Střelba ze zbraně před vystavením PZ
- Bohuliby
- Patrik
- Bohuliby
Příspěvek#49 » ned 13. led 2013, 23:26
Již jsem popisoval, že dřív nám dávali potvrzení o registraci, teď se už tím nezabývají, o tom píši celou dobu. Pokud nebudu mít u sebe zhola nic, tak pří náhodném jakémkoliv střetu s policií / NO + z nějakého důvodu přestupku a pod. , kdy u mně zbraň najdou / nejsem schopen v tuto dobu v podstatě doložit vlastnictví zbraně !!! V tomto případě se asi domnívám správně, že do doby, než orgán zjistí, že jsem zbraň opravdu zaregistroval, mně bude zabavena a možná budu zadržen i já ! Toto je moje úvaha, nic víc, nic míň ! Myslím si, že toto je díra v zákoně ! Byl jsem svědkem, že se na Praze IV na toto ptal člověk přede mnou, a úřednice odvětila, ať zavolají k nám a my to potvrdíme, prostě hrůza !!! Znovu poněkolikáté podotýkám, že pro tyto účely si raději já dělám kopii šediváku, možná by to stačilo .
- Patrik
Příspěvek#51 » ned 13. led 2013, 23:58
Bohuliby píše: ... teď se už tím nezabývají...
Celou dobu se o tom bavíme, a už jsem to psal
pokud tě nechytí s čoudící pistoli u mrtvoly se nemusíš bát, že tě zavřou. A jak již zaznělo, máš možnost volby jakým cárem papíru doložíš policajtům to, že Ti ještě nebyli schopni vydat PZ. Stejně si to tak jak tak budou ověřovat, takže i ta kopie šediváku je ti na nic.Patrik píše: Pokud dojde ke kontrole tak se neboj, že to nemají ošetřeno,
V případě NO můžeš použít cokoliv. Zjištění tvého oprávnění na tu zbraň bude nicotné v porovnání s vyšetřováním jejího oprávněného použití když poteče krev.
Zjišťění jestli jsi měl tu zbraň u sebe po cestě z odd. policie je pro kontrolujicího jeden dotaz na oddělení. Jak budeš vysvětlovat to, že jsi kdykoliv jindy třeba ve dvě ráno ozbrojen, nedejbože s nabitou za pasem bez PZ to je jiná. (Mluvíme stále o čase než vydají PZ)
To, že zbraň není registrována ale leží papírově ve složce už není tvá starost, své povinnosti jsi dle zákona splnil, tak proč máš neustále strach, že tě někdo zavře, když půjdeš se zbraní z oddělení domů ???? Probíhá to zjevně bez problémů u tisíců registrovaných zbraní ročně, tak stále nevím co tu řešíme.
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#54 » sob 19. led 2013, 15:10
Zkusím také reagovat, nejsem pamětník toho jak to chodilo dříve, ale přijde mi poněkud divné, dostavit se na PČR a tam předložit zbraň k registraci a odejít bez PZ.
PZ, lze vystavit na počkání, když to na PČR neudělají tak mi logicky musí nechat nákupku, nebo mi dát potvrzení o registraci. Nákupka je ostatně moje a potvrzení je de facto povinnost.
Je třeba vyžadovat, (pochopitelně, že slušně) na co je nárok, no a jinak mi to opravdu přijde vyřešené a vysvětlené
PZ, lze vystavit na počkání, když to na PČR neudělají tak mi logicky musí nechat nákupku, nebo mi dát potvrzení o registraci. Nákupka je ostatně moje a potvrzení je de facto povinnost.
Je třeba vyžadovat, (pochopitelně, že slušně) na co je nárok, no a jinak mi to opravdu přijde vyřešené a vysvětlené
- Bohuliby
Příspěvek#55 » ned 20. led 2013, 22:32
Díky, alespoň si to myslí ještě nékdo jiný než já, že do vydání PZ / u nás 14 dnů /, to není normální situace, a to mně ještě řeknou, že podle zákona do vydání PZ jí nesmím vůbec používat ! Dle mě je toto hluché místo, a v novelizaci zákona je nutné to upravit ! Pokud vám to připadá jako malicherná a připitomělá diskuze, tak prosím nereagujte, díky !!!
