Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- jirkab64
- jirkab64
- cipis
- v.k.
Příspěvek#3697 » stř 25. čer 2025, 14:21
Sobiho píše:Ale zbraně můžeš ukládat i bez toho aby to BT1, v 217/2017 je jasně uvedeno:
a) uzamykatelná ocelová schránka nebo uzamykatelná ocelová skříň splňující požadavky odolnosti proti vloupání 15 odporových jednotek podle technické normy ČSN EN 1143-1 a vybavené zámkem s vysokou bezpečností proti nepovolenému otevření zařazeným do třídy A podle technické normy ČSN EN 1300,
Tzn. zkouška 15RU a zámek A, tedy nemusí to být přímo BT1. Tzn. kotvit nemusíš, když toto splníš, ale nemáš tím pádem tedy BT1, protože BT1 má požadavek na kotvení a způsob musí být uveden v technickém listu a návodu.
Samozřejmně kotvení je určitě rozumější.
Kotvit by stejne musel, protoze v navodu skrine nebo trezoru pod 1 tunu, byt kotveni uvedeno musi (EN 1143-1). Pokud by nebylo (stavalo se v minulosti chybou administrativy), je to pak neshodny produkt.
- paza
Příspěvek#3699 » čtv 26. čer 2025, 06:59
Já bych to tak zoufale neviděl, ono při manipulaci s ukotveným trezorem nejde prakticky nikdy o čistý tah, ale jde o obecný pohyb, kdy se kotva namáhá směrem do stran i směrem nahoru a tak se začne projevovat pevnost kotvy i na střih a to už je jiná káva...
Pokud je chemická kotva dosti hluboká, tak obava z vytržení při takovém kombinovaném namáhání určitě není na místě a pevnost ukotvení násobně převýší požadované hodnoty...
Pokud je chemická kotva dosti hluboká, tak obava z vytržení při takovém kombinovaném namáhání určitě není na místě a pevnost ukotvení násobně převýší požadované hodnoty...
- jirkab64
Příspěvek#3700 » čtv 26. čer 2025, 07:22
cipis píše:Jirkab64: Už ti to tu psali alespoň třikrát!
Provrtej tu zeď 4x úplně skrz, na druhé straně tu zeď zesekej a dej tam příložky, které následně zatáhneš flexilepidlem a perlinkou.
Ano, psali, ale jsou tam nové omítky. Nakonec ho asi dám kam jsem nechtěl a tam je obvodové zdivo 45cm. takže když tam dám 4 kotvící závitové tyče do 20cm. hloubky na chemickou kotvu, tak to snad bude stačit.
- jirkab64
Příspěvek#3701 » čtv 26. čer 2025, 07:26
paza píše:Já bych to tak zoufale neviděl, ono při manipulaci s ukotveným trezorem nejde prakticky nikdy o čistý tah, ale jde o obecný pohyb, kdy se kotva namáhá směrem do stran i směrem nahoru a tak se začne projevovat pevnost kotvy i na střih a to už je jiná káva...
No doufám, že máš pravdu. To by mě zajímalo jak to řeší ostatní (možná to neřeší), vždyť baráky z dutých cihel se staví jak na běžícím páse...
A nebo jak se to řeší v dřevostavbách?
- Sobiho
Příspěvek#3702 » čtv 26. čer 2025, 08:01
Stejně, u nevhodných a tenkých konstrukcí, je to stále stejný princip. Skrz a velká příložka, následně závitová tyč, podložka, matice a z vnější strany "zaprskat svářečkou". Důležité je, aby seděli dosedací plochy, to se dá pořešit i nanesením zbytku kotvy na celou plochu příložky a příložku přímo na konstrukci zdiva (nelepit např. na štuk, nebo obložku SDK na dřevěné kci). Tím se zajistí plný kontakt plochy, protože smyslem tohoto je roznést "bodové zatížení" do "plošného" a přenést ho do konstrukce zdiva.
- cipis
Příspěvek#3703 » čtv 26. čer 2025, 09:25
No a co, ze jsou tam nove omitky ... Stejnak tam pri stehovani urazis nekde roh zdi nebo skrtnes skrini a budes sadrovat ci tmelit.
Nebo lepsi napad, kup dalsi trezor, a stahni je pevnostnima zavitovkama k sobe skrz tu zed.
Ostatne ty prilozky muzes klidne priznat, kdyz tam postavis nejaky nabytek. Ci zabudovat do nejake skrine, co bude proti tomu trezoru.
A jinak obecne do cihelnych bloku se normalne kotvi chemii, jen proste mas vetsi spotrebu te malty, delsi svorniky a kosicky. Zejmena ten kosicek je kriticka cast, nezbytne nutna - udrzi tu maltu okolo svorniku a take skrz nej decentne ta malta protece do dutin cihel.
Nebo lepsi napad, kup dalsi trezor, a stahni je pevnostnima zavitovkama k sobe skrz tu zed.
Ostatne ty prilozky muzes klidne priznat, kdyz tam postavis nejaky nabytek. Ci zabudovat do nejake skrine, co bude proti tomu trezoru.
A jinak obecne do cihelnych bloku se normalne kotvi chemii, jen proste mas vetsi spotrebu te malty, delsi svorniky a kosicky. Zejmena ten kosicek je kriticka cast, nezbytne nutna - udrzi tu maltu okolo svorniku a take skrz nej decentne ta malta protece do dutin cihel.
- jirkab64
Příspěvek#3704 » čtv 26. čer 2025, 10:41
Už jsem nastěhovaný a žádný uražený roh
A s tím "kup dalsi trezor, a stahni je pevnostnima zavitovkama k sobe skrz tu zed." - dávám like, jsem se od srdce zasmál
Tady jde o to, že jsem to chtěl dát ke zdi 15cm. a nakonec to dám ke zdi 45 cm. na chemii a nebudu to řešit.
Ale až budu mít čas, tak zagooglím a fakt by mě zajímalo jak to dělají lidi v dřevostavbě

A s tím "kup dalsi trezor, a stahni je pevnostnima zavitovkama k sobe skrz tu zed." - dávám like, jsem se od srdce zasmál

Tady jde o to, že jsem to chtěl dát ke zdi 15cm. a nakonec to dám ke zdi 45 cm. na chemii a nebudu to řešit.
Ale až budu mít čas, tak zagooglím a fakt by mě zajímalo jak to dělají lidi v dřevostavbě

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí