Střelecká sluchátka
- Sedmej
Příspěvek#76 » úte 16. úno 2016, 12:08
já se rozhodnu jestli ty X4A nebo Optime II dneska v obchodě. asi podle toho které mě budou příjemnější na uších. vycházím z toho, že útlum 31 a 33 je na střílení na střelnici oboje v pohodě.
a děkuju za info k brýlím. tam ještě nemám jasno, váhám jestli čiré nebo žluté.
(vím, že asi řeším ptákoviny, ale tak, když člověk s něčím začíná ....)
a děkuju za info k brýlím. tam ještě nemám jasno, váhám jestli čiré nebo žluté.

(vím, že asi řeším ptákoviny, ale tak, když člověk s něčím začíná ....)
- Sedmej
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#79 » pát 19. úno 2016, 17:14
Chtěl bych koupit https://www.indiegogo.com/projects/pros ... ugs#/story, protože mají na špuntíky neobvyklé SNR 30db a zároveň možnost otevření tlačítkem, když zajdu za roh do kantýny. Do ČR je poštovné $20. Takže bych rád udělal sdruženou objednávku, přidá se někdo? Pokud se nás sejde 5, na jednoho to vyjde do 500 Kč dle aktuálního kurzu.
Edit: zájemci prosím nejlépe email, případně PM.
Edit: zájemci prosím nejlépe email, případně PM.
- rcc
- honzazd
Příspěvek#83 » pon 20. čer 2016, 22:53
Octopuss: já si myslím že je to jedno co se týče hluku, akorát ti musí dobře sedět aby tě netlačily. Osobně jesli už mám dát 500 nebo koupit od strobla http://cs.strobl.cz/elektronicka-slucha ... w-profile/ , měl jsem je pučený na střelnici a paráda.
-
Medicinbal - Příspěvky: 56
- Medicinbal
Příspěvek#85 » ned 14. srp 2016, 22:36
Zkousel jsem optime II a III. Nakonec jsem vybral peltor X4A, jen kvuli jejich velikosti (skladnosti a neprekazi pri dlouhych zbranich) a udelal jsem dobre. Jsou na stejne urovni, jak vyse zminovane a pritom o polovinu mensi.
Mel jsem strach, jestli nebudou tlacit kolem bryli (dioptricke nebo ecc crossbow s diopt. vlozkou, pouzivam oboje) a i kdyz maji uzsi konstrukci, tak mekcene polstrovani je na stejne urovni a vubec netlaci. Za me vrele doporucuji.
Mel jsem strach, jestli nebudou tlacit kolem bryli (dioptricke nebo ecc crossbow s diopt. vlozkou, pouzivam oboje) a i kdyz maji uzsi konstrukci, tak mekcene polstrovani je na stejne urovni a vubec netlaci. Za me vrele doporucuji.
- Werewolf
Příspěvek#86 » pon 15. srp 2016, 06:17
Vypozoroval jsem jednu věc. Nosit hluchadla přes brýle je pitomost! Nosím teda jen střelecké na určitých akcích, jinak nic, a mám zjištěno, že jak v místech, kde jsou hluchadla lehce nadzvednuta brýlemi, vnika hluk dovnitř. Pokud mám hluchadla přes brýle, je snížen jejich útlum velmi výrazně. Nosím tedy brýle tak, že nožičky brýlí jsou zvenku nad hluchadly. Brýle jsou tak sice trochu vykloněné dolů, ale prakticky mi to nevadí. Důležité pro mě je kvalita odhlučnění.
Elektronické hluchátka jsem už zavrhnul. Nepoznal jsem taková, co by tlumila minimálně tak dobře, jako Peltor X4.
Elektronické hluchátka jsem už zavrhnul. Nepoznal jsem taková, co by tlumila minimálně tak dobře, jako Peltor X4.
- Pablo.gs
Příspěvek#87 » pon 15. srp 2016, 07:04
Je to individuální a asi záleží na tom, jaké máš brýle, jaká sluchadla a i jak ti brýle (nožičky) sedí/odstávají. Pokud se tedy bavíme o dioptrických, tak já u svých s cca 2mm silnýma nožičkama absolutně žádné snížení útlumu nepozoruju. Ani u Peltor X4 na střelnici, ani u Oregon sluchátek k motorovce. U střeleckých brýlí to ale asi trochu problém se snížením útlumu bude.
- peggy
Příspěvek#88 » pon 15. srp 2016, 07:12
Ono jde taky o to, jaké ušníky na sluchátkách jsou. Běžně nosím přes dioptrické brýle. Gelové polštářky docela dobře kopírují. Jinak osobně mám s elektronickými střeleckými sluchátky jediný problém, a to že se v létě pod nimi krutě potím. Útlum a akustické vlastnosti tlumení/odposlech mi vyhovují, ale tím netvrdím, že by vyhověly každému.
Používám Caldwell Platinum.
Používám Caldwell Platinum.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva