konec Zbrojních průkazů, od 1.1.2026?
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#92 » pon 4. srp 2025, 15:12
Vždyť je to nakonec jedno.
Je to zájmová činnost, nejde o život.
Víra, že to bude fungovat, je hezká, ale v principu marná. I apoštol Tomáš (a.k.a. Nevěřící Tomáš) řekl: uvěřím, až uvidím. Jsem skeptik na prahu šedesátky a moje skepse se mi zatím vždy potvrdila.
Pár firem se na tom bude dál živit, pár lidí si po padesátce za velké peníze bude dokazovat, jací jsou chlapáci.
Na to, aby si šel někdo zastřílet, to asi vliv mít nebude. Možná kromě vesnických klubových střelnic, kde není ani telefonní signál, natož 5G.
Kartička možná bude, množná ne. Možná to bude nějaký cár papíru.
Komplikace přibudou, přinejmenším při prodeji zbraní, protože předání na občanku hrozí porušením zákona.
Ale jak jsem napsal. Je mi to jedno.
Klidně všechno prodám a najdu si jinou zálibu.
Je to zájmová činnost, nejde o život.
Víra, že to bude fungovat, je hezká, ale v principu marná. I apoštol Tomáš (a.k.a. Nevěřící Tomáš) řekl: uvěřím, až uvidím. Jsem skeptik na prahu šedesátky a moje skepse se mi zatím vždy potvrdila.
Pár firem se na tom bude dál živit, pár lidí si po padesátce za velké peníze bude dokazovat, jací jsou chlapáci.
Na to, aby si šel někdo zastřílet, to asi vliv mít nebude. Možná kromě vesnických klubových střelnic, kde není ani telefonní signál, natož 5G.
Kartička možná bude, množná ne. Možná to bude nějaký cár papíru.
Komplikace přibudou, přinejmenším při prodeji zbraní, protože předání na občanku hrozí porušením zákona.
Ale jak jsem napsal. Je mi to jedno.
Klidně všechno prodám a najdu si jinou zálibu.
- JirkaCV
- iloveguns
- dan
Příspěvek#99 » pon 4. srp 2025, 23:59
Tuhle hru znam. Jmenuje se "stary dobry casy" a prvni pravidlo je "je jedno co udelas, vzdycky bude nekdo tvrdit, ze je to zmena k horsimu". Takovy predpovedi nelze bez dalsiho brat vazne, to by se opravdu nemohlo zmenit nikdy nic. Museli bychom se pobavit trochu hloubeji o tom za jakych okolnosti se jak presne veci zhorsi.
Zatim tu ale spis zni mantra "ja dobre vim, ze se to zvrtne". Coz je fenomen, ktery take doprovazejici kazdou zmenu - a neni tomu duvod prisuzovat vetsi vahu nez "nahodnemu tipu".
Just mu $0.02
Zatim tu ale spis zni mantra "ja dobre vim, ze se to zvrtne". Coz je fenomen, ktery take doprovazejici kazdou zmenu - a neni tomu duvod prisuzovat vetsi vahu nez "nahodnemu tipu".
Just mu $0.02
- dako
Příspěvek#100 » úte 5. srp 2025, 09:04
aha, vidím, že stale nejsem pochopen, tak to zkusím ještě jednou.
- zrušení průkazů zbraní vítam, všemi deseti
- zrušení ZP je špatný krok, (prokázání se obchodníkovi, na střelnici), pokud paralelně k tomu bude existovat i možnost autorizovat se občankou, bank. identitou, ňákym qr kodem, klidně, taky vítam. Zachování možnosti se prokázat ZP je pro mě důvěryhodnější.
Takže, jedině co mi vadí je, opravdu je ta nemožnost vydat mi ZP.
Jinak mi je šumafuk, jak se kdo autorizuje, jak platí, jestli hodinkami, mobilem, prsteny apod. Nemám vůbec nic proti tomu, když je to komukoliv umožněno. Vadí mi jen to, že je to vnucováno i mě. Beru to jako zásah do svého svobodného rozhodnutí.
A jak už tu někdo psal, chodím s dcerou střilet z malorážky, já se prokažu ZP, ona OP. Fakt nevidím problém, tuhle praxi zachovat i v budoucnu.
- zrušení průkazů zbraní vítam, všemi deseti
- zrušení ZP je špatný krok, (prokázání se obchodníkovi, na střelnici), pokud paralelně k tomu bude existovat i možnost autorizovat se občankou, bank. identitou, ňákym qr kodem, klidně, taky vítam. Zachování možnosti se prokázat ZP je pro mě důvěryhodnější.
Takže, jedině co mi vadí je, opravdu je ta nemožnost vydat mi ZP.
Jinak mi je šumafuk, jak se kdo autorizuje, jak platí, jestli hodinkami, mobilem, prsteny apod. Nemám vůbec nic proti tomu, když je to komukoliv umožněno. Vadí mi jen to, že je to vnucováno i mě. Beru to jako zásah do svého svobodného rozhodnutí.
A jak už tu někdo psal, chodím s dcerou střilet z malorážky, já se prokažu ZP, ona OP. Fakt nevidím problém, tuhle praxi zachovat i v budoucnu.
- cipis
Příspěvek#101 » úte 5. srp 2025, 09:20
Tak jeste asi po 101. ...
Moznost prokazat se papirove mas dle nekolikrat zminovaneho paragrafu minimalne dvema zpusoby. Papirem z czechpointu nebo evropskym zbrojnim ...
Proc to stale ignorujes?
Chces neco v mensim formatu? A jak vis, ze ten evropsky nebude karticka? Ono je to uz nekde zverejnene?
A k tomu prokazovani. Proc? Proc by ses mel prokazovat dalsim "dokladem" navic? Staci ti ta obcanka. Jako spravce me uz po 1.1. nebude zajimat, jestli tu malorajdu mas na cerno, jestli mas 3 roky praxe kvuli diteti atd. Jen te pripadne vyhodim, kdyz se mi nebude pozdavat bezpecna manipulace ci tam budete delat bordel. Hotovo dvacet, nic vic neni potreba.
Moznost prokazat se papirove mas dle nekolikrat zminovaneho paragrafu minimalne dvema zpusoby. Papirem z czechpointu nebo evropskym zbrojnim ...
Proc to stale ignorujes?
Chces neco v mensim formatu? A jak vis, ze ten evropsky nebude karticka? Ono je to uz nekde zverejnene?
A k tomu prokazovani. Proc? Proc by ses mel prokazovat dalsim "dokladem" navic? Staci ti ta obcanka. Jako spravce me uz po 1.1. nebude zajimat, jestli tu malorajdu mas na cerno, jestli mas 3 roky praxe kvuli diteti atd. Jen te pripadne vyhodim, kdyz se mi nebude pozdavat bezpecna manipulace ci tam budete delat bordel. Hotovo dvacet, nic vic neni potreba.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#105 » úte 5. srp 2025, 11:00
Bude se improvizovat a ojebávat a finale může být viz elektronizace stavebních řízení, ostuda a fiasko. Nejsem skeptik, ale bohužel realista. Žijeme v zemi, kde každé voby mění principy. Půjdu na střelnici v Horní Dolní, vypadne net a ověří si totální nic. Zrušení PZ je super, to byl velký nesmysl. Krevní skupinu, ZP, ZL, atd bych integroval do OP v grafické podobě, klidně i piktogramy, což bude při současnám tempu možná někdy kolem roku 2038.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí