Nový zákon o zbraních

MojeTikka

Příspěvek#391 » pát 12. črc 2024, 17:58

Pokud ma nekdo pochybnosti stran vykladu zakona, rozhodne soud. Vic se s tim delat neda a najit nejake univerzalni, spravedlive a vsem stravitelne reseni proste neni mozne, to snad vime.

Ti chytri chapou pravidla mostarny a ti, co je chapat nechteji, tak treba narazi. Ze obcas spravedlnost slapne vedle, to se taky stava. Podle mne je to v tom zakone stran automatu dobre.

expres

Příspěvek#392 » pát 12. črc 2024, 18:34

další vlaštovka

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-psy ... .seznam.cz

Když vynecham nadpis článku o arzenálu, tak bych rád věděl co prinosneho tato medializace přináší.
Myslíte že někdo kdo začne trpět psychicky a bude mít ZP se půjde léčit za doktorem? Ještě to odebrání není ani "legálně" posvěceno a píší se o nich články jako by něco provedli.

No na jednu stranu dobře že se to hlídá, na druhou jestli tato zvolena mediální cesta je ta správná...

audis

Příspěvek#393 » pát 12. črc 2024, 18:40

Kdo píšete do diskusí na novinky, napište tam že máte doma 10 tisíc nábojů. Lidi puknou závistí / vztekem / strachem / čímkoliv. Bude sranda.

JirkaCV

Příspěvek#394 » pát 12. črc 2024, 18:51

Měl doma prd a ne arzenál. Ale to, že se jeho stav změnil a lékař na to upozornil, je asi dobře. To, že si k tomu novináři přidali "šokující informace" je věcí jejich "profesionality". Mimochodem, když se podíváte do diskuse, o které si myslím svoje, tak i tam nad tím kroutí hlavou.

kiv61

Příspěvek#395 » pát 12. črc 2024, 19:57

Jj, nas*at si mladou/starou když má klíče od trezoru není úplně dobrý nápad ...

Ostatně on by měl mít problém ohledně nedostatečného zabezpečení zbraní a ona z nedovoleného ozbrojování, tedy za předpokladu, že nemá ZP a povolení k držení jeho zbraní ... Ale bůhví jak to bylo a presstituti pak překroutili ku obrazu svému;)

audis

Příspěvek#396 » úte 16. črc 2024, 11:29

V poslanecké sněmovně je novela z o zbraních a souvisejících předpisů. Sněmovní tisk 695 z 7. 5. 2024. Jsou novelizovany hlavně související předpisy. Nevím co v tom vše je. https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=9&t=695&snzp=1

risa2000

Příspěvek#397 » úte 16. črc 2024, 16:39

audis: Ty změny k projednávání jsou v zákonech, které souvisí s novým zákonem o zbraních. Vlastní zákon se tam nezmiňuje (a tím pádem nemění).

MojeTikka

Příspěvek#398 » úte 23. črc 2024, 10:22

Koukam, ze udatni presstituti dale bojuji za svoji viru. Radi by rozvrtali i novy ZOZ:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-s- ... l-40481221

Sobiho

Příspěvek#399 » úte 23. črc 2024, 11:03

Takže výroky:
„Aby se člověk bránil se zbraní, na to tlumič nepotřebuje. Je to právě naopak, tlumič umožňuje nepozorovanou střelbu a usnadňuje vraždy,“ řekla nestranická senátorka za Spolu Hana Kordová Marvanová.
„Když jsou tlumiče povolené, vidím více rizik než přínosů,“ uvedl další účastník pracovní skupiny, poslanec TOP 09 Michal Zuna.

Volby jsou bohužel daleko, ale je nutné nezapomínat.

Sobiho

Příspěvek#400 » úte 23. črc 2024, 11:22

A dotaz co je průkaz na osobní ochranu?

Citace:
Díky tomu si mohl tlumiče pořídit i vrah, který měl zbrojní průkaz kategorie B a E, tedy pro sportovní účely a ochranu zdraví, života nebo majetku. Paradoxně by mu však stačil i jen průkaz na osobní obranu.

Autor článku Petr Svorník, Vystudoval politologii a žurnalistiku na UK. Od roku 2014 píše pro páteční přílohu Víkend deníku Právo. Jeho tématy jsou tuzemské a zahraniční cestování, zajímaví (a ne vždy známí) lidé v Česku, ale i architektura nebo moderní technologie.

JYbour

Příspěvek#401 » úte 23. črc 2024, 11:37

S tím tlumičem to vidím stejně, nechápu k čemu by mně byl, nikdy jsem ho jako držitel ZP nepotřeboval a potřebovat nebudu, klidně bych je hned zase zakázal.

Sobiho

Příspěvek#402 » úte 23. črc 2024, 11:48

No právě kvůli střelnicím a hluku v okolí, protože je to někdy jediná možnost jak se vejít do hygienických předpisů hluku a zabránit zavření střelnice. Takže znovuzavedení zákazu, by jenom poškodilo úplně celou střeleckou komunitu, protože by některé střelnice museli ukončit nebo omezit provoz.

JYbour

Příspěvek#403 » úte 23. črc 2024, 11:49

V životě jsem na střelnici nikoho s tlumičem nepotkal...A neznám nikoho, kdo tlumič vlastní. Takže bych naprosto v klidu nechal kozu nažrat.

Haluziak

Příspěvek#404 » úte 23. črc 2024, 11:51

Zajímavé, já zas když chodím střílet kliku tak jen s tlumičem, protože když ho sundám tak se mi posune bod zásahu. A na malořážce mám taky tlumič :D A na ARkách bych ho měl taky, ale byl jsem lakomej a tak tam mám GISe.

JirkaCV

Příspěvek#405 » úte 23. črc 2024, 12:00

Povolil bych ho jenom na střelnici nebo při lovu. Jinak přísný zákaz.
Vlastně moment ...

Zpět na