Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

fíša

Příspěvek#676 » pát 11. dub 2014, 21:41

Trezor na zbraně GUN 5

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

tomashr

Příspěvek#677 » pon 14. dub 2014, 18:55

fíša píše:Pravděpodobně je podle jiných než našich norem, takže český certifikát ti na to nikdo nevystaví.

Docela by mne zajímalo, jak to je vlastně s tou povinností české certifikace... Ona totiž norma ČSN, citovaná v nařízení o ukládání zbraní vlastně není klasická ČSN, je to v podstatě převzatá EN1143 a EN1300. A s ohledem na to, že v mnoha směrech jsou evropské normy českým nadřazeny, by mne docela zajímalo, jak by se dalo při sporu rozporovat dostatečné zabezpečení například u trezoru, koupeného v zahraničí, který žádné české papíry nemá, ale nějaký papír kolem EN ano.
Máte s tím někdo zkušenost???

Poznámka - dotaz je vyloženě na normy, souvislost s tím rádobytrezorem z Hornbachu nehledejte (resp. jen nepřímou).

fíša

Příspěvek#678 » pon 14. dub 2014, 19:44

Nevim, todle fakt nevim a neřešil jsem to.
Ale na stránkách trezortestu jsem našel certifikáty na ten můj trezor ( zbraňovou skříň ).

Bohuliby

Příspěvek#679 » pon 14. dub 2014, 22:25

A co dotaz na Safetronic ?

Jakuza87

Příspěvek#680 » stř 16. dub 2014, 10:06

Gun 5, a neni to pak spis idealni skrinka do trezorove mistnosti?

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#681 » stř 16. dub 2014, 10:28

Taky existují vzduchovky, předovky, airsoft apod a je to pořád GUN. Lepší v plechovce, než na polici.

Mirasis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#682 » čtv 17. dub 2014, 16:44

fíša píše:Mirasis
Jo jo a vo tom to je.
Skutečnost je opravdu krutá pro majitele tédle " PLECHOVKY "
A hlavně mě zaujal ten zámek ( VLOŽKA ) na schránce určené pro náboje, je to obyč lamelový co se dává do poštovních schránek :D
Taky jsem se podíval na katalogové údaje, co maj na nějakém obchodě, váha trezoru je 16 kg takže 16 kg trezor na dlouhé zbraně?????? To je nádhernej nesmysl. Čerpal jsem tady :
http://www.ok-produkt.cz/bezpecnostni-s ... 5/d-69114/

Zajímavé ( vyjmul jsem to z textu ):
Při posuzování shody bylo použito: Zákon č. 119/2002 Sb z 8.3.2002 a Nařízení vlády č. 338/2002 Sb z 26.6.2002. V GUN-5 (10 odporových jednotek) je možno uschovat již zmíněných 5 dlouhých zbraní, přičemž platí pravidlo platí viz výše.

Viz víše se ale píše totok:
Pro tuto schránku na zbraně je stanoveno, že při přechovávání dlouhých zbraní do počtu 2 ks nebo do 500 ks nábojů

Každý ať si udělá úsudek sám, popřípadě podrobně prostuduje odkaz :D

Tak ono je to na prodejci jak se k tomu staví :) někdo chce prodat za každou cenu !!! Já prodal dva, než jsem třetí rozbalil a řekl si že to prodávat nebudu !!!

fíša

Příspěvek#683 » čtv 17. dub 2014, 20:56

No, v mnoha případech se nejedná o PRODAVAČE, kteří fundovaně odpovědí a poradí ale spíše se jedná o PODAVAČE, kteří ti z regálu podají, o co si řekneš.
A ohledně trezorů zas tolik informací není.

Mirasis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#684 » čtv 17. dub 2014, 21:06

No k tomuto nepotřebuje žádný obchodník žádné info, stačí jen zdravý rozum a trošku poctivosti/zodpovědnosti a vím že to nemůžu prodávat :) Znáš to oko vidí oko není ......

Bohuliby

Příspěvek#685 » čtv 17. dub 2014, 21:12

Fíšo : Teď jsi to řekl úplně dobře. Když se zamyslíme, tak trezor kupujeme / nemám na mysli na dvě zbraně / opravdu párkrát za život, a proto než vydáme patřičný tučný obnos ze svého chudého rozpočtu, tak si nenecháme radit podavačem.
Já jsem zašel do Safetronicu a vše jsem tam dlouhé minuty probíral, až jsem došel k závěru a myslím, že se to vydařilo.
Ono existuje pravidlo, nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit koupit levnou věc !
Pouze můj názor.

robokop

Příspěvek#686 » čtv 17. dub 2014, 21:17

Vzhledem k tomu, kolik stojí zbraň nebo už vůbec několik zbraní, je Safetronic v hodnotě jednotek tisíc na krátké (nebo na dlouhé za 10 až 20) v podstatě levná záležitost. Takže pro mě bez dlouhého rozhodování.

fíša

Příspěvek#687 » čtv 17. dub 2014, 22:59

Je dobré opravdu zjistit podrobnosti o trezoru, co jsem se rozhodl koupit. Samozřejmě prodejce by ti měl vše vysvětlit, hlavně poradit vhodný trezor. Je taky dobré se poohlédnout po certifikátech, aby to něco splňovalo, co splnit má. Někteří prodejci ti i tvrdí, že to certifikát má, ale když si pak vlezeš na stránky trezortestu, tak ten certifikát k tomu typu trezoru nenajdeš. Fakt je dobrý navštívit více takových obchodů, vic lidí, víc názorů, a pak už jen si to přebrat a rozhodnout se.
Podle zákona ( zatím platného ) musí splňovat 15 odporových jednotek a zámek v určité kategorii. Jednoplášťové vpodstatě stačí, ale spíše bych je nazýval zbraňové skříně. Dvouplášťové jsou ale vhodnější, protože ve většině případů tomu už dají nějakou tu požární odolnost ( mezi plášti je skelná vata ). A taky jak jsem už dříve uvedl, váha takové skříně či trezoru hodně napoví. To si pak prodejce může mazat med někomu jinému.

tomashr

Příspěvek#688 » ned 20. dub 2014, 10:21

ladaj píše:Taky existují vzduchovky, předovky, airsoft apod a je to pořád GUN. Lepší v plechovce, než na polici.

Tohle právě nemusí být tak docela pravda... Lepší to je třeba z hlediska "ochrany před dětmi", ale z hlediska situace při vloupání je umístění do něčeho, co vypadá jasně jako trezor, ale dostat se do toho jde velmi snadno spíš horší, než když se puška položí třeba nahoru na skříň. Pak bude v mnoha případech zcela přehlédnuta, zatímco "pseudotrezor" pozornost přímo upoutá :(

tomashr

Příspěvek#689 » ned 20. dub 2014, 10:25

fíša píše:Podle zákona ( zatím platného ) musí splňovat 15 odporových jednotek a zámek v určité kategorii. Jednoplášťové vpodstatě stačí, ale spíše bych je nazýval zbraňové skříně.

Co jsem o tomto četl, tak mám podezření, že zesměšňovaný GUN 5 ve své konstrukci těch 15 jednotek dost možná i splní, možná bude mít nevyhovující zámek. Obecně jsem dost ztratil iluze, ono mnoho trezorů, které certifikát třídy I mají v pořádku, právě moc masivních není :-(

fíša

Příspěvek#690 » ned 20. dub 2014, 15:58

Tak tomu nevěřím, že by trezortest vydal na tudle šatní skříňku certifikát. Na otevření stačí šroubovák a několik málo " pikovteřin " :-):-)

Zpět na