Nákupní povolení
- pelanj
Příspěvek#1682 » čtv 9. úno 2017, 09:06
mar00: Na žádosti nejsou skupiny, ale důvody pro udělení povolení - to jen pro pořádek.
SlashKO: Kombinace sport + obrana