Zkouška termín - kde bude rychleji - Praha nebo Vlašim?

MarkusG

Příspěvek#1 » stř 1. bře 2017, 14:01

Zdravím,

studuju, a nervuju se že když podám žádost, tak mě za 2 týdny zavolají abych se dostavil ke zkouškám. Ale objevil jsem docela aktuální blog ( leden 2017 ), ve kterém je shrnuto že v Praze klidně i 5 měsíc na termín zkoušek.

Tak mě napadlo že bych si podal žádost o zkoušky ve Vlašimy neboť se tam docela hodně zdržuji, a byl jsem tam již střílet na místní střelnici. Uvažuji tak jen z logiky věci, že si myslím že na "venkově" nebude taková tlač o ZP, a tudíž by mohli vypsat termín dříve.

Nemáte prosím někdo nějakou zkušenost?

Díky moc

P.V.

Příspěvek#2 » stř 1. bře 2017, 14:07

Prosinec 2015 - podání žádosti (středočeský) spolu s kamarádem (Praha), zkouška kamarád únor 2016, já duben 2016.

Záleží na vypsaných termínech.

A přihlášku stejně podáš podle svého trvalého bydliště a tam Ti dají termín i střelnici.

jhora

Příspěvek#3 » stř 1. bře 2017, 14:17

Já se hlásil v Karlíně v listopadu 2016, zkouška v prosinci 2016 (myslím že 10.12.), papíry byly připravené první týden v lednu. Kolega neudělal, šel na opravu a měl termín ještě znova v prosinci o 14 dní později.

marinakus

Příspěvek#4 » stř 1. bře 2017, 14:25

MarkusG : Přihlášku stejně musíš podat v kraji, kde máš trvalé bydliště a případnou žádost o přeposlání jinam zdůvodnit. Praha ovšem s posíláním jinam při řádném důvodu (přechodné bydliště, pracoviště) nemá problém.

jhora

Příspěvek#5 » stř 1. bře 2017, 14:29

Záleží kde v Praze - Praha Karlín obsluhuje středočeský kraj (praha východ myslím), tj. tam žádat může bez nutnosti o dodatečnou žádost o pořeposlání jinam - pokud má bydliště ve středočeském kraji (PČR v SČ umožňuje žádat kdekoliv v rámci kraje).

marinakus

Příspěvek#6 » stř 1. bře 2017, 14:34

Praha-venkov, o které mluvíš, je StČ kraj. Pokud máš bydliště přímo v Praze, tak tam podat přihlášku nemůžeš.

MarkusG

Příspěvek#7 » stř 1. bře 2017, 14:37

Já jsem z Prahy 3, a pochopil jsem že je nutný jít na Pankrác (Sdružení 1664/1, 140 00 Praha 4) podat žádost. Takže si mohu vybrat klidně Karlín?

marinakus

Příspěvek#8 » stř 1. bře 2017, 14:42

Jak to říci ještě jednodušeji???.................Nemůžeš.

P.V.

Příspěvek#9 » stř 1. bře 2017, 14:44

Marinakus: Jednodušeji? NE!!! :D

Karlín je pro Středočeký kraj - Praha-západ, východ. Tvůj útvar najdeš pod záložkou (nahoře) Zbrojní průkaz.

MarkusG

Příspěvek#10 » stř 1. bře 2017, 14:49

No takže platí to co jsem si myslel (Sdružení 1664/1, 140 00 Praha 4).

Děkuji za odpovědi, i když mě nijak nepotěšili :)

jhora

Příspěvek#11 » stř 1. bře 2017, 15:18

Přesně tak jsem to myslel, ale očividně jsem to nenapsal dost jasně.

Žádat v Karlíně znamená žádat v Praze (místo), ale na oddělení pro Prahu venkov (Středočeský kraj). Pro nás středočechy byldící v hlavním městě super. Pražáci musí na Sdružení :)

wigum

Příspěvek#12 » stř 1. bře 2017, 19:53

MarkusG píše:Zdravím,

studuju, a nervuju se že když podám žádost, tak mě za 2 týdny zavolají abych se dostavil ke zkouškám. Ale objevil jsem docela aktuální blog ( leden 2017 ), ve kterém je shrnuto že v Praze klidně i 5 měsíc na termín zkoušek.

Tak mě napadlo že bych si podal žádost o zkoušky ve Vlašimy neboť se tam docela hodně zdržuji, a byl jsem tam již střílet na místní střelnici. Uvažuji tak jen z logiky věci, že si myslím že na "venkově" nebude taková tlač o ZP, a tudíž by mohli vypsat termín dříve.

Nemáte prosím někdo nějakou zkušenost?

Díky moc

Aktuální termín zkoušek na Benešovsku je Vlašim 24.4. v 8:30 a jsou ještě volná místa ;)
Zkoušky i přímo v Benešově se budou dělat od května.

O zkoušku si sice požádáš v Praze, ale z pádného důvodu si zažádáš o přeložení na zkoušku jinam ( třeba Vlašim). Praha ja píše Marinakus nemá problém a spíš jsou rádi, že se tě zbaví.

MarkusG

Příspěvek#13 » čtv 2. bře 2017, 09:30

wigum: To se bavíš o téhle střelnici? http://www.sskvlasim.cz/strelnice/ Otázkou je, co považují za pádný důvod ( jezdím tam za rodiči ... )

wigum

Příspěvek#14 » čtv 2. bře 2017, 09:34

Bydlí tam rodiče a ty se po většinu měsíce zdržuješ u nich. To by mělo stačit. Zavolej si na svoje oddělení a zeptej se, zda to uznají.
A Vlašim má snad jen tuhle jednu střelnici.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#15 » čtv 2. bře 2017, 16:20

MarkusG píše:wigum: To se bavíš o téhle střelnici? http://www.sskvlasim.cz/strelnice/ Otázkou je, co považují za pádný důvod ( jezdím tam za rodiči ... )

TVL budu tu citovat Marinakuse:
"Praha ovšem s posíláním jinam při řádném důvodu (přechodné bydliště, pracoviště) nemá problém."

Jeste jednou se zeptas na neco, co ti tu nekdo totalne jednoduse, polopaticky a ajsne uz jednou zodpovedel, tak uz se, myslim, odpovedi nedockas.

Zpět na