Nový zákon o zbraních

Sedmej

Příspěvek#436 » úte 23. črc 2024, 20:54

expres: Říct, tohle má být legálně, protože když to zakážete, tak stejně si to seženu nelegálně. To mě prostě nepřijde zrovna super argument, proč to nezakazovat. :-)
kolp: Drtivá většina takových věcí legální je.

cipis

Příspěvek#437 » úte 23. črc 2024, 22:05

Ta úvaha je ale zcestná. Normální je nezakazovat. Takže se musí sakra dobře zdůvodnit, proč něco zakázat.

Petr z Braníka

Příspěvek#438 » úte 23. črc 2024, 22:52

A to je jádro pudla. Celý svět se obrátil vzhůru nohama; země, které si říkají "svobodné", zakazují zbraně jen tak, pro jistotu. A kdo si ji chce opatřit, musí přijít a vysvětlovat, obhajovat svůj důvod. Je to už v základu špatně a děkuji pánu Bohu, že v ČR to tak není. Normální je, že svobodný člověk nevysvětluje, proč si chce něco koupit. Zákaz musí mít sakra dobrý důvod.
Tlumič opravdu není nic nebezpečného, čím by si mohl někdo ublížit nebo omylem někoho jiného zranit. Není žádný, vůbec žádný důvod, proč by se mělo řešit jeho zakázání.
Šperháky a nástroje na vyhmatání FAB zámkových vložek se také volně prodávají. Nikdo nikoho nepodezírá preventivně, že je zloděj, když si je chce koupit.

Mimochodem, mám v plánu taky koupit tlumič. A ne, neplánuju maskovat zločin. Ale mám doma pistoli se závitem, kterou nenosím, jen doma leží. Kdybych ji někdy musel popadnout, protože budu nucen se doma bránit, tak vím moc dobře, jaké to je, když vystřelím v uzavřené místnosti. Když jsem si na kryté střelnici zapomněl nasadit sluchátka, stačila jedna rána, a pískalo mi v uších, na pár sekund jsem byl dezorientovaný, dunělo mi v hlavě. Tohle bych nechtěl zažít rozespalý, uprostřed noci probuzený v situaci, kdy jde o život. Proto jsem se rozhodl, že na zbrani, která je trvale doma, bude tlumič a svítilna.
To, že si moje důvody neumí zákonodárce představit, neznamená, že bude preventivně zakazovat, protože on si umí tlumič představit jen v souvislosti s kriminalitou.

ante

Příspěvek#439 » úte 23. črc 2024, 23:16

Je třeba pochopit že mentalita disablerů vyžaduje (a obzvlášť po nějakým průseru) něco zakázat. Cokoli. Tim se pro ně obnoví rovnováha jejich světa.

No a teď jsou to holt velké černé zlé zákeřné útočné, no a pochopitelně taky tlumiče.

MojeTikka

Příspěvek#440 » stř 24. črc 2024, 05:47

Re: Petr z Branika

Jestli si k tomu tlumici jeste koupis slunecni bryle, uplne nejlepe Ray-Ban, tak uz se z toho nevykecas.

expres

Příspěvek#441 » stř 24. črc 2024, 10:56

Proč brejle RB? :)
Před třeba 10 rokama se "tlumič" koupit nedal na eshopech. Dnes je nabídka jiná. Neříkám že je to dobré, ale trochu mi to přijde jako plácnutí do vody. Od zmiňované odborné komise.. Krom toho budoucnost asi strelnic a jejich provozu je ohrožena v určitých místech kde se bude snižovat hlukova zátěž. Vždyť neustále narůstá problémů s lidma co si koupí levne pozemek u střelnice a pak brojí proti hluku.
Myslím že není od věci řešit to systemove, což kupodivu papirovej zákaz není.

MojeTikka

Příspěvek#442 » pát 26. črc 2024, 09:58

Zajimavy clanek. Uplne jiny stat, uplne jiny problem, uplne jina oblast pouziti zbrani, ale presstitut neleni zduraznit, ze byla pouzita zbran s tlumicem. To je totiz merito sdeleni: Rus a tlumic.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... e-40481776

MojeTikka

Příspěvek#443 » ned 28. črc 2024, 06:52

Soudruh Svornik udatne tepe do ZoZ: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-st ... e-40481726

Dentista Žurovský

Příspěvek#444 » ned 28. črc 2024, 09:13

Ale 80 % reakce pod clankem je nesouhlasnych, to je dobre. Je to s tim clankem neco podobneho jako ta LGBT prisernost se zahajenim olympiady. Cpou to do lidi pod tlakem - a dopada to pak zakonite asi jako laska k Ukrajine :)

xor

Příspěvek#445 » ned 28. črc 2024, 09:17

MojeTikka takže desinformační článek, protože nešlo o vojáky, ale kontraktory, což zdroj jasně uvádí.

Tlumič mám ke stejnému účelu jako Petr z Braníka. Zákaz mi tedy bude ztěžovat ochranu domu.

Asi tím hodně lidí naštvu, ale na hypotetické nové střelnici by mi nevadilo nařízení tlumičů. Paradoxně by hodně aktivistů mohlo prozřít a přišlo by o sen o bezhlučném vraždění. Na stávajících střelnicích je nutné ty nápady razantně odmítat. Zakazovače to stejně neuspokojí.

