Poraďte něco do ženských drobných ruček...
Co jinam nepatří...
- Evogunit
- Iza
Příspěvek#17 » stř 3. dub 2013, 11:45
Strelkyne se musi podporovat a hyckat, je nas malo!
Drzim palce!
" Bez problémů s nepřebitím, bez problémů s nevyhozenou nábojnicí, žádné vzpříčení podávaného náboje, nejjednodušší řešení neodpáleného náboje pouhým dalším stiskem spouště..."
A nezapadne ji nabojnice do vystrihu... popr. za bryle...
Jsi z Prahy, ono to neni az tak daleko - Leiko v Plzni dela predvadecky ruznych zbrani (a je to tam hezke, utulne a prijemne, na rozdil treba od takove Kapslovny, to zenska oceni
). Chce to zkouset a zkouset. Nebat se vyzkouset silnejsi raze. A mit jasno co s tou zbrani bude delat dal - vazne to bude opravdu jenom nosit? nechce/nebude aktivne strilet? Na tom jsem se totiz tak trochu prevezla ja. Poctive jsem vyzkousela cca 60-70 zbrani... A co mam? Revolver Ruger KGP141 .357 (smi se krmit i .38) - typicka zbran do nezne damske rucky, ze. Netusila jsem ale, ze me strileni chytne... a ze zacnu jezdit na LOSi zavody... A tam jsem zjistila, ze se musi strilet jednoruc, a nekdy slabou jednoruc... (a navic, do prkvancic, i v pohybu, a navrch tahajic pneumatiku). Da se to zmirnit vymenou pazby, poladenim spoustaku a prebijenkama, ale stejne... Kdybych tusila, do ceho se zenu, tak Ruzenku nemam, vybrala bych neco jineho... Nicmene nejspis opet revolveroveho. No, mozna bych vzala na milost Glocka v .45
(ovsem pouze v olivove barve).
Preju stastnou ruku pri vyberu. A ty budes mit vystarano na nejakou dobu s Vanocema, narozeninama apod... (milacku, potrebuju jinou pazbu, tahle mi neladi s novou kabelkou
a taky nutne potrebuju svetlovodnou muchu... a uz to jede
)

" Bez problémů s nepřebitím, bez problémů s nevyhozenou nábojnicí, žádné vzpříčení podávaného náboje, nejjednodušší řešení neodpáleného náboje pouhým dalším stiskem spouště..."
A nezapadne ji nabojnice do vystrihu... popr. za bryle...
Jsi z Prahy, ono to neni az tak daleko - Leiko v Plzni dela predvadecky ruznych zbrani (a je to tam hezke, utulne a prijemne, na rozdil treba od takove Kapslovny, to zenska oceni

Preju stastnou ruku pri vyberu. A ty budes mit vystarano na nejakou dobu s Vanocema, narozeninama apod... (milacku, potrebuju jinou pazbu, tahle mi neladi s novou kabelkou

- Evogunit
Příspěvek#19 » stř 3. dub 2013, 22:10
Díky za ženský náhled Izi
... Rozmazluju, jak to jen jde. Prim je najít něco příjemného na střelnici, co by ji vytáhlo častěji.
Nošení je až sekundární záležitost, ale když navrhnu koupit zbrání hned víc, tak slyším, jak by se ty penízky daly použít i jinak
Musím na to trochu od lesa.... Každopádně střílení ji zatím baví a to je hlavní. Snad na to bude brzy více času a peněz....

Nošení je až sekundární záležitost, ale když navrhnu koupit zbrání hned víc, tak slyším, jak by se ty penízky daly použít i jinak

Musím na to trochu od lesa.... Každopádně střílení ji zatím baví a to je hlavní. Snad na to bude brzy více času a peněz....
- Hilly
Příspěvek#20 » čtv 4. dub 2013, 04:44
Jo CZ 75 Compact je moje první krátká a s porovnání s GLOCKem 17 4.gen, co taky vlastním, musím říci, že každý kdo ji měl v ruce si pochvaloval lepší úchop a je to taky kus poctivého "českého" železa. Na Compacta jsem dal dřevěné vytvarované střenky a je to perfektní úchop. Střílela z něj i kamarádka co má hodně drobné ručičky a zvládla to. Sice natažení závěru byl menší problém
ale nakonec odpor pružiny překonala ... Střelba z 9mm Luger je taky za pár korun, takže mě to nijak neomezuje počítat každou ránu.
Revolvery mě nijak neberou a úchop pro mě je nepřirozený, takže tímto směrem se neubírám
ale toto je každého věc a musí v tom mít jasno ...

