Prebijeni brokovych nábojů bez použití továrních nástrojů a lisu

lada1516

Příspěvek#31 » pát 20. úno 2015, 18:49

To video jsem videl. Ale i u nás se najdou podobní rizci. Jednoho znám vylepšuje takhle svůj podomacku vyrobeny černý prach. A koukni jak ten samy člověk vystreluje z brokovnice zabavnou pyrotechniků :-):-)

lada1516

Příspěvek#32 » pát 20. úno 2015, 19:40

Ten člověk na videu nemá jen špatné nápady. Vyplneni prostoru v kosicku pilinami při použití koule jako strely své opodstatnění má. Používali to prý i u nás kdysi. Kapku jinak to vypadalo jelikož kontejnery se nepoužívali ale v zásadě to bylo stejne. Taky jsem to zkoušel ale použil jsem prach z brouseni dřeva. Dával jsem ho jen pod kouli kvůli usazení.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » stř 8. dub 2015, 05:21

Dovolil jsem si natočit postup výroby slugu a dát jej na YT:

https://youtu.be/7kYMt7y3K2o

lada1516

Příspěvek#34 » stř 8. dub 2015, 05:39

Pekne. Hodně dobrý návod bez velkých nákladů na vybavení. Na kulaté díry v terči jako dělané. Akorát cekam dotaz kde beres ty slugy :-):-):-):-)

Dancek

Příspěvek#35 » stř 8. dub 2015, 12:30

Slugy si nejspíš odlévá, kokily LEE na slug o váze 7/8 oz i 1 oz se dají běžně koupit, nabízí je více prodejců.
Na stránkách nějakého bazaru dokonce někdo nabízel hotové odlitky.

lada1516

Příspěvek#36 » stř 8. dub 2015, 12:59

Jasné:-). Jen že mi byl zaslán dotaz kde brát olovo na podobnou predelavku. Pokud někoho nenapadne přetavit ty vysypáne broky je to těžké. To jen tak na okraj. Jinak je to jeden z nejjednodušších způsobu co jde udělat. Dobrě instruktazni video. Bravo

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#37 » pát 10. dub 2015, 05:20

Hele, odlévá mi je kamarád a ideální je přetavit vysypané olovo :)) najdeš i v inzerci bazar huntingshop atp..

lada1516

Příspěvek#38 » pát 10. dub 2015, 05:46

Já si odlevam sám ale kokily jsem si vyrobil. I kdyby si někdo musel koupit originální kleště tak se to vyplatí. Vyuziji se aspoň ty vysypane broky a střela do brokovnice se dá odlit i naberackou na varici.Žádne další naklady s tím nejsou

Dancek

Příspěvek#39 » sob 30. kvě 2015, 09:21

sided píše:No to je chemik :D "plus minus gram ničvo něrešájet"

Také jsem se tomu po chuti zasmál, ale po shlédnutí tabulky na pixli s jejich továrním černým prachem mě smích přešel. Sice bůh suď, zda max. navážka černého prachu spolu s dávkou bezdýmného může být nebezpečná nebo ne, ale v každém případě je udávané rozmezí mezi minimální a maximální navážkou pro ráž 12 celých 1,7 g, tj. něco přes 26 grs.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

bat

Příspěvek#40 » sob 30. kvě 2015, 18:06

To McFly: Jak dlouhou máš nábojovou komoru na zbrani ?
jak dlouhá je nábojnice po vystřelení ?
nějaké změny na komoře při střelbě krátkými náboji?

janpolasek

Příspěvek#41 » stř 3. čer 2015, 13:45

mám dotaz ohledně navážky prachu: pokud použiju náboj SB skeet 24 super s původní navážkou prachu, ale vyndám košík s broky a dám tam jiný košík s 32g slugem, nehrozí nějaké nebezpečné zvýšení tlaku? Nevznikne z toho slug magnum? :-) Takový náboj jsem totiž vyrobil, ale ještě jsem ho nestřílel, a po pročtení diskuze mě napadlo, jestli je to OK, nebo to radši rozdělat a dát míň prachu?

lada1516

Příspěvek#42 » stř 3. čer 2015, 14:19

Mám vyzkouseno že se nic nestane. Předpokládám že pak zakruzujes. Proto ten jiný košík. Ten by měl jsem ale mít stejný tvar dna jako původní jinak riskujes stlaceni prachu. Další náboje tímhle stylem nedělej. Nevim z čeho to chceš střílet, do moderní brokovnice ok ale do historické dvojky určitě ne. Nevidím důvod proč nepouzit náboje s 32g broku.

lada1516

Příspěvek#43 » stř 3. čer 2015, 14:24

Zajímalo by mě kolik toho prachu bys chtěl ubrat. Nevíš jaký je to prach a nějaká přimá úměra na tohle nefunguje

janpolasek

Příspěvek#44 » stř 3. čer 2015, 18:42

Díky za informace, brokovnice je Uzkon TR-X, ten to snad vydrží. příště už budu dávat slug za stejné množství broků. ubral bych přiměřeně :-) 2 grainy

Dancek

Příspěvek#45 » čtv 4. čer 2015, 09:56

lada1516 píše:Mám vyzkouseno že se nic nestane. Předpokládám že pak zakruzujes. Proto ten jiný košík.

Se zakružováním nemusíš mít pravdu. Náboje RC2 Competition Line s 28 gramy 2,4 mm broků jsem otevřel, vysypal broky, vytáhl košík, nahradil jej originálním košíkem se slugem a znovu uzavřel do hvězdy. Košík se slugem je sice o něco kratší, ale pod slugem jsou dvě kartonové podložky které sestavu prodlužují, jednu podložku jsem vyhodil a dostal se tak na stejnou délku. Na zkoušku mám připraveno 10 ks, náboje jsem ale ještě nestřílel, zatím tedy nevím jak budou fungovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na