Beretta 70 v ráži 7,65Br.

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
mar.tan

Příspěvek#61 » pon 17. črc 2017, 07:42

Jo jsou stejné, kamarád mi podle toho ze 71 udělá nové. Ale v originále je na druhé straně nýtek, který by měl zabránit povolení závitu, což u mojí asi nebylo. Tak pro info ostatním.

Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk

vevericka

Příspěvek#62 » pon 17. črc 2017, 08:18

Hm, já tam žádnej nýtek nemám... Tak uvidím, jak se to bude chovat. Ještě jsem ji ani nevyvětrala, budu s tím muset něco udělat.

M1911

Příspěvek#63 » sob 3. úno 2018, 23:20

Ahojte,

máte nějakou zkušenost s Berettou model 34 v ráži 9 Browning? Narazil jsem na ni u nás v komisi za 3000 Kč v pěkném stavu a celkem by se mi zamlouvala na nošení. Je sice jednočinná, ale to mi nevadí. Nosil jsem dlouho válečné TT33 a potom 1911 od Norinca, ale to mi vzhledem k velikosti na nošení moc nevyhovuje. Pro Berettu hrají rozměry a v neposlední řadě cenovka. Náboj mi na nošení přijde lepší než u Beretty 70 (7,65 Browning). Uvažuji pořídit toto nebo ČZ model 70, ta je sice dvoujčinná, ale ve slabší ráži. Obě jsou v podobné cenové relaci.

M1911

Příspěvek#64 » úte 13. úno 2018, 13:56

Tak nakonec jsem Berettu pořídil, včera přihlásil a rovnou stihl na střelnici vyzkoušel 2 krabičky nábojů. Vzhledem k tomu, že ji chci nosit, ta jsem vyzkoušel jsem i Black mambu od Fiocchi a bez problémů. Přesnost na 15 metrů řekněme dostatečná, prvních pár zásobníků jsem mě po celém terči, než jsem si na to zvykl, pak už to šlo bez problémů udržet v černém. Rozborka a sborka je poměrně primitivní a intuitivní. Je to jednoduchá pistolka. Jen zatím spekuluju nad tím, v čem pistoli nosit. Pořídil jsem vnitřní pouzdro od Dasty, ale to je zatím provizorium. Chtělo by to kydex. Nevíte o nějakém továrním pouzdru na Berettu M34? Ještě bych chtěl sehnat náhradní zásobník, našel jsem je u Řeháků v Třebové, ale skoro za 2000 Kč, to je víc než polovina ceny pistole.

mar.tan

Příspěvek#65 » úte 13. úno 2018, 15:18

Je zásobník pro 9Br zaměnitelný s 7,65?

Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk

M1911

Příspěvek#66 » úte 13. úno 2018, 15:59

Na tuto otázku se mi nepovedlo najít odpoveď. Vizuálně vypadají docela podobně. Ovšem pokud by vůbec byl zásobník pro Berettu M35 lacinější než pro M34?

Tomi_901

Příspěvek#67 » čtv 15. úno 2018, 11:47

to M1911: Postupoval bych metodou celkových nákladů: Když jsem kupoval M70, tak jsem si cenu druhého zásobníku přičetl k ceně pistole, protože sada nové zbraně v krabici má dva zásobníky...
(ale stál asi 700,- a nevystavuje uzávěr, co mi bude v situaci, kdy ho vystřílím a asi už jedno, třetí nemám) Kydex pro M34 bude jedině na míru, tak počítej minimálně cenu dvou třetin zbraně a hledání někoho, kdo má na M34 kopyto anebo to udělá přesně podle tvojí zbraně.

M1911

Příspěvek#68 » čtv 15. úno 2018, 16:33

Pouzdro mám provizorně vyřešeno Dastou za 250 Kč, ale jsem domluvený se sedlářem, že by mi vyrobil pouzdro z kůže. Vyráběl mi už na 1911 a TT33. Kvalitní práce, cena bude kolem 1000 Kč, dle telefonické dohody.Jen si musím najít čas a sjet za ním, ať si proměří zbraň.
Zásobník je asi největší problém, ale pokud nebud zbytí, tak holt zainvestuju. Když sečtu náklady 3000 zbraň + 500 kolky + 1000 Kč pouzdro (běžná cena), tak jsem na 4500 Kč, což za prakticky novou pistoli, i když starou 80 let, jde. Na zásobník nechvátám, až se objeví, tak se objeví, ale s náhradním by to bylo lepší, jeden může selhat, kdo ví, jak je v něm unavená pružina. Když to ale srovnám s cenou Beretty 70, která je dle internetu v cenách od 4000 Kč bez příslušenství, tak to takový rozdíl nebude. U M34 mi zkrátka přijde lepší ráže na nošení, jinak bych šel také do 70.

zembicc

Příspěvek#69 » pon 1. črc 2024, 12:09

Kdyby někdo potřeboval zjistit z kterého roku má zbraň ne jiné detaily:
https://confidentialcrimecasebook.wordp ... erie-70-2/
Je to italsky, ale překladač to zvládne. Kvalita angličtiny je přiměřená.

Zpět na