Revolvery mě nijak neberou a úchop pro mě je nepřirozený, takže tímto směrem se neubírám

- Joe
Příspěvek#21 » čtv 4. dub 2013, 08:15
Xerxes píše:kuba: to mi přijde dost odvážné tvrzení. Asi tak striktní bych nebyl, protože revolver má taky spoustu výhod. Například mé přítelkyni dělá problém natáhnout závěr jak u full size tak i menších pistolí, tudíž revolver s DAO by pro ni byla ideální volba.
Ano, na rozdíl od natažení závěru, revolver dokáže nabít a natáhnout i pětileté dítě. Nejsem si úplně jist, jak často je to výhoda

- Xerxes
- garf
Příspěvek#24 » čtv 4. dub 2013, 18:25
Jen abych oživil tema:neboť je vděčné a určitě věčné
...
a veselé .....
Vezme me-li,že je lepší 6,35Br- než nic , pak Walther TPH je možnost i se slušným nástřelem na střelnici na 10-15m , s těžší spouští a DAO CZ92 , nebo např FN BABY,atd ....
Je-li dámská tlapka, a nejen ona
srozumněna s Idealem Agenta 007 Jejího Veličenstva, pak Walther PPK,7,65Br
prosím nemíchat, netřepat ,je volbou na denní nošení i na střelnici a distanc nad 15m nečiní problemy .... ,pro odvážné školačky, pak totéž PPK v 9mmBr...
Pro Lišky, všemi mastmi mazané ,drobná ručka se někdy nezdá, je SigSauer p232 v 9mmBr idealní zbraň , a mnoho krásných a drobných kočiček = policistek v severských státech ji nosí , a jak jim to sluší
No a rozumné děvče ,co si dá i přes drobnou ručku skutečně poradit=rozdejchá 38Sp 2palec a pak už může střílet G26, Sig239,....
No nicméně pro skutečně drobné dimenzované střelkyně , bych doporučil na nošení skutečně PPK 7,65Br-živá ráže...projde...uživatelce neublíží , max pokouše
no hold garf
plast je další varianta /hnus/, ale to musí někdo mladší ....sekáč, co se nezakecá....

a veselé .....
Vezme me-li,že je lepší 6,35Br- než nic , pak Walther TPH je možnost i se slušným nástřelem na střelnici na 10-15m , s těžší spouští a DAO CZ92 , nebo např FN BABY,atd ....
Je-li dámská tlapka, a nejen ona

prosím nemíchat, netřepat ,je volbou na denní nošení i na střelnici a distanc nad 15m nečiní problemy .... ,pro odvážné školačky, pak totéž PPK v 9mmBr...
Pro Lišky, všemi mastmi mazané ,drobná ručka se někdy nezdá, je SigSauer p232 v 9mmBr idealní zbraň , a mnoho krásných a drobných kočiček = policistek v severských státech ji nosí , a jak jim to sluší

No a rozumné děvče ,co si dá i přes drobnou ručku skutečně poradit=rozdejchá 38Sp 2palec a pak už může střílet G26, Sig239,....
No nicméně pro skutečně drobné dimenzované střelkyně , bych doporučil na nošení skutečně PPK 7,65Br-živá ráže...projde...uživatelce neublíží , max pokouše

no hold garf
plast je další varianta /hnus/, ale to musí někdo mladší ....sekáč, co se nezakecá....
- Evogunit
Příspěvek#27 » ned 5. kvě 2013, 12:10

garf : testem prošlo dost z toho, co si jmenoval a od waltherů všechno kouše a revolver moc nesedí (sig lepší, ale cena vs. výkon nevyhovuje), takže to vypadá
na pořízení beretty 71 .22 a něco ala 75 com. v devině. Snad bude na chvilku s čím trénit

na nějakou tu .45 1911 apod.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX