Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- tomashr
Příspěvek#677 » pon 14. dub 2014, 18:55
fíša píše:Pravděpodobně je podle jiných než našich norem, takže český certifikát ti na to nikdo nevystaví.
Docela by mne zajímalo, jak to je vlastně s tou povinností české certifikace... Ona totiž norma ČSN, citovaná v nařízení o ukládání zbraní vlastně není klasická ČSN, je to v podstatě převzatá EN1143 a EN1300. A s ohledem na to, že v mnoha směrech jsou evropské normy českým nadřazeny, by mne docela zajímalo, jak by se dalo při sporu rozporovat dostatečné zabezpečení například u trezoru, koupeného v zahraničí, který žádné české papíry nemá, ale nějaký papír kolem EN ano.
Máte s tím někdo zkušenost???
Poznámka - dotaz je vyloženě na normy, souvislost s tím rádobytrezorem z Hornbachu nehledejte (resp. jen nepřímou).
- fíša
- Mirasis
Příspěvek#682 » čtv 17. dub 2014, 16:44
fíša píše:Mirasis
Jo jo a vo tom to je.
Skutečnost je opravdu krutá pro majitele tédle " PLECHOVKY "
A hlavně mě zaujal ten zámek ( VLOŽKA ) na schránce určené pro náboje, je to obyč lamelový co se dává do poštovních schránek
Taky jsem se podíval na katalogové údaje, co maj na nějakém obchodě, váha trezoru je 16 kg takže 16 kg trezor na dlouhé zbraně?????? To je nádhernej nesmysl. Čerpal jsem tady :
http://www.ok-produkt.cz/bezpecnostni-s ... 5/d-69114/
Zajímavé ( vyjmul jsem to z textu ):
Při posuzování shody bylo použito: Zákon č. 119/2002 Sb z 8.3.2002 a Nařízení vlády č. 338/2002 Sb z 26.6.2002. V GUN-5 (10 odporových jednotek) je možno uschovat již zmíněných 5 dlouhých zbraní, přičemž platí pravidlo platí viz výše.
Viz víše se ale píše totok:
Pro tuto schránku na zbraně je stanoveno, že při přechovávání dlouhých zbraní do počtu 2 ks nebo do 500 ks nábojů
Každý ať si udělá úsudek sám, popřípadě podrobně prostuduje odkaz
Tak ono je to na prodejci jak se k tomu staví

- fíša
- Mirasis
- Bohuliby
Příspěvek#685 » čtv 17. dub 2014, 21:12
Fíšo : Teď jsi to řekl úplně dobře. Když se zamyslíme, tak trezor kupujeme / nemám na mysli na dvě zbraně / opravdu párkrát za život, a proto než vydáme patřičný tučný obnos ze svého chudého rozpočtu, tak si nenecháme radit podavačem.
Já jsem zašel do Safetronicu a vše jsem tam dlouhé minuty probíral, až jsem došel k závěru a myslím, že se to vydařilo.
Ono existuje pravidlo, nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit koupit levnou věc !
Pouze můj názor.
Já jsem zašel do Safetronicu a vše jsem tam dlouhé minuty probíral, až jsem došel k závěru a myslím, že se to vydařilo.
Ono existuje pravidlo, nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit koupit levnou věc !
Pouze můj názor.
- robokop
- fíša
Příspěvek#687 » čtv 17. dub 2014, 22:59
Je dobré opravdu zjistit podrobnosti o trezoru, co jsem se rozhodl koupit. Samozřejmě prodejce by ti měl vše vysvětlit, hlavně poradit vhodný trezor. Je taky dobré se poohlédnout po certifikátech, aby to něco splňovalo, co splnit má. Někteří prodejci ti i tvrdí, že to certifikát má, ale když si pak vlezeš na stránky trezortestu, tak ten certifikát k tomu typu trezoru nenajdeš. Fakt je dobrý navštívit více takových obchodů, vic lidí, víc názorů, a pak už jen si to přebrat a rozhodnout se.
Podle zákona ( zatím platného ) musí splňovat 15 odporových jednotek a zámek v určité kategorii. Jednoplášťové vpodstatě stačí, ale spíše bych je nazýval zbraňové skříně. Dvouplášťové jsou ale vhodnější, protože ve většině případů tomu už dají nějakou tu požární odolnost ( mezi plášti je skelná vata ). A taky jak jsem už dříve uvedl, váha takové skříně či trezoru hodně napoví. To si pak prodejce může mazat med někomu jinému.
Podle zákona ( zatím platného ) musí splňovat 15 odporových jednotek a zámek v určité kategorii. Jednoplášťové vpodstatě stačí, ale spíše bych je nazýval zbraňové skříně. Dvouplášťové jsou ale vhodnější, protože ve většině případů tomu už dají nějakou tu požární odolnost ( mezi plášti je skelná vata ). A taky jak jsem už dříve uvedl, váha takové skříně či trezoru hodně napoví. To si pak prodejce může mazat med někomu jinému.
- tomashr
Příspěvek#688 » ned 20. dub 2014, 10:21
ladaj píše:Taky existují vzduchovky, předovky, airsoft apod a je to pořád GUN. Lepší v plechovce, než na polici.
Tohle právě nemusí být tak docela pravda... Lepší to je třeba z hlediska "ochrany před dětmi", ale z hlediska situace při vloupání je umístění do něčeho, co vypadá jasně jako trezor, ale dostat se do toho jde velmi snadno spíš horší, než když se puška položí třeba nahoru na skříň. Pak bude v mnoha případech zcela přehlédnuta, zatímco "pseudotrezor" pozornost přímo upoutá

- tomashr
Příspěvek#689 » ned 20. dub 2014, 10:25
fíša píše:Podle zákona ( zatím platného ) musí splňovat 15 odporových jednotek a zámek v určité kategorii. Jednoplášťové vpodstatě stačí, ale spíše bych je nazýval zbraňové skříně.
Co jsem o tomto četl, tak mám podezření, že zesměšňovaný GUN 5 ve své konstrukci těch 15 jednotek dost možná i splní, možná bude mít nevyhovující zámek. Obecně jsem dost ztratil iluze, ono mnoho trezorů, které certifikát třídy I mají v pořádku, právě moc masivních není

- fíša
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX