Střelecká sluchátka
- 311_Mart
- M82K
Příspěvek#695 » pát 27. čer 2025, 06:46
Jen 2-3 dB? Já se právě ničeho nedobádal, někde se psalo o 5dB někde i o 7-8dB.
Třeba Sordin pro Supreme Pro X uvádí SNR 25dB ale pro NRR jen 18dB - což je rozdíl 7dB (asi starší model) z ofino webu jsem teď našel nový model Supreme Pro X LED a SNR 27 a NRR 21 - tedy o 6dB - a čekal bych, že s nárůstem čísel (útlumu) se ty normy budou více rozcházet.
Třeba Sordin pro Supreme Pro X uvádí SNR 25dB ale pro NRR jen 18dB - což je rozdíl 7dB (asi starší model) z ofino webu jsem teď našel nový model Supreme Pro X LED a SNR 27 a NRR 21 - tedy o 6dB - a čekal bych, že s nárůstem čísel (útlumu) se ty normy budou více rozcházet.
- M82K
Příspěvek#698 » pát 27. čer 2025, 09:47
1,5 krát se mi zdá taky moc. Ty 2-3 se mi zdají zas málo.
Myslim ze zrovna výrobce jako Sordin by na svém webu k produktu neuváděl méně než může - vzdyt přeci dnes prodávají čísílka a parametry.
U jiného výrobce jsem to zatím nedohledal tak asi budu vycházet tedy z toho co uvádějí tedy dejme tomu +6 dB což mají jako menší rozdíl.
V tom článku píšou že 20 dB NRR může být mezi 23-27 dB SNR.
Myslim ze zrovna výrobce jako Sordin by na svém webu k produktu neuváděl méně než může - vzdyt přeci dnes prodávají čísílka a parametry.
U jiného výrobce jsem to zatím nedohledal tak asi budu vycházet tedy z toho co uvádějí tedy dejme tomu +6 dB což mají jako menší rozdíl.
V tom článku píšou že 20 dB NRR může být mezi 23-27 dB SNR.
- M82K
Příspěvek#699 » pát 27. čer 2025, 10:42
No šlo mi o sluchátka jako Walkers kde mají třeba základní aktivní Razor Slim 23dB NRR, nebo vyšší model 26dB NRR.
Případně pasivní modely které jsou od 26dB NRR po parádních 32dB NRR - jejich sluchátka se mi líbí, sedlo mi to hezky na hlavu a dělají i barevné varianty mimo vyblitých army barev.
Případně pasivní modely které jsou od 26dB NRR po parádních 32dB NRR - jejich sluchátka se mi líbí, sedlo mi to hezky na hlavu a dělají i barevné varianty mimo vyblitých army barev.
- M82K
Příspěvek#700 » sob 28. čer 2025, 16:08
Je tu někdo kdo má od Walkers ty nová sluchátka Recon? Zatím jsem na to nic moc nenašel, snad jen jednu recenzi kde si majitel chválí kvalitu zvuku - útlum je 26 dB NRR takže výrazně víc než je u aktivních sluchátek běžné. Už je tam taky nějaká ta ochrana proti dešti IPX4 a cenově se dají kolem 2500,-
https://www.walkersgameear.com/recon-digital-muff/
https://www.walkersgameear.com/recon-digital-muff/
- JYbour
Příspěvek#701 » sob 28. čer 2025, 16:26
Nejlepší levný aktivní sluchátka jsou Savior Apollo za 1890. Gelový náušníky, prostorový mikrofony, čistej zvuk a hlavně na první pohled to nejsou takový placky jako ostatní sluchátka, takže fakt pěkně tlumí a ještě se dají nacpat dalším tlumícím materiálem. Přešel jsem na ně z Bulls Eye III a žádnej problém. Ze začátku jsem dával raději ještě špunty a teď i bez nich.
- M82K
Příspěvek#702 » sob 28. čer 2025, 17:07
….a teď i bez nich.
Takže už neslyšíš?
Kouknu na nějaké recenze. Gelové náušníky mohu dokoupit takze to neberu jako něco co musím mít - stejně to nevydrží věčně a je potřeba to měnit.
1900 není špatný no Razory se dají levněji kolem 1500,-
Uz jsem dnes skoro dvakrát koupil pak si zas říkám bůh ví co to bude dělat a td jestli nejsou lepší zlatý starý pasivní. Mozna proste něco objednam týden vyzkousim a kdyz to bude špatný vrátím do 14 dní a koupím si pasivní a bude klid.
Myslim ze je v tom velký vývoj každá generace bude lepší. Ale byt jsem měl na hlavě ty Sordin tak mi to zvukově přišlo jak levnej šunt co se pred 10 lety prodával jako špunty k telefonu. Útlum jako levnej erár co se válí na střelnicích.
