Prodej zbraně
- Střelec
Příspěvek#61 » úte 3. zář 2024, 13:58
Béďa píše:Není potřeba se bát, ale.byt obezřetný, je dobré si s kupujícím povídat co a jak. Většinou člověk pozná že někdo něco zkouší. Osobně se mi to stalo jednou, že někdo něco zkoušel.
Co na tebe zkoušel? Já prodal/koupil celkem dost zbraní a musím říct, že zatím vždy bez problémů a slušní lidé.
- MM
Příspěvek#63 » úte 3. zář 2024, 16:39
Ale coz o to, to skusia ... uz aj mne sa stalo ze jeden expert (komunikacia len mailom, potom som to utal) najprv vsetko OK, potom zacal vymyslat ze ci vlastne potrebujem NP a ze to asi nakoniec bude pre kamarata ... tak som ho poslal do bazin. Nepochopim
.
A stalo sa mi aj ze som kupoval od starsieho pana (znamy znameho) zbran, ale ukazalo sa ze uz je pisana na syna. Bol cely prekvapeny ze to chcem riesit so synom, ze vsak si ju mam zobrat, zaplatit a potom mu poslat nacionale ze naco stres ... ked som mlademu vysvetlil do telefonu ze mozem mat cestou od nich havarku a tu zbran nasledne z auta mozu slohnut, tak sa dohrabal osobne spisat papiere.
Jednoduche - pokial sa drzis zakonom stanovenych veci a druha strana s tym ma problem, tak ju poslat niekam, inak je to v pohode. Na mieste si ukazat doklady, skontrolovat cisla na zbrani, vypisat papiere a ste kryty obaja. Ostatne - novy sedivak ma co som uz zaregistroval kolonku na CJ NPcka resp. cislo preukazu zbrane (zatial to po mne nechceli ale vypisujem nejako automaticky).

A stalo sa mi aj ze som kupoval od starsieho pana (znamy znameho) zbran, ale ukazalo sa ze uz je pisana na syna. Bol cely prekvapeny ze to chcem riesit so synom, ze vsak si ju mam zobrat, zaplatit a potom mu poslat nacionale ze naco stres ... ked som mlademu vysvetlil do telefonu ze mozem mat cestou od nich havarku a tu zbran nasledne z auta mozu slohnut, tak sa dohrabal osobne spisat papiere.
Jednoduche - pokial sa drzis zakonom stanovenych veci a druha strana s tym ma problem, tak ju poslat niekam, inak je to v pohode. Na mieste si ukazat doklady, skontrolovat cisla na zbrani, vypisat papiere a ste kryty obaja. Ostatne - novy sedivak ma co som uz zaregistroval kolonku na CJ NPcka resp. cislo preukazu zbrane (zatial to po mne nechceli ale vypisujem nejako automaticky).
- Béďa
- marinakus
- kk
Příspěvek#69 » úte 3. zář 2024, 20:49
Hele ty podvodnici jsou, me se taky kolikrat ozyvaji zajimavy lidi, at uz to je "lamana cestina", nebo se prestavaj ozyvat po tom co se clovek zepta na zbrojni prukaz, pripadne nakupko...
Ale na te benzince jsem taky uz doslova prodaval i kupoval a bez problemu, jen to chce se postavit trosku mimo kamery... nepotrebuju zbytecne budit pozornost obsluhy. Ja osobne si vyfotim telefonem zbrojak, pripadne nakupko a hotovo, podepisem kupni smlouvu s uvedenim data a casu predani zbrane a sedivaky a rozloucime se, vic me nezajima.
Ale na te benzince jsem taky uz doslova prodaval i kupoval a bez problemu, jen to chce se postavit trosku mimo kamery... nepotrebuju zbytecne budit pozornost obsluhy. Ja osobne si vyfotim telefonem zbrojak, pripadne nakupko a hotovo, podepisem kupni smlouvu s uvedenim data a casu predani zbrane a sedivaky a rozloucime se, vic me nezajima.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1469
- Jarda.Jezek
Příspěvek#70 » stř 4. zář 2024, 05:37
A mně už i nabízeli zbraně. Originál kvalita dovoz z Německa. Levné. Papíry netřeba, stačí poslat peníze.
Šel jsem policii oznámit podezření z nelegálního obchodování se zbraněmi či podvodu s tím, že pomůžu rozpracovat kontakt. A co mi řekli? Nemáme čas, vyšetřovat trestnou činnost... Víte, kolik toho je?
Šel jsem policii oznámit podezření z nelegálního obchodování se zbraněmi či podvodu s tím, že pomůžu rozpracovat kontakt. A co mi řekli? Nemáme čas, vyšetřovat trestnou činnost... Víte, kolik toho je?
- Střelec
Příspěvek#71 » stř 4. zář 2024, 07:12
Je pravda, že pár podobných emailových odpovědí na inzerát jsem také dostal, ale v tom případě, pokud se nějak projeví, že to není OK, tak to směřuje rovnou do spamu a dál nereaguju, takže jsem to vytěsnil z paměti. Při osobním prodeji jsem ale potkal zatím jen slušné lidi-střelce.
- dan
-
Dentista Žurovský - Příspěvky: 148
- Dentista Žurovský
Příspěvek#74 » stř 4. zář 2024, 09:37
Sel si na to spatne. Trestni oznameni se zasadne podava na mistnim statnim zastupitelstvi. Oni to samozrejme pak prikazou policii, ale uz to jde shora, uz to je v systemu, uz to nemuzou v prvnim stadiu lini poldove (mame jich v pomeru k poctu obyvatel snad nejvice v Evrope) odmitnout.
- dan
Příspěvek#75 » stř 4. zář 2024, 10:05
No, jsme v rovine dojmu, ja sam mam s podanim trestniho oznameni jen jednu praktickou zkusenost, ale jsem si prakticky jisty, ze me by neodmitli. A nemusel bych kvuli tomu ani na podatelnu KRP ani na statni zastupitelstvi. Ale samozrejme zalezi jak moc mi o to podani opravdu jde (a nakolik si uvedomuju, ze je zbytecne, protoze to stejne odlozi) a jake chci/potrebuju udrzovat vztahy s danym oddelenim Policie.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí