EU se začíná míchat do zbraní...

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Mobster

Příspěvek#46 » čtv 24. říj 2013, 16:08

Co tady jako mám? Tak jsou stanoveny podmínky pro vystoupení z EU. A co jako? Británie zatím odnikud nevystupuje. Nechápu, na co reaguješ.

Tady se může dál vesele rozkrádat, tak proč by to někdo měnil?

Joe

Příspěvek#47 » čtv 24. říj 2013, 16:09

Ale Mobster netvrdí, že neexistuje proces vystoupení. Tvrdí, že vláda nemá zájem.

Což je pravda. Za pár týdnů může být vláda úplně jiná.

Krom toho, občané mohou mít zájem, mohou v peticí vyvolat referendum o vystoupení z EU (aktuálně min. jedna taková probíhá), a při dostatečném nasrání obyvatelstva by mohlo přijít dost lidí a výsledek referenda být závazný.

Int1m1thy

Příspěvek#48 » čtv 24. říj 2013, 16:12

me jde o to ze tvrdi zakonite coz uz asi jak sem pochopil nema zadnej smysl ve smyslu zakona ;) ale tak pokud se zjisti napr na dalsi volby ze lidi chteji odejit z EU tak si to strany muzou dal za cil a tim padem vic volicu na jejich stranu... jestli to ale pak udelaj je druha vec... ale nejlepsi by to bylo ted udelat s anglii.

Infidel

Příspěvek#49 » čtv 24. říj 2013, 21:40

A nechtelo by to neco jako je americka NRA? Jde o to ze Gunlex mi prijde, a prezentuje se, jako spise pravni sdruzeni co bojuje za prava vlastniku zbrani ale neco jako Asociace držitelů zbraní nebo ZP tady neni. Je tady si Český střelecký svaz, ale ten je spise pro sportovce, bezny drzitel ZP o to asi zajem nema. A je prece jenom pres 300000 drzitelu ZP, kdyby se rekneme 1/3 stala cleny asociace tak by to uz byla nemala volebni a lobbisticka sila.

Infidel

Příspěvek#50 » čtv 24. říj 2013, 21:58

generální tajemník Interpolu Ronald Noble má jiný názor na odzbrojení společnosti:

"Following last month’s al-Shabab attack at a shopping mall in Nairobi, Kenya, Interpol Secretary General Ronald Noble, in an interview with ABC News, said the US and the rest of the democratic world is at a “security crossroads”. He said that there are only two choices for protecting open societies from these types of attacks: either create secure perimeters around the locations or allow civilians to carry their own guns to protect themselves."

viz: http://monderno.com/news/interpol-secre ... citizenry/

Mobster

Příspěvek#51 » pát 25. říj 2013, 07:12

Přeloženo pro neangličtináře:

"Po útoku al-Shabab na nákupní centrum v Nairobi v Keni minulý měsíc, se generální tajemník interpolu Ronald Noble v rozhovoru pro ABC News nechal slyšet, že USA a zbytek demokratického světa se nachází na "bezpečnostní křižovatce". Zmínil, že jsou pouze dvě možnosti, jak ochránit společnost před takovými útoky: buď vytvoříme zabezpečené perimetry okolo našich domovů, nebo povolíme občanům nosit zbraně, aby se mohli sami bránit."

jinda voyer

Příspěvek#52 » pát 25. říj 2013, 12:12

Infidel píše:generální tajemník Interpolu Ronald Noble má jiný názor na odzbrojení společnosti

Nechtěl by vzít nějako funkci v EU ;) :mrgreen: :?:

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#53 » pon 4. lis 2013, 06:38

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#54 » sob 16. lis 2013, 15:21

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » ned 17. lis 2013, 00:29

matias

Příspěvek#56 » sob 23. lis 2013, 20:21

Dnes zveřejněno na http://www.webforum.sk/

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=38&t=10165
ta strana 12 je obzvlášť výživná. Jenom mi, prosím, neří-
kejte, že se jedná zatím o návrhy. Zákaz výroby výkon-
ných vysavačů hovoří za vše.

Lance Stone

Příspěvek#57 » čtv 28. lis 2013, 23:39

No vypadá to že se začíná hýbat nová organizace: http://www.firearms-united.eu/

Piggy

Příspěvek#58 » pát 29. lis 2013, 19:12

Tak jsem si to proběhl a zaujala mě hlavně statistická příloha, ze které pro mě vyplývá, že legálně držené střelné zbraně představují zcela marginální problém - spíše neproblém.
Jednak je zjevné, že převážná většina zbraní vyrobených v EU jde na vývoz a dovoz zbraní do EU je minimální, ale především tabulka ukazuje, že "počet případů zabití spáchaných střelnými zbraněmi na 100 000 obyvatel" je spíše důvodem k uspokojení než obavám.
Konkrétně pro Česko je uvedena hodnota 0,19, což znamená 19 případů za rok! Přiznám se, že jsem toto číslo odhadoval mnohem vyšší. Nevím sice, co přesně se zde myslí pojmem "zabití", ale tipnul bych si na "usmrcení", tedy od úkladné vraždy až po nedbalostní ublížení na zdraví s následkem smrti. Použil-li bych pro oblíbené srovnání "počet případů zabití spáchaných motorovými vozidly na 100 000 obyvatel", tak ten snad teprve teď klesl pod 10 a je to považováno za velký úspěch. (Nesmíme zapomínat, že usmrcení při DN je také trestným činem.)
Další, ještě zajímavější, je údaj o "počtu legálně držených střelných zbraní na 100 obyvatel": opět pro Česko je zde uvedeno 16,3 - to je celkem 1 630 000 zbraní, přitom zbraní A+B+C je registrováno cca 700 000, což je méně než polovina uvedeného počtu. Musí tedy zahrnovat i (odhadovaný) počet zbraní kat. D, což lze také považovat za manipulativní.

P.S. Ještě k těm automobilům: nechce se mi hledat přesná čísla, ale bylo-li by jich registrováno 5 milionů, bylo by to 7x víc než registrovaných zbraní. Mají-li tedy na kontě 50x víc mrtvých, jsou 7x nebezpečnější než palné zbraně. Při použití čísel z materiálu EU pak až 17x nebezpečnější!!!

Majkl

Příspěvek#59 » čtv 19. pro 2013, 06:56

Zdar pánové,

tak jsem obdržel info o jednání v EU. Ještě jsem se dotázal, jak to hlasování tedy nakonec dopadlo .....

Edit: pro ty, co začnou, že to nejde přečíst - pravé tlačítko -> otevřít v nové záložce / okně
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kralik

Příspěvek#60 » čtv 19. pro 2013, 21:16

Aspon nekdo byl proti...

Zpět na