Jak začít s LOSem?
Moderátor: LOS vedení
- Levit
Příspěvek#31 » úte 27. kvě 2014, 20:18
No na moji to nejde, respektive jde. Ale asi by se to nezamlouvalo dalším střelcům protože střelnice je otevřena jen v neděli takže tam je vždy plno. Proto jsem se ptal. Klidně si dojedu někam, ale dle kalendáře LOS v J. Čechach dělá jen Tábor a to rovnou pohárovky.
- fixfokus
Příspěvek#32 » úte 27. kvě 2014, 20:49
LOSy se pořádají ještě v Opařanech, i když méně často.
Další možnost by byla (pokud jsi členem nějakého místního klubu) se domluvit s představiteli LEXu a nějaký LOS si uspořádat sami. Tuším, že někdo ze zkušených pořadatelů LOSu tady kdysi nabízel svou pomoc.
Odkud z JČ jsi, jestli se můžu zeptat?
Další možnost by byla (pokud jsi členem nějakého místního klubu) se domluvit s představiteli LEXu a nějaký LOS si uspořádat sami. Tuším, že někdo ze zkušených pořadatelů LOSu tady kdysi nabízel svou pomoc.
Odkud z JČ jsi, jestli se můžu zeptat?
- cmk
Příspěvek#34 » úte 27. kvě 2014, 21:17
Nejbliz teda Tabor_Cekanice a Oparany... Ale nekde pobliz Strakonic jsem kdysi (2006 podzim nebo 2007 jaro) byl na nejaky klubovce IPSC. Pripadne v Krumlve se strili IPSC - takze by tam slo strilet i LOS...
Jen jaksi uz nebyla sila je tam oslovit, pripadne to tam rozjet...
- fixfokus
Příspěvek#35 » úte 27. kvě 2014, 21:41
Hehe, já jsem písečák, tak jestli se náhodou neznáme
Ale jezdím tam už jenom tak jednou za měsíc. Já bych se na tvém místě nejdřív vypravil do toho Tábora okouknout, jak takové závody vlastně vypadají, případně promluvil s pořadateli o organizačních věcech. Pokud by tvůj klub poskytl střelnici, určitě bys našel lidi ochotné pomoci s rozšířením LOSu do další lokality.

-
MichalAdam - Příspěvky: 191
- MichalAdam
Příspěvek#36 » stř 28. kvě 2014, 07:30
cmk píše:Nejbliz teda Tabor_Cekanice a Oparany... Ale nekde pobliz Strakonic jsem kdysi (2006 podzim nebo 2007 jaro) byl na nejaky klubovce IPSC. Pripadne v Krumlve se strili IPSC - takze by tam slo strilet i LOS...
jj, Byly to Sedlice-kousek od Blatné
- ianraider
- Georg
Příspěvek#38 » stř 28. kvě 2014, 10:55
samkolacek píše:Taky mám dotaz na Olomoucko nebo Prostějovsko. Dělá někdo takový akce?
Prostějováci jezdí do GC Otrokovice

Nejen fajn parta střelců a střelkyň (!), ale i provozovatelů střelnice (s vlastními bohatými nejen střeleckými zkušenostmi) a pořadateli, rozhodčími, zapisovateli a dalšími lidmi, kteří mají velmi dobré nápady na stavění stejčí

Já svůj první LOS střílel tam a od té doby tam jezdím, co to jde. Předtím žádný Losík, rovnou do LOSu. Když jsem do GC v Otrokovicích přijel poprvé, vůbec nikoho jsem tam neznal. Teď po pár závodech je už ze mě pokročilý začátečník

P.S. aby nedošlo k omylu ! Já nejsem placen nikým za žádnou reklamu, nejsem žádný lobista nebo něco podobného

- ladaj
Příspěvek#40 » stř 28. kvě 2014, 11:20
George, nezapomeň napsat, že už před prvním losem jsi nebyl zrovna střelecký nováček. Obecně losík nebo podobou sadu drillů lze opravdu udělat na většině střelnic (pokud máte volné střeliště bez pomatených mířenkářů). V GC se losíky nevypisují, ale pokud se domluví skupinka alespoň 4 lidí, klidně ho udělám.
- Iza
Příspěvek#41 » stř 28. kvě 2014, 11:44
zkpet píše:Zdravím,
rád bych se přidal mezi LOSáky, ale buď jsem slepý, anebo nikdo závody, ani drilly v Praze nepořádá. To mi přijde docela překvapivé
Petr
Par LOSiku usporadal Vlasten v Praze na Avimu. Nemyslim si, ze v dohledne dobe neco spachame, vono to neni uplne legrace, domluvit vse na strelnici a obetovat svuj cas, kdyz je clovek po praci rad ze je rad, kocirovat skupinu zacatecniku, prijet pozde domu s vymluvenyma hlasivkama, a dalsi den rano s usmevem na rtech odhopkat do prace. Musim rict, ze jsme byli z toho dost vystaveny.
Par LOSiku usporadal Ptak v Cestlicich u Prahy.
Minuly vikend byla klubovka-naborovka pro zacatecniky v Celakovicich - 30 km od Prahy... Pokud lidi parkrat po sobe nezklamou - typu: prihlasi se a neprijedou - jak uz se stalo - tak drzim Ptakovi palce aby vydrzel v organizovani akci dal. jsou moc prima, vrele doporucuju.
Dalsi naborovka bude v Celakovicich 7.6 - a uz je plno.
Neumim si predstavit zavody LOS primo v Praze - neni na to strelnice. Takze z Prahy se jezdi do Cekanic, Zalan, Celakovic, Oparan, Svitav... a jsou i taci kteri davaji i ty Otrokovice. Chce to chtit. Pokud nemas transport - napsat si do prislusneho vlakna k zavodu o spolujizdu.
Takove jsou moznosti, prekvapive.
- fixfokus
Příspěvek#42 » stř 28. kvě 2014, 12:01
zkpet: Cca jednou měsíčně si s pár klukama pronajmeme celou Květnici na 1-2 h (750 Kč/h) a postavíme si jednoduchou situaci, která se řeší podle pravidel LOSu. Jde o trénink základních střeleckých a bezpečnostních návyků, které se využijí v "ostrém" LOSu. Pokud bys měl zájem, napiš mi SZ.
Nebo můžeš dorazit 7.6. do Čelákovic, pokud někdo nedorazí, což se stává, můžeš zaujmout jeho místo. V opačném případě se aspoň podíváš, jak taková akce vypadá.
Nebo můžeš dorazit 7.6. do Čelákovic, pokud někdo nedorazí, což se stává, můžeš zaujmout jeho místo. V opačném případě se aspoň podíváš, jak taková akce vypadá.
- Ptak
Příspěvek#44 » stř 28. kvě 2014, 20:32
No Čelákovice mi přijdou docela blízko od Prahy
už jsme tam letos dělali 4 závody a další 2 budeme. Krom toho jsem udělal 3 LOSíky v Čestlicích a to je skoro Praha.
Venkovní střelnice je 100x lepší než krytá, takže mimo zimu v Praze nic nedělám.
Odesláno z mého SGP521 pomocí Tapatalk

Venkovní střelnice je 100x lepší než krytá, takže mimo zimu v Praze nic nedělám.
Odesláno z mého SGP521 pomocí Tapatalk
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX