střelnice: AVIM Praha
- Viki Cabadaj
- Viki Cabadaj
Příspěvek#91 » pát 14. lis 2014, 09:45
Já jsem nikdy na problém s obsluhou nenarazil. Ani při telefonickém objednávání, ani když jsem pak přišel na střelnici. Ale chodíval jsem tam spíš nárazově, párkrát do roka.
Na druhou stranu chápu, že pokud má někdo peníze v permanentkách a není už několik měsíců dostatečně informován, tak že ho to štve. Na tenhle typicky českej styl podnikání jsem taky dost alergickej. Z čistě morálního pohledu by mohl mít majitel permamentky nárok na nějakou adekvátní kompenzaci za to, že svoje "uložené penize" nemohl po určitý časový úsek čerpat, neb oni s těmi penězi určitě po tu dobu nakládají (narozdíl od majitelů permanentek).
Jinak trestní oznámení je nesmysl.
Na druhou stranu chápu, že pokud má někdo peníze v permanentkách a není už několik měsíců dostatečně informován, tak že ho to štve. Na tenhle typicky českej styl podnikání jsem taky dost alergickej. Z čistě morálního pohledu by mohl mít majitel permamentky nárok na nějakou adekvátní kompenzaci za to, že svoje "uložené penize" nemohl po určitý časový úsek čerpat, neb oni s těmi penězi určitě po tu dobu nakládají (narozdíl od majitelů permanentek).
Jinak trestní oznámení je nesmysl.
- Segen
Příspěvek#92 » pát 14. lis 2014, 11:35
Chápu obavy o permice, ale jednou jsou zakoupeny a problémy jsou "technické", takže má každý právo na to dostat peníze zpět nebo prodloužení. Upřímně mě to mrzí. Když jsi ale někdo, kdo tam málem přišel o život kvůli "blbé náhodě" a pojistku ani nic jiného ti nikdo nedá (sociální správa zaslala dopis s pozvánkou na vysvětlení a plnění nemocenské z 50%, když bude vysvětlení a potvrzení z kriminálky) dokud není vyšetřování hotové, tak je to hodně nepříjemný. Obzvlášť když ze střelnice se nikdo neozve a jeden nejmenovaný zdejší uživatel ani neodepíše na dotaz, jak došel k informacím které zde udává a jestli se tomu dá věřit. Vyšetřovatel mi sdělil, že jak to je může vědět pouze někdo z majitelů, jelikož on sám to ještě dokud to nepřijde sepsané neví. No a to nám začíná pátý měsíc... Že se to žene do finále už víme všichni, ale bohužel již dva měsíce. Čtu tady akorát o tom, jak chce každej svoje peníze ale já jsem nesmírně vděčná za to, že to dopadlo jak to dopadlo a taky že se to mohlo stát komukoliv kdo má třeba děti nebo dopadnout hůř. Vydržte to ještě chvilku. Dostanete zpět na co máte právo. Zdraví je důležitější. Díky tomu, že to tam teď prohlédnou to bude bezpečnější a snad to přispěje i k vyšší bezpečnosti všude jinde. Popřípadě to někoho donutí přemýšlet i o lepších ochranných prostředcích. Doufám, že to už konečně bude za námi.
- Boudy
- graver
Příspěvek#96 » pát 14. lis 2014, 16:56
Zkuste si ještě jednou přečíst, co a kdy jsem psal. Tedy: popsal jsem komunikační řetězec, na jehož konci bylo trestní oznámení. Tzn. v případě, že jiné pokusy selhaly a další alternativa je nechat to být (=nestačí napsat/zavolat a nousee mě prosím ušetří svých poznámek o natvrdlosti). A psal jsem to v době, kdy tu byly jen posty o tom, že střelnice nekomunikuje. To, že někomu odpověděli, přišlo až následně. A ten důvod jsem myslím definoval jasně. Ostatně i kdyby ne, jaký problém byste měli s hledáním důvodu pro trestní oznámení v případě, že někde visí předplatné pro xx lidí v hodnotě desítek tisíc a protistrana nereaguje?
- Prcek
Příspěvek#97 » pát 14. lis 2014, 19:33
Absolutně nejsem odborník na právo, ale myslím, že se zakoupením permice uzavírají obě strany jakousi formu smlouvy. Netuším, jaké jsou podmínky, ale ať byl důvod jakýkoliv, řekl bych, že Avim je porušuje. Nemluvím o lidské stránce, pokud se tam něco stalo, ale mě jako zákazníka důvody zajímat nemusí. Lidsky ano, to nerozporuji.
S tím bych se vrátil na začátek, že se na webu mohli omluvit, sdělit např., že další info bude 1.11. a pak to prodloužit. Případně nabídnout hodinu střílení grátis nebo jakoukoliv jinou formu symbolické kompenzace.
No, hlavně aby to už otevřeli, na mejly už 5.den nikdo nereaguje...
S tím bych se vrátil na začátek, že se na webu mohli omluvit, sdělit např., že další info bude 1.11. a pak to prodloužit. Případně nabídnout hodinu střílení grátis nebo jakoukoliv jinou formu symbolické kompenzace.
No, hlavně aby to už otevřeli, na mejly už 5.den nikdo nereaguje...
- Nouee
Příspěvek#98 » sob 15. lis 2014, 10:52
Prcek píše:Absolutně nejsem odborník na právo, ale myslím, že se zakoupením permice uzavírají obě strany jakousi formu smlouvy.
Přesně tak. A přijde vám normální, aby prodejce byl ten, kdo uplatní reklamaci? Navíc, pokud je rozhodnutý, že dostojí svým závazkům a dělá všechno pro co nejrychlejší nápravu situace, byl by sám proti sobě...
Souhlasím, že by na internetu mohlo být více informací. Pokud tam ale nejsou, prostě zvednu telefon a zavolám nebo napíšu ten e-mail, je to otázka 30 sekund (narozdíl od nadávání na fórech).
Jak už jsem psal dříve, já dostal odpověď okamžitě, sami mi zavolali na mobil (který jsem měl nevědomky v podpisu mailu) a peníze mi byly vráceny hned den nato .. a tak si vůbec nedokážu představit, že s tímhle má někdo jiný problém - chcete mi říct, že si majitelé vybírají, komu odpoví a komu ne? A co jiné problémy? Třeba e-maily padají do spamu, nebo voláte na špatné telefonní číslo...
- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX