Lee Turret Classic - problem s podavanim zapaliek

MM

Příspěvek#16 » stř 2. črc 2025, 20:23

Stale ten Lee Turret Classic ... XX tisic pistolovych a revolverovych nabojov, obcas nejake .223 na kropenie. Na moje potreby staci, spokojnost.

skagerak

Příspěvek#17 » čtv 3. črc 2025, 01:36

kolombo píše:Kolikpak je tu uživatelů Lee Turret a Lee Turret Ultimate?

Mas problem se zapalkovanim?
Mozna vymenit pruzinu, a vycistit...

kolombo

Příspěvek#18 » čtv 3. črc 2025, 07:44

Ne, ale nenašel jsem čistě Turret vlákno a mám nový Turret Ultimate ...

Můj problém se zápalkováním je skleróza, naštěstí to na tomhle typu lisu jde snadno napravit.

ralpho

Příspěvek#19 » pon 7. črc 2025, 16:18

kolombo píše:Kolikpak je tu uživatelů Lee Turret a Lee Turret Ultimate?

Používám Lee Ultimate a vše ok až na... zapalování.
Nejdříve jsem řešil diskutovanou nespolehlivost podávání zápalek. Pomohlo toto video a teď podává výborně:

https://youtu.be/Kx1uC6cFyGA?si=LIttNrGdqwjMR3cm

Další problém byl s raminkem zapalovače. Při zápalkování se ulamovalo po cca 200 ks... Hrozně frustrující.
Pomohla výměna dílů podle tohoto videa.
Jde o konstrukční problém lisu. Resp. geometrie plastových dílů. Testuju to a snad už to bude ok.

https://youtu.be/-zaHhKrEEpY?si=0mmdpETb-iniuCCe

kolombo

Příspěvek#20 » pon 7. črc 2025, 18:22

Pokud porovnávám s Loadmasterem, tak to zápalkuje předvídatelněji. A jde snadno opravit případný problém.

ralpho

Příspěvek#21 » pon 7. črc 2025, 20:05

kolombo píše:Pokud porovnávám s Loadmasterem, tak to zápalkuje předvídatelněji. A jde snadno opravit případný problém.

Zápalkování jsem vychytával nějakou dobu. Co jsem ale nevyřešil, je zápalkování S&B SP. Nevím jestli jsou zápalky tužší nebo blbě nasedají do lůžka, ale tak 30% vystřelí až napodruhé.
Nakonec jsem začal Fiocchi SP a je po problému.

Ještě drobnost. Pokud se používá podavač střel, tak je dobré ty trubičky ještě zajistit 1 nebo 2 bindery. Stalo se mi několikrát, že vrchní plastový prstenec povolil při otáčení turretu a sbíral jsem rozsypaný kulky :)

kolombo

Příspěvek#22 » pon 7. črc 2025, 20:36

No, Fiochi a SB zápalky se asi drobně liší, nechovaly se stejně už v Loadmasteru.

Jediný problém zatím mám s tím, že se mi občas pootočí držák nábojnice a pak to nevyhodí hotový náboj.

Střely sázím zatím ručně, jedu s 4 děrovou hlavou.

Zpět na