Prebijeni brokovych nábojů bez použití továrních nástrojů a lisu

tom

Příspěvek#91 » pát 11. zář 2015, 12:11

A dopadá rovně nebo bokem? Jestli má dost hmotnosti na předku.

lada1516

Příspěvek#92 » pát 11. zář 2015, 12:21

Krasne kulate diry. Bokem to nejde. A kdyz jsem vyráběl kokilu dal jsem si na středovem cepu zalezet aby byla střela těžká na předek

lada1516

Příspěvek#93 » pát 11. zář 2015, 12:38

rps20150909_194325.jpg
Obrazek te strely nemam ale zkousel jsem i tu na obrazku druhou z prave strany...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tom

Příspěvek#94 » pát 11. zář 2015, 15:01

Tak jedině zkusit o něco pomalejší prach, ale to už vařim z vody.

lada1516

Příspěvek#95 » pát 11. zář 2015, 16:57

To neřeš. Chtel jsem to jenom zkusit:-). Ja uz taky svého favorita mám. Ale treba by to nemuselo byt špatné. Navic hledam využití pro ty strely. Ale taky o nic nejde. Kokila se hodi do šrotu a vyrobi se neco jineho. A strely se pretavi na cokoliv.

Majkl

Příspěvek#96 » stř 16. zář 2015, 10:52

Zdar kolegové, tak jsem se taky rozhodl svěřit se svými zkušenostmi z přebíjením sportovních nábojů na slugy. K přebíjení mne jednoznačně (krom ceny slugu) "vyprovokovalo" toto vlákno.
Střely si odlévám za použití kleští LEE 1oz (28g) - první pokus nic moc. Na podruhé už jsem vyrobil sérii cca 70ks nádherně odlitých střel. Když jsem viděl, jak mi to jde, tak jsem rovnou zbytek střel z prvního lití roztavil a udělal znovu ;) Důležitá je dobře odmaštěná kokila a správná teplota / plynulost lití.
Náboje používám 28g TRAP. Otvírání provádím upraveným nástrojem na vyjádřování jablek - vykrouhnu střed s hvězdou tak, že mi zůstanou okraje zakroužení přehnuté přes košíček. Následně na trnu (rukojeť vykružováku) roztáhnu nábojnici tak, abych mohl dovnitř vsunout slug. Jednoduchým nástrojem vyrobeným z kusu dřeva slug dorazím na dno košíčku a je to :) Nábojnice se po chvíli zase sama stáhne a slug vevnitř bez problémů drží. Na první pokusy jsem použil náboje od S&B, ale jak už tady bylo řečeno, nejsou vhodné kvůli žebrování uvnitř košíčku (musel jsem ty žebra taky vykrouhat). Další už jsem nakoupil náboje RC. U těch je košíček uvnitř rovný a tak je usazení slugu bez problémů. Náboje RC není vůbec potřeba znovu kalibrovat. V mé M88 fungují naprosto bez problémů.
M.

lada1516

Příspěvek#97 » stř 16. zář 2015, 20:38

Tak treba jeste napis jak mas dlouhou hlaven a jak to lítá. At je nejake srovnani. Ty leečka dělá kdekdo ale neznam nikoho komu by to přesně střílelo.

tom

Příspěvek#98 » sob 19. zář 2015, 14:28

Neleje někdo diabolky od Lymana ve 12Ga? Nějaké bych koupil na jeden test přesnosti. Někde na webu jsem našel nějaký test se střelama Lyman bez košíku a diabolky do košíku a Lee do košíku. Vyhrála to právě ta diabolka. Že by ten tvar zlepšoval přesnost?

Majkl

Příspěvek#99 » sob 19. zář 2015, 20:24

OK, až se dostanu na střelnici, tak něco nafotím. Předem ale upozorňuji, že z brokovnice nejsem žádný ostrostřelec. Ani to podle mne nedává smysl, snažit se z hladké hlavně trefit na 50m pivní tácek. Na to jsou přecijen lepší jiné zbraně. Já jen potřebuju na LOSu trefit na rozumnou vzdálenost Alfu. [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk

lada1516

Příspěvek#100 » ned 20. zář 2015, 07:03

Tom: Par těch diabolek jsem zkousel a chodi to opravdu dobře. Dostal jsem je na zkoušku uz jako hotovy naboj. Mozna bych nekde jeste nasel program na 3D model. Chtel jsem si nechat vyjiskřit kokilu ale sešlo z toho. Nikdo ted nema čas. Měl jsem si pry vzpomenout kdyz byla krize:-)

tom

Příspěvek#101 » ned 20. zář 2015, 10:43

To je asi zbytečný nechat si jí vyrobit když jí můžu koupit hotovou. Nemluvě o tom že v jsem jednou poptával jiskření a ve finále by to bylo dražší. Jedině tak nechat si jí udělat aby nemusela bejt v košíku.

tom

Příspěvek#102 » ned 20. zář 2015, 10:46

Majkl. Ono i na LOSku se někdy potřebuješ trefovat trochu přesněji. Třeba když ti dají v Čelákovicích terč na 50m s bábou, tam ten větší rozptyl zabolí.

Majkl

Příspěvek#103 » ned 20. zář 2015, 12:14

tom píše:Majkl. Ono i na LOSku se někdy potřebuješ trefovat trochu přesněji. Třeba když ti dají v Čelákovicích terč na 50m s bábou, tam ten větší rozptyl zabolí.

Tak terč na 50m s bábou jsem na brokovnici ještě neviděl - tak 1/3 lidí ho na tu vzdálenost sotva trefí, natož aby se snažili ten zásah umístit. Ale v Čelákovicích mám ze situace kde byl terč takhle daleko z minule 2x Alfa (2 terče :) Takže to jde, jen to ale bylo továrním slugem. Na závody "překopávky" nepoužívám.

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk

lada1516

Příspěvek#104 » ned 20. zář 2015, 13:52

rps20150920_144501.jpg
Myslim ze bych bábu trefil :-) :-) . 50m, sice s oporou ale i bez ni by to bylo jen o malo horsi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Majkl

Příspěvek#105 » ned 20. zář 2015, 18:05

Pěkný :!: Takhle to neumím :( Jakým druhem SLUGu a z jaké hlavně to bylo?

Zpět na