Prodej zbraně

Střelec

Příspěvek#61 » úte 3. zář 2024, 13:58

Béďa píše:Není potřeba se bát, ale.byt obezřetný, je dobré si s kupujícím povídat co a jak. Většinou člověk pozná že někdo něco zkouší. Osobně se mi to stalo jednou, že někdo něco zkoušel.

Co na tebe zkoušel? Já prodal/koupil celkem dost zbraní a musím říct, že zatím vždy bez problémů a slušní lidé.

JYbour

Příspěvek#62 » úte 3. zář 2024, 15:30

Taky by mě zajímalo,.co kdo mohl zkoušet. Krom falešných dokladů, které nemám šanci rozpoznat, mě nic nenapadá.

MM

Příspěvek#63 » úte 3. zář 2024, 16:39

Ale coz o to, to skusia ... uz aj mne sa stalo ze jeden expert (komunikacia len mailom, potom som to utal) najprv vsetko OK, potom zacal vymyslat ze ci vlastne potrebujem NP a ze to asi nakoniec bude pre kamarata ... tak som ho poslal do bazin. Nepochopim :roll: .

A stalo sa mi aj ze som kupoval od starsieho pana (znamy znameho) zbran, ale ukazalo sa ze uz je pisana na syna. Bol cely prekvapeny ze to chcem riesit so synom, ze vsak si ju mam zobrat, zaplatit a potom mu poslat nacionale ze naco stres ... ked som mlademu vysvetlil do telefonu ze mozem mat cestou od nich havarku a tu zbran nasledne z auta mozu slohnut, tak sa dohrabal osobne spisat papiere.

Jednoduche - pokial sa drzis zakonom stanovenych veci a druha strana s tym ma problem, tak ju poslat niekam, inak je to v pohode. Na mieste si ukazat doklady, skontrolovat cisla na zbrani, vypisat papiere a ste kryty obaja. Ostatne - novy sedivak ma co som uz zaregistroval kolonku na CJ NPcka resp. cislo preukazu zbrane (zatial to po mne nechceli ale vypisujem nejako automaticky).

Béďa

Příspěvek#64 » úte 3. zář 2024, 18:33

to Střelec: pán byl překvapený když jsem zeptal zda.ma nákupní povolení...spíše to byl.nekdo jednodušší a.myslel si že na malorážku nic nepotřebuje.
Jinak prodávám kupují pravidelně a zatím naštěstí vše v klidu.

JirkaCV

Příspěvek#65 » úte 3. zář 2024, 19:54

No, na většinu malorážek nákupko opravdu nepotřebuje. Teda, pokud to nebyla samonabíjecí pistole.

marinakus

Příspěvek#66 » úte 3. zář 2024, 20:03

Ani nevím kolik zbraní jsem prodal i koupil v autě na benzince. A žádné šméčko jsem nikdy nezažil. Naproti tomu jsem blba po telefonu odkázal do patřičných mezí. A byly to celkem všechny Béčka.

marinakus

Příspěvek#67 » úte 3. zář 2024, 20:04

JirkaCV : nebo samonabíjecí malorážka jako taková.

JirkaCV

Příspěvek#68 » úte 3. zář 2024, 20:04

Jo, taková AR22, koukám po ní už nějakou dobu.

kk

Příspěvek#69 » úte 3. zář 2024, 20:49

Hele ty podvodnici jsou, me se taky kolikrat ozyvaji zajimavy lidi, at uz to je "lamana cestina", nebo se prestavaj ozyvat po tom co se clovek zepta na zbrojni prukaz, pripadne nakupko...
Ale na te benzince jsem taky uz doslova prodaval i kupoval a bez problemu, jen to chce se postavit trosku mimo kamery... nepotrebuju zbytecne budit pozornost obsluhy. Ja osobne si vyfotim telefonem zbrojak, pripadne nakupko a hotovo, podepisem kupni smlouvu s uvedenim data a casu predani zbrane a sedivaky a rozloucime se, vic me nezajima.

Jarda.Jezek

Příspěvek#70 » stř 4. zář 2024, 05:37

A mně už i nabízeli zbraně. Originál kvalita dovoz z Německa. Levné. Papíry netřeba, stačí poslat peníze.

Šel jsem policii oznámit podezření z nelegálního obchodování se zbraněmi či podvodu s tím, že pomůžu rozpracovat kontakt. A co mi řekli? Nemáme čas, vyšetřovat trestnou činnost... Víte, kolik toho je?

Střelec

Příspěvek#71 » stř 4. zář 2024, 07:12

Je pravda, že pár podobných emailových odpovědí na inzerát jsem také dostal, ale v tom případě, pokud se nějak projeví, že to není OK, tak to směřuje rovnou do spamu a dál nereaguju, takže jsem to vytěsnil z paměti. Při osobním prodeji jsem ale potkal zatím jen slušné lidi-střelce.

dan

Příspěvek#72 » stř 4. zář 2024, 07:42

Jarda.Jezek píše:Víte, kolik toho je?
Policie se nehrne do prijeti oznameni, ktere ma velky potencial kazit statistiku objasnenosti. Ale odmitnout to nemohou, kdyz na tom budes trvat ...

Jarda.Jezek

Příspěvek#73 » stř 4. zář 2024, 08:58

Trval jsem, odmítli. Násilím jsem ho vnucovat nechtěl a hledat papaláše, který si to prosadí u podřízených, mi tomto případě nepřišlo smysluplné. Tak jsem si šel po svých a přerušil kontakt s prodávajícím.

Dentista Žurovský

Příspěvek#74 » stř 4. zář 2024, 09:37

Sel si na to spatne. Trestni oznameni se zasadne podava na mistnim statnim zastupitelstvi. Oni to samozrejme pak prikazou policii, ale uz to jde shora, uz to je v systemu, uz to nemuzou v prvnim stadiu lini poldove (mame jich v pomeru k poctu obyvatel snad nejvice v Evrope) odmitnout.

dan

Příspěvek#75 » stř 4. zář 2024, 10:05

No, jsme v rovine dojmu, ja sam mam s podanim trestniho oznameni jen jednu praktickou zkusenost, ale jsem si prakticky jisty, ze me by neodmitli. A nemusel bych kvuli tomu ani na podatelnu KRP ani na statni zastupitelstvi. Ale samozrejme zalezi jak moc mi o to podani opravdu jde (a nakolik si uvedomuju, ze je zbytecne, protoze to stejne odlozi) a jake chci/potrebuju udrzovat vztahy s danym oddelenim Policie.

Zpět na