- garf
Příspěvek#56 » pon 21. led 2013, 11:37
Rád zareaguji,
Vážení kolegové ,
a prosím Vás šťastné to kolegy , kteří máte průkazy zbraně od Vašich Pčr odd. na počkání ... , aby jste se skutečně a pomalu nad situací zamysleli-nejste ve stejné situaci
,ale může se to stát i Vám po zavedení např elektronického systemu evidence zbraní
, neboť my z Prahy odd pro zbraně Pčr Sdružení odcházíme po splněné povinnosti-registraci zbraně na 14dní bez PZ " bez ničeho" /tedy se zbraní / a tento stav zákon 119 o zbraních nezná-do svého bydliště jedem třeba 150km ...., / i ve správním řádu je tuším "správní orgán vydá bez prodlení " /... zatím jsem vždy dostal NP zpět s ,jak jsem již psal , kulatým razítkem Pčr + razítkem " NP využito" s datem a číslem jednacím registrace zbraně , dle zákona 119 je to k ničemu, ale alespoň nějaký doklad o registraci s razítkem Pčr a o legálnosti DRžení zbraně na minimálně 14dní
...
Pravda je ,že z mého pohledu jsem splnil zákonnou povinnost ,přihlásil zbraň v termínu a toť vše.
Více se po mě nechce , více se starat nemusím ,ALE zkušenosti od 90tých let říkají , že obezřetnosti není nikdy dost, stát se může lecos a i na to pověstné leknutí a vyděšení se dá umřít,přijít o papíry , Zkrátka je to děravé,jak řešeto....
Do vydání PZ zbraň v trezoru !!!§
, ani k puškaři jí nemůžete odnést a nechat ji tam třeba na výměnu miřidel atd...
Ad 3,14čoviny:
Je dost příkladů, kdy si orgáni Pčr udělají terč z držitelů Zbr licencí, nebo majitelů ZP a "nadužívají" svou moc a šikanují, většinou to nejsou sama odd pro zbraně ,ale místní odd Pčr, přející soused atd , na místních, kde klientelismus a kamarádíčkování na místní a okresní úrovni frčíí .... A větší případy namátkou Multiagro-střelivo s měkkým jádrem , pár místním kolegům už taky lecos nadělili, řeháci-uvidíme , kdoví ,jak to dopadne,každopádně bito,je tam dalších na 300 oprávněných držitelů ZP a legálních majitelů zbraní, teoreticky tam hrozí i propadnutí zbraně státu ...
A LEX nejednotný přístup vydávání PZ jednotlivých odd pro zbraně Pčr naprosto nezajímá , doslova mi tak bylo odpovězeno, že LEX není dozor nad Pčr a tím co jednotlivá odd Pčr provozují ...
Střelba ze zbraně před vystavením PZ , byla v minulosti dle starého zákona tuším 288 zcela normální, člověk zakoupil ,jako já kdysi ,- revolver NAA Black Widow , za půl hoďky byl na střelnici Avim, tam se po výměně válce a střeliva z 22Lr na 22Mg revolver odporoučel do věčných lovišť ,po ošetření drobného zranění a vzpamatování se ze šoku člověk dojel zpět k prodejci na "Sokolovské" ,a tam mu rychle a rádi vrátili peníze ,ušetřil si tím poplatek za vystavení PZ, za zkušebnu a možná i za advokáta atd...
Dnes to máme někteří těch 14dní těžké, kdo má více "železa",nebo čekal na SIGA 11měsíců, ten vydrží...., trpí, suší, ale vydrží
, no a ti ,co nevydrží, tak hold "páchají"přestupek na úseku zbraní ,- už jen držením -při převozu na střelnici autem ,střelbou samo následně také , dle mého nebezpečnost takového konání /samo na schválené střelnici/ je nulová , povinnost registrace je na straně Pčr ,ale bude to Pčr nějaké místní odd, a Pčr správní orgán odd pro zbraně zajímat?Nebo např .bude to zajímat odd.pro zbraně ,kde PZ je vždy na počkání, které v rámci svých možností a povinností udělá dohledovou/dozorovou/ kontrolu na střelnici za provozu, kde zrovna bude střílet "chudák"pražák ze zbraně ,kterou on zaregistroval ,ale na PZ čeká 14dní, nevydržel to , a vzal ji ssebou k ostatním zbraním na střelnici, a přišli mu při kontrole na to, že nemá PZ ?
Předají to jeho domovské Pčr a průser je na světě, a proč? Někdo-odd Pčr Sdružení nemá čas ,nebo dostatek personálu, nebo organizační schopnost k vydání PZ do půl hodiny ?,občan to platí...
tak...
