alkohol a zbraně

prosteneni

Příspěvek#1 » úte 25. bře 2014, 22:17

Vím že zákon nepovažuje za spolehlivého někoho kdo "prokazatelně" nadměrně požívá alkolické nápoje. Ale kdo vám to prokáže? Co to je nadměrně požívat alkohol? Mám kamaráda co má pistoli a denně pije aslepoň 8 piv, nebo se dodělá něčim jinym a je v pohodě, nikdy by ho nenapadlo brát si s sebou pistoli do hospody nebo tak něco. Někdo se opije a je v pohodě a někdo dělá bordel.Co to vůbec je nadměrně požívat alkoholické nápoje? Jen tak vznášim otázku k debatě.

Int1m1thy

Příspěvek#2 » úte 25. bře 2014, 22:59

Treba pokud se lecis z alkoholismu atd. nebo ze doktor vi ze moc pijes tak nedostanes stempl...

Bohuliby

Příspěvek#3 » úte 25. bře 2014, 23:19

Otázka je, jak to řešit, když někdo třeba projde protialkoholickým léčením a je po pár letech naprosto čistý, je z něj abstinent, no nevím.
Raději nepít.

lekar.t

Příspěvek#4 » úte 25. bře 2014, 23:52

Zbrojní průkaz a možnosti sku. E ze mě dělají lepšího člověka. Doslova!
předcházím problémům
když nemusím problémovím destinacím se vyhýbám
pivo si v džbánu nosím k televizi nebo PC

Pokud leju nenosím ani nedržím(neřídím) a mám předem zamčeno v .....

Auto mě odnaučilo nasávat během dne.
ZP mě odnaučil agresi(za volantem i v životě) a nasávání.
Kombinovat tyto 3 věci vede k problémům.

Jistě možné je vše, do doby než Vás přistihnou a spočítají, ale ty následky flastr, ŘP a ZP odevzdat.
Jinak každému dle chuti.

Bohuliby

Příspěvek#5 » úte 25. bře 2014, 23:57

Nezbývá, než s tebou souhlasit.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » stř 26. bře 2014, 00:56

prosteni: nespolehlivý je zejména pokud byl opakovaně řešený za přestupek v souvislosti s požitím alkoholu

david33

Příspěvek#7 » stř 26. bře 2014, 20:46

lekar.t :plně s tebou souhlasím když si vzpomenu jaky usilí mně to stalo zbrojak a řidičák tak jakkoliv skopičiny přejdou

Matt007

Příspěvek#8 » stř 26. bře 2014, 21:01

lekar.t: Také naprostý souhlas, tyto věci prostě pro mě absolutně nejdou k sobě alkohol a vozidlo a zbraň a alkohol. doprava se dá vždy zařídit jiným způsobem, a zbraň? nepotřebuji, když jdu někam pít tak je to vždy do míst, kde ji určitě potřebovat nebudu. Prostě rozumný člověk si cestu vždycky najde. Svoje papíry máme přece rádi...

jirka911

Příspěvek#9 » čtv 27. bře 2014, 07:08

Souhlasim s vami. Alkohol nejde dohromady ani s autem ani se zbrani. Hodne se bojim predstavy, ze bych musel odevzdat zp a moje zbrane, proto nepiju zadny alkohol, vyhybam se problemum (driv jsem je vyhledaval) a v aute se snazim ridit opatrne. Bojim se ze nekde neco prehlidnu za volantem a budu muset odevzdavat. Najezdim rocne kolem 70 tisic km, takze to je pro me druhej nejvetsi strasak hned po EU. Ale rozhodne me ziskani zp uklidnilo a jsem jiny clovek.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » čtv 27. bře 2014, 18:18

@prosteneni: předpokládám, že ani ty, ani ZK si na tenhle post nenárokujete copyright, takže si ho s dovolením (i bez) vypůjčím. Chtěl jsem blognout něco na téma "odpovědnost legálních držitelů palných zbraní" a tvoje "otázka k debatě" se mi hodí. Nemám v úmyslu řešit legislativní otázku - chci se zabývat právě těmi typy "dám si pár škopků a su v pohodě" v kontrastu s iniciativami, zabývajícími se právy vlastníků zbraní a legálními možnostmi jejich používání.

Zpět na