve výhozním okénku...

No kamaráde, ty se modli, aby se komisař neptal jak funguje samonabíjecí pistole, protože v tom máš neuvěřitelnej chaos... :roll:
A jestli už nějakou nepochopitelnou náhodou ZP máš, tak ho jdi vrátit.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1873 » ned 8. lis 2015, 22:00

Upřímně, čím více chodím na střelnici, tím se setkávám s různými individui, kteří ZP mají, ale absolutně nedbají ani elementárních zásad, na které je ZoZ i možná trochu okatě zaměřena. Někteří se často tváří a chovají, jako by některé věci slyšeli poprvé. Absolutně to nechápu jak je to možné. Mávání zbraní okolo sebe při přenášení, prst na spoušti, odfláklá kontrola zbraně, zandání do pouzdra s nataženým kladivem, nedaná rána jistoty, když ji řídící střelby vyžaduje, prakticky každou návštěvu střelnice mam možnost vidět nějakou perlu u již stávajících majitelů ZP. Uff.... myslel jsem, že to jsou jen silné řeči starších/zkušenějších, když mi o takových dříve, ale nyní si sám opravdu dávám bacha, koho vedle sebe mám a to jsem stále začátečník. Upozorňovat někoho, aby při výměně zásobníku mířil stále k terčům a nemířil si k hlavě, je vážně na pováženou, jestli chcete být ve stejné místnosti.

Paulus

Příspěvek#1874 » pon 9. lis 2015, 10:08

HawkCZ píše:Upřímně, čím více chodím na střelnici, tím se setkávám s různými individui, kteří ZP mají, ale absolutně nedbají ani elementárních zásad, na které je ZoZ i možná trochu okatě zaměřena. Někteří se často tváří a chovají, jako by některé věci slyšeli poprvé. Absolutně to nechápu jak je to možné. Mávání zbraní okolo sebe při přenášení, prst na spoušti, odfláklá kontrola zbraně, zandání do pouzdra s nataženým kladivem, nedaná rána jistoty, když ji řídící střelby vyžaduje, prakticky každou návštěvu střelnice mam možnost vidět nějakou perlu u již stávajících majitelů ZP. Uff.... myslel jsem, že to jsou jen silné řeči starších/zkušenějších, když mi o takových dříve, ale nyní si sám opravdu dávám bacha, koho vedle sebe mám a to jsem stále začátečník. Upozorňovat někoho, aby při výměně zásobníku mířil stále k terčům a nemířil si k hlavě, je vážně na pováženou, jestli chcete být ve stejné místnosti.

Tak nějak nechápu, proč při výměně zásobníku budu mířit jak kretén k terčum..... pokud tim nikoho neohrožuju, tak at si každý dělá kdo chce co chce. Jeho hlava jeho díra..... Jako dávání rány jistoty u Starejch kverů je fakt moudrej nápad :D :D :D ..... Co jako na tý zbrani při kontrole jako odflákneš prosimtě? To tam každej má čumět jak na zkoušce :D :D :D
Božíčku...... Já mít Vaše starosti a plat politika :D :D :D

Marcurba

Příspěvek#1875 » pon 9. lis 2015, 10:13

Paulus, díky za vysvětlenou. Můžu se jenom zeptat odkud jsi a kam chodíš nejčastěji střílet? Já jenom abych se těmto místům z dálky vyhýbal, dík! :evil: :thumbdown:

Zpět na