A o tom to je...nejde o život, ale úplná 3,1415927čovina to taky není ...
a forum je od toho aby se to probralo...
tak děkuji ,a přeji nám všem PZ na počkání, neboť z mého pohledu, bych těm ,co to nepochopili přál těch 14dní čekání na vydání PZ...nehledě na vícenáklady spojené s časem stráveným na místě samém a dvojí dopravou...
sem se rozvášnil, s omluvou
garf
Vážení kolegové ,
a prosím Vás šťastné to kolegy , kteří máte průkazy zbraně od Vašich Pčr odd. na počkání ... , aby jste se skutečně a pomalu nad situací zamysleli-nejste ve stejné situaci

Pravda je ,že z mého pohledu jsem splnil zákonnou povinnost ,přihlásil zbraň v termínu a toť vše.
Více se po mě nechce , více se starat nemusím ,ALE zkušenosti od 90tých let říkají , že obezřetnosti není nikdy dost, stát se může lecos a i na to pověstné leknutí a vyděšení se dá umřít,přijít o papíry , Zkrátka je to děravé,jak řešeto....
Do vydání PZ zbraň v trezoru !!!§

Ad 3,14čoviny:
Je dost příkladů, kdy si orgáni Pčr udělají terč z držitelů Zbr licencí, nebo majitelů ZP a "nadužívají" svou moc a šikanují, většinou to nejsou sama odd pro zbraně ,ale místní odd Pčr, přející soused atd , na místních, kde klientelismus a kamarádíčkování na místní a okresní úrovni frčíí .... A větší případy namátkou Multiagro-střelivo s měkkým jádrem , pár místním kolegům už taky lecos nadělili, řeháci-uvidíme , kdoví ,jak to dopadne,každopádně bito,je tam dalších na 300 oprávněných držitelů ZP a legálních majitelů zbraní, teoreticky tam hrozí i propadnutí zbraně státu ...
A LEX nejednotný přístup vydávání PZ jednotlivých odd pro zbraně Pčr naprosto nezajímá , doslova mi tak bylo odpovězeno, že LEX není dozor nad Pčr a tím co jednotlivá odd Pčr provozují ...
Střelba ze zbraně před vystavením PZ , byla v minulosti dle starého zákona tuším 288 zcela normální, člověk zakoupil ,jako já kdysi ,- revolver NAA Black Widow , za půl hoďky byl na střelnici Avim, tam se po výměně válce a střeliva z 22Lr na 22Mg revolver odporoučel do věčných lovišť ,po ošetření drobného zranění a vzpamatování se ze šoku člověk dojel zpět k prodejci na "Sokolovské" ,a tam mu rychle a rádi vrátili peníze ,ušetřil si tím poplatek za vystavení PZ, za zkušebnu a možná i za advokáta atd...
Dnes to máme někteří těch 14dní těžké, kdo má více "železa",nebo čekal na SIGA 11měsíců, ten vydrží...., trpí, suší, ale vydrží

Předají to jeho domovské Pčr a průser je na světě, a proč? Někdo-odd Pčr Sdružení nemá čas ,nebo dostatek personálu, nebo organizační schopnost k vydání PZ do půl hodiny ?,občan to platí...
tak...
A o tom to je...nejde o život, ale úplná 3,1415927čovina to taky není ...
a forum je od toho aby se to probralo...
tak děkuji ,a přeji nám všem PZ na počkání, neboť z mého pohledu, bych těm ,co to nepochopili přál těch 14dní čekání na vydání PZ...nehledě na vícenáklady spojené s časem stráveným na místě samém a dvojí dopravou...
sem se rozvášnil, s omluvou

garf
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#57 » pon 21. led 2013, 12:00
Ad 3,14čovina
je fajn to tu probrat, ale už není fajn zacyklit se do diskuze "ja ti to psal - ty neumíš číst ..." Takže asi tak.
Pokud velice shrnu obsah předchozích stránek: pokud ti to vadí, nech si udělat kopii a trvej na zapsaném vyjádření.
Vrána, vráně oči nevyklove, takže při běžné kontrole máš vysokou šanci, že se to přejde.
Střelba bez PZ je projevem těžké nedomyšlenosti. Pokud nejsem schopný počkat 14 dnů na PZ a jdu si dobrovolně "lajsnout" přestupek, pak se mi může nakrásně stát, že stát (hezká slovní hříčka) vyřeší dilema za mně - Není ZP, není PZ
je fajn to tu probrat, ale už není fajn zacyklit se do diskuze "ja ti to psal - ty neumíš číst ..." Takže asi tak.
Pokud velice shrnu obsah předchozích stránek: pokud ti to vadí, nech si udělat kopii a trvej na zapsaném vyjádření.
Vrána, vráně oči nevyklove, takže při běžné kontrole máš vysokou šanci, že se to přejde.