MojeTikka

Příspěvek#446 » ned 28. črc 2024, 09:33

Tlumice samozrejme smysl maji a vsichni to vime. My ve strelecke komunite. Jenze taky vime, ze vetsina lidi je neinformovanych a necha se ovladat emocemi a hlupaky. To, co predvadi soudruh Svornik, pripadne kdokoli jiny ze Seznamu, Novinek, Deniku N a dalsich, jsou stejne metody, jake pouzval napriklad Goebbels. A davy jasaly. Rozdil je pouze v tom, ze Goebbelsovi slo o moc, kdezto dnesnim presstitutum jde o penize. Oni prece 'jen delaji svoji praci'.

Zmenit jejich metody nemuzeme, ale muzeme delat maximum pro osvetu mezi lidmi okolo nas. Ano, v diskusi pod clankem je vetsina racionalnich nazoru. Diky za ne. Presne takhle je potreba to resit.

Střelec

Příspěvek#447 » ned 28. črc 2024, 10:03

Sice to běžně nedělám, ale koukl jsem i do komentářů a když se odprostím od balastu, tak tam odpůrci vesměs uvádí jeden podobný fakt a to, že jim vadí, aby parafrázuji "student VŠ měl takový arzenál". Z logiky věci nesmyslný argument. Typický student VŠ má přes 20 let, vzhledem k tomu, že studuje, tak asi nebude úplně hloupý, pokud má ZP, tak je navíc bezúhonný. Pokud by tito chytráci z těch "svých" důvodů zakázali zbraně této skupině, tak můžou rovnou i zbytku. Např. pokud by něco takového provedl řidič autobusu, tak určitě nebudou volat po tom, aby se omezily ZP pro všechny řidiče autobusu.
Při studiu na VŠ (a asi už na SŠ) jsem měl větší počet zbraní než ten idiot a nic jsem neprovedl. Navíc jsem se pohyboval v komunitě, kde mí vrstevníci na tom byli podobně a nikdo nic neprovedl. Aktivně jsme se účastnili honů atd., tak jsme měli, troufám si říct, zkušenosti mnohem větší, než idiot z Prahy.
Fakt, jestli typický "odpůrce" uvažuje takto a toto jsou jeho typické argumenty, tak je to smutné. Holt, každý může psát své pomatené moudra na net a další a další to přebírají, aniž by se nad tím zamysleli.

MojeTikka

Příspěvek#448 » ned 28. črc 2024, 10:55

S tim se musi pocitat, ze odpurci jsou hloupi, ale jsou to volici. Chytry clovek bud zna souvislosti a neni odpurce (ale nutne ani nemusi byt fanda zbrani) a nebo sleduje nejake vlastni cile, kde hlupaky k nim pouzije. Bezni lidi jsou zmateni a chteji jednoduche veci - at je na ulici bezpecno, at se jim doma nic nestane. Uz ale neumi vymyslet, jak toho dosahnout a proto naslouchaji jednoduchym radam. Ostatne i proto nase zeme kraci tam, kam kraci, momentalne. Zbrane jsou v podstate jen okrajova zalezitost, na kterou se aplikuji stejne metody, jako na GD, woke, LGBT a dalsi a dalsi kraviny.

Ja to vidim u kolegu v praci. Nechapou, jak je mozne, ze u voleb volili jen ty spravne strany, ale pritom Nemecko kraci uplne do haje, na ulicich uz davno neni bezpecno, jako bylo nekde pred patnacti lety, ve vlaku se taky kazdy musi koukat, kdo nastupuje a jestli treba nema sekyru, kdyz za vesnici vznikne azylove ghetto, tak se musi poridit mrize na okna v prizemi, atd.... a kladou si uplne tu samou otazku, jako v kvetnu 45 - wie konnte das nur passieren?

Jak rikam, moc moznosti nemame, ale hlidat si vlastni rady a vysvetlovat, presvedcovat dalsi lidi. Stat ma monopol na nasili a proti nasili se strasne tezko bojuje. Ale tak jsou karty rozdany. Nadavat obcas potrebuje kazdej, ale hlavni je byt aspon trosku aktivni. Podporovat spolky, byt clenem sportovnich streleckych zdruzeni, ucastnit se plebiscitu, atd. ONI totiz aktivni jsou. S kazdym jejich kruckem nam ukroji kolecko salamu.

JirkaCV

Příspěvek#449 » ned 28. črc 2024, 11:04

Jiný článek, ovšem bez emotivního balastu. Hodně zajímavá je tam anketa.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/poli ... 3_rapc_639

Piggy

Příspěvek#450 » ned 28. črc 2024, 11:23

Střelec píše:Např. pokud by něco takového provedl řidič autobusu, tak určitě nebudou volat po tom, aby se omezily ZP pro všechny řidiče autobusu.
Statisticky myslivci a sportovní střelci mnohem víc lidí srazí motorovým vozidlem než střelí palnou zraní.
Argument, že vozidla jsou primárně určena k dopravě a zbraně k zabíjení, považuji ze vrchol hnusné demagogie, anžto diskriminuje oběti.

Zpět na