Přebíjený 9mm Luger od AlsaPro

audis

Příspěvek#61 » ned 13. dub 2025, 12:16

Dnes jsem testoval střelivo alsapro 9x19 :
Šarže 11 1120, 3 zbraně, 3 selhače ze dvou zbraní, celkem vystreleno 150 ran.

Šarže 110923, 1 zbraň (ta která mela 2 selhače výše), 0 selhačů, vystreleno 75 ran.

Závěr vždy dovreny. Náboj do hlavně jde hladce a sám vypadne. U obou sarzi říkal kolega, střelivo má propadle zapalky, zapálnik nedosahne, dále mimo osu lisované zápalky.

WALACHMOTORS

Příspěvek#62 » ned 13. dub 2025, 12:20

Ja mam toto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

audis

Příspěvek#63 » ned 13. dub 2025, 12:29

walach:
máš šarže 110824. je to napsané v tom oranžovém uprostřed.

audis

Příspěvek#64 » ned 13. dub 2025, 12:30

zleva: alsapro 111120 selhače, alsapro 110923, stv, magtech.
Obrázek

film

Příspěvek#65 » ned 13. dub 2025, 15:37

Audis , před lety to měla alsapro na některých nábojích s těma "propadlýma zápalkama " taky.

Vždy to byla loterie, zda to odpálí či ne. Je vidět , že jim to dělá pořád a nevadí jim to.
(druhý spodní dole, tak si to pamatuji)
Já ty náboje měl jen na tréning na střelnici.

Henry

Příspěvek#66 » ned 13. dub 2025, 17:34

Čau když jsme koukal na tu první fotku taky se mi zdálo jaky by byla více utopená ale jestli jsi vyměnil pružinu za silnější a dobry tak je po problému. Ale zajímalo by me jak jsou tyto náboje přesně dá se s nima udělat soustřel?

WALACHMOTORS

Příspěvek#67 » ned 13. dub 2025, 18:23

audis píše:walach:
máš šarže 110824. je to napsané v tom oranžovém uprostřed.

Cisla sarze... neboli cisla serie ... ty cisla uprostred oranzoveho) jsou z ktereho je to roku. ... od 2024 zacali zezadu doupresnovavat ruzne serie i datumem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#68 » ned 13. dub 2025, 19:02

Tak to je slušná spotřební historie.... já bych si těmi našláplými náboji nechat mlátit pistolemi a tvrdými střelami vydírat hlavně nechtěl.

Nic proti AlsaPro, zbraně jsou na takto postavené náboje konstruovány (s předpokládanou životností), ale vlastní náboj s měkkou střelou a slabší navážkou je jak balzám místo šmirglu. K tomu odpadají pochyby a spekulace o složení či kvalitě jednotlivých komponent nábojů.

Tomak

Příspěvek#69 » stř 16. dub 2025, 17:12

Audis - 1. co konkrétně znamená mimo osu lisované zápalky?
2. Btw...zápalky jsou vždy pod úrovní nábojnice.

audis

Příspěvek#70 » čtv 17. dub 2025, 17:25

koukni na moji fotku v mřížce. na 3 nábojnicích a nábojích Alsapro z 6, je vidět na foto jakýsi půlkruh na okraji zápalky. To je plastická deformace zápalky z extentrického lisování. Jak velký vliv na fuknci to má nevím. Jeden říkal že ano a že to je blbě přebitý náboj.

Jarda.Jezek

Příspěvek#71 » čtv 17. dub 2025, 18:32

Vlastní zkušenost - žádná taková zápalka mi nikdy neodepřela službu. A pár už jich bylo. Sice jsem je dal stranou, ale na funkci (rostlináře) to vliv nemělo. Takže hezky to nevypadá, ale pokud tam je kovadlina, tak to vystřelí.

Héfaistos

Příspěvek#72 » čtv 17. dub 2025, 18:37

Jj, prostě křivě nalisovaná zápalka. Taky se mi to čas od času povede, a protože jedu vše na jednooperáku, tak tyhle zmetky s křivě nalisovanými zápalkami dávám potom bokem. Nicméně je poté klasicky zkompletuji (tj. prach a střela ap.) a vystřílím je sólo. A asi jsem měl štěstí, ale zatím jsem s těmi svými křivě nalisovanými zápalkami neměl jediný selhač, stejně jako kolega výše.

DesertEagle

Příspěvek#73 » pát 18. dub 2025, 08:54

No limit má problémy permanent a Jelimani to stále kupují pro pár haléřů uspory. Alsy jsem odstřílel desítky tis a jediné co bych napsal je: "díky za levné střelivo". Přijde mi docela nefér je hejtit pro pár selhačů, OK alespon si opakuješ dril odstranění závady. Je takový problém přijít o 15kč ? Navíc nikdo uživatele nenutí si Alsu kupovat. Nejsem s výrobcem nijak propojený, jen používám jejich krmení a místo kritiky raději napišu: "dík, že nás zásobujete" za stále stejné ceny.

Jarda.Jezek

Příspěvek#74 » pát 18. dub 2025, 09:55

Je to prostě druhá jakost, vliv to nemá.

Komu se nelíbí, co si může koupit v krámě, tomu jistě prospěje možnost vlastní výroby. Není nad to mít vše pod kontrolou a vědět, co a proč dělám právě takhle. Všechno je pak prvotřídní echt řemeslná kvalita, ruční práce, nepřekonatelná výstupní kontrola, sto procent jistota, 105% alibi.

Jestli mám na něco vsadit život, jsou to moje náboje ve zbrani, která má za sebou desítky tisíc ran a vím o ní všechno.

Gimpel

Příspěvek#75 » pát 18. dub 2025, 10:48

................. ,,na něco vsadit život, jsou to moje náboje" ..................

Také patříš mezi ty přebíječe co se domnívají, že jejich střelivo je kvalitnější než to z muniček? :)

Zpět na