Střelba bez PZ je projevem těžké nedomyšlenosti. Pokud nejsem schopný počkat 14 dnů na PZ a jdu si dobrovolně "lajsnout" přestupek, pak se mi může nakrásně stát, že stát (hezká slovní hříčka) vyřeší dilema za mně - Není ZP, není PZ
- garf
Příspěvek#58 » pon 21. led 2013, 13:10
To:Urdo von Fuj
Mám jen zdvořilý OT dotaz,psal jste to mě? ,jako odpověď na můj příspěvek?
myslím ,že snad asi ne a reagoval jste na kolegu "bohuliby" ?
Vaše rada
"nech si udělat kopii a trvej na zapsaném vyjádření." Kopii jako čeho ?, a jaké zapsané vyjádření ? k čemu a koho vyjádření -správního orgánu,...bože, co máte vůbec na mysli, zákon 119 o žádných kopiích, ani zapsaných vyjádřeních vskutku nehovoří, takže , já nevím o čem to vlastně píšete a proč ?
Ad 3,14čovina příspěvek - Mě osobně stačí to originální NP na kterém mám Pčr potvrzené jč registrace konkretní zbraně...
Ale chápu, že díra v zákoně -tj mít zbraň u sebe 14dní bez PZ v režimu jakémkoliv, je v skutku znepokojující , a někomu kdo chce mít své zákonné povinnosti do puntíku splněné , nepříjemná...Neboť registrace zbraně na základě šediváku =PZ .
To je zákon, vše mimo ,je k ničemu ....
Mám jen zdvořilý OT dotaz,psal jste to mě? ,jako odpověď na můj příspěvek?
myslím ,že snad asi ne a reagoval jste na kolegu "bohuliby" ?

Vaše rada
"nech si udělat kopii a trvej na zapsaném vyjádření." Kopii jako čeho ?, a jaké zapsané vyjádření ? k čemu a koho vyjádření -správního orgánu,...bože, co máte vůbec na mysli, zákon 119 o žádných kopiích, ani zapsaných vyjádřeních vskutku nehovoří, takže , já nevím o čem to vlastně píšete a proč ?

Ad 3,14čovina příspěvek - Mě osobně stačí to originální NP na kterém mám Pčr potvrzené jč registrace konkretní zbraně...
Ale chápu, že díra v zákoně -tj mít zbraň u sebe 14dní bez PZ v režimu jakémkoliv, je v skutku znepokojující , a někomu kdo chce mít své zákonné povinnosti do puntíku splněné , nepříjemná...Neboť registrace zbraně na základě šediváku =PZ .
To je zákon, vše mimo ,je k ničemu ....
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#59 » pon 21. led 2013, 16:10
podívejte, vlastně je mi jedno jestli si z toho něco vezmete nebo ne, vzíváte si koho chcete, nebo se snažíte, docela směšně, dokázat, že jste nad věcí. Ale snad si přečíst problém od začátku není úplně hard skill.
Takže pouze pro úplnost: kopii buď šediváku nebo nákupního povolení
A úplně pro ...: kopie proto, že původní problém zněl: vzali mi všechno (šedivák, povlení) a PZ dostanu za 14 dní.
Takže pouze pro úplnost: kopii buď šediváku nebo nákupního povolení
A úplně pro ...: kopie proto, že původní problém zněl: vzali mi všechno (šedivák, povlení) a PZ dostanu za 14 dní.
- Bohuliby
Příspěvek#60 » pon 21. led 2013, 21:28
To : Garfe, děkuji, že někdo se dokáže zamyslet nad zákonem samým, a co z toho vyplývá a co ne, a jestli je to na zvážení, nebo ne !!!
To : Urdo von Fuji, promiň, ale ještě jsem v tomto foru nečetl od tebe něco, co by nám zde zvětšilo obzor, kromě toho, že názory s kterými nesouhlasíš nazýváš, no nebudu to raději po tobě opakovat !!! To sem prosím nepatří !!!
To Patrik : Prosba, jako moderátor by jsi mohl na problém, který je jasný a o kterém se tady snažíme diskutovat patřičně reagovat a udržovat diskuzi v patřičných mezích, děkuji !!!
To : Urdo von Fuji, promiň, ale ještě jsem v tomto foru nečetl od tebe něco, co by nám zde zvětšilo obzor, kromě toho, že názory s kterými nesouhlasíš nazýváš, no nebudu to raději po tobě opakovat !!! To sem prosím nepatří !!!
To Patrik : Prosba, jako moderátor by jsi mohl na problém, který je jasný a o kterém se tady snažíme diskutovat patřičně reagovat a udržovat diskuzi v patřičných mezích, děkuji !!!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí