Nákupní povolení pro zbraň kategorie "B"

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#91 » stř 29. pro 2010, 15:02

Jaký formát "důvodu žádosti" od vás na vašem oddělení chtějí?

Po mě například vyžadují striktně pouze odkaz na příslušné písmeno § 12, odstavce 5.
Je to u vás také tak, nebo jen slovně "sportovní střelba", "osobní ochrana" apod.?

Missak

Příspěvek#92 » stř 29. pro 2010, 15:06

už jsem dlouho nic nekupoval, ale jestli se dobře pamatuju, vždy tam píšu jen to znění ze zadní strany ZP - "k ochraně zdraví, života...", bez udání paragrafu. zatím bez problémů.

jomekabi

Příspěvek#93 » stř 29. pro 2010, 15:07

U nas se napise kouzelne formulka: "K ochrane zivota, zdravi a majetku", a je vystarano. Pripadne se prida "Vykonavani sportovni cinnosti".

sided
moderátor

Příspěvek#94 » stř 29. pro 2010, 15:25

Praha 1, paragraf 12, odst 5

Wotikotas

Příspěvek#95 » stř 29. pro 2010, 15:26

"Uskutečňování sportovní činnosti" a víc nic tam nepíšu.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#96 » stř 29. pro 2010, 15:27

Ok, díky. Doplním tedy oba způsoby ( :arrow: nová sekce o nákupu/prodeji zbraně).

JiGSSaW

Příspěvek#97 » úte 29. bře 2011, 14:16

Dnes jsem si byl zajišťovat další nákupku (naštěstí máme hodné úředníky a udělali mi to na počkání) ale všimnul jsem si že na tom povolení stojí "Výtisk č.1 - jméno - doručením do vlastních rukou" - znamená to že se dá zařídit povolení bez toho abych tam byl osobně že to pošlou třeba poštou ??

Bohuliby

Příspěvek#98 » úte 24. led 2012, 21:38

Vždy, při žádosti o nákupní povolení, jsem přesně věděl, co chci kupovat, včetně ráže. Nastane ale situace, že se zbraň může lišit v názvu, nebo i v ráži. Jako příklad můžeme uvést, pistole samonabíjející, Walther P38/P1, ráž 9mm / 7,65mm, CZ 83 ráž 7,65 / 9 Mak a pod.. Otázka je co mně pustí policie, co zapíše na NP, prodejce už asi s tím nebude mít problém. Jaká je ve skutečnosti praxe ?

Joe

Příspěvek#99 » úte 24. led 2012, 21:46

Carloss

Příspěvek#100 » úte 24. led 2012, 22:03

Odkazy jsou fajn. Pokud odkazují přímo na citaci třeba zákona... Jinak to moc nemám rád, protože to je odkaz na odkaz který odkazuje na odkaz, co odkazuje na odkaz...

takže: Opravdu není problém napsat: "Pistole samonabíjecí" bez čehokoli dalšího. Zákon říká, že: "...pokud je známo..." Už ani pokud je mi známo to nepíšu. Z jednoho důvodu: protože se snadno stane, že dostanu nákupku, za kterou zaplatím za ni kilčo. Je na naprosto konkrétní zbraň... A pak se s prodávajícím (ať je to kdokoli - inzerát, kšeft...) nedohodnu. Kilo v čudu a NP k ničemu. Dnešní praxe je taková, že zajdu na PČR, udělám si NP za kilčo na "pistoli samonabíjecí" a rok jí hodím do šuplíka. Když se objeví něco velmi zajímavého na inzoš, tak to hned mohu/nemusím koupit. Hotovo.

Bohuliby

Příspěvek#101 » úte 24. led 2012, 22:27

Tak že to shrnu, opravdu Ti projde, když napíšeš pouze pistole samonabíjecí, bez značky a ráže ? Kdo máte ještě takovou zkušenost, to se mi fakt nezdá? Ostatně to vyzkouším, maximálně mně řeknou ať se naučím psát !

Missak

Příspěvek#102 » úte 24. led 2012, 22:43

mělo by ti to projít. pravdou ale je, že pokud narazíš na někoho, kdo si bude vykládat zákon po svém, bude ti tvrdit něco jiného. potom máš dvě možnosti - stáhnout ocas a dopsat co víš (nebo si myslíš že víš - třeba ráži) nebo se hádat, ať ti ukáže v zákoně, kde to má podložené. případně chtít, ať nákupku přijme a zamítne ti to písemně - potom si můžeš stěžovat výš. stejný postup platí třeba když chce někdo 858 (či jiný klon nebo něco podobného) se skupinou E na nošení. zákon to prostě umožňuje a dotyčný ti může tvrdit co chce. ať ti to dá písemně - to si potom rozmyslí.

dejment

Příspěvek#103 » úte 24. led 2012, 22:43

Normálně ti to vystavěj, aspoň u nás.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Missak

Příspěvek#104 » úte 24. led 2012, 22:45

to je právě problém - někde to vystaví bez řečí a někde jsou "trošku chtřejší" a myslí si, že to má být jinak. :evil:

Carloss

Příspěvek#105 » úte 24. led 2012, 22:45

Jsem takhle během měsíce kupoval dvě. Teda na jedinym odd. PČR. par. 12, odst. 3, písm. b) údaje o zbrani, které se povolení týká; značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně pouze v případě, jsou-li žadateli známé, příslušného zákona.

Je to tak jasné?

edit: Osobně si myslím, že musí projít i "palná zbraň"... nebo jiný termín, který má zákon ve výkladu pojmů.
Naposledy upravil(a) Carloss dne úte 24. led 2012, 22:46, celkem upraveno 1 x.

Zpět na