Ty levnější značky jsem nezkoušel takže pokud mají mít horší zvuk asi nic co bych nějak musel zas si rikam slyšet když někdo na druhé straně křikne zastavit střelbu by bylo fajn.
Ale hlavně chci lepší útlum než mají ty Sordiny což v podstatě ty Walkers ale i tyhle Savior splňují - tu značku vůbec neznám tak těžko říct.
No není to nic drahého ale rad bych vybral něco co nebudu muset vracet.
Jeste zvazuju Peltors ale je to za dvojnásobek.
Takže už neslyšíš?

Kouknu na nějaké recenze. Gelové náušníky mohu dokoupit takze to neberu jako něco co musím mít - stejně to nevydrží věčně a je potřeba to měnit.
1900 není špatný no Razory se dají levněji kolem 1500,-
Uz jsem dnes skoro dvakrát koupil pak si zas říkám bůh ví co to bude dělat a td jestli nejsou lepší zlatý starý pasivní. Mozna proste něco objednam týden vyzkousim a kdyz to bude špatný vrátím do 14 dní a koupím si pasivní a bude klid.
Myslim ze je v tom velký vývoj každá generace bude lepší. Ale byt jsem měl na hlavě ty Sordin tak mi to zvukově přišlo jak levnej šunt co se pred 10 lety prodával jako špunty k telefonu. Útlum jako levnej erár co se válí na střelnicích.
Ty levnější značky jsem nezkoušel takže pokud mají mít horší zvuk asi nic co bych nějak musel zas si rikam slyšet když někdo na druhé straně křikne zastavit střelbu by bylo fajn.
Ale hlavně chci lepší útlum než mají ty Sordiny což v podstatě ty Walkers ale i tyhle Savior splňují - tu značku vůbec neznám tak těžko říct.
No není to nic drahého ale rad bych vybral něco co nebudu muset vracet.
Jeste zvazuju Peltors ale je to za dvojnásobek.
- JYbour
Příspěvek#703 » sob 28. čer 2025, 17:38
Já mám hodně citlivý uši, proto jsem měl Bulls III, jedny z nejlepších pasivních sluchátek. Jenže mě začalo vadit, že po nasazení ke člověk prostě mimo realitu. Nechtěl jsem dávat moc peněz a ty Savier mi poradil někdo na GB. Prošel jsem videa na YT, kde jsou jednoznačně nejlepší ve srovnaní Howard, earmor, Walkers apod., takže jsem je zkusil a pasivní bych už nechtěl. I za cenu, že si nacpu ještě špunty, tak pořád slyším co se kde šustne. Bez špuntů jsem střílel z EVA uvnitř a bylo to příjemnější než ty Bulls III. Ale raději budu dál dávat špunty, kdyby přišel někdo s kanónem. Ještě jsem do sluchátek přidal víc tlumení a fakt spokojenost. Najdi si na ně recenze a uvidíš, že nekecám.
Jo a ještě jsem zapomněl napsat, že jsem byl teď na vyšetření sluchu a obě uši 10 z 10, slyším jako rys, takže sluchátka cajk.
Jo a ještě jsem zapomněl napsat, že jsem byl teď na vyšetření sluchu a obě uši 10 z 10, slyším jako rys, takže sluchátka cajk.
- M82K
Příspěvek#704 » sob 28. čer 2025, 17:47
Ja věřím ze nekecáš - jak píšu ta elektronika je s každou generaci jinde takze i levna Čína pokud je nova aktuální bude lepsi než par let starý Sordiny za 7-10 tisic.
Ja chci právě utlum kolem 30dB což bude tak tech 23dB NRR a víc.
Zatím chodím střílet sám většinou tak to aktivní provedení neni nějak nutne ale bylo by to fajn.
Jen nevim zda blbej zvuk je jen blbej zvuk nebo si mam představit ze mi to bude všelijak pískat chraptět vyrazne šumět usekávat slova přeskakovat a td - to by proste hned letělo z bytu.
PS cos tam cpal dovnitř za molitan?
Ja chci právě utlum kolem 30dB což bude tak tech 23dB NRR a víc.
Zatím chodím střílet sám většinou tak to aktivní provedení neni nějak nutne ale bylo by to fajn.
Jen nevim zda blbej zvuk je jen blbej zvuk nebo si mam představit ze mi to bude všelijak pískat chraptět vyrazne šumět usekávat slova přeskakovat a td - to by proste hned letělo z bytu.
PS cos tam cpal dovnitř za molitan?
- M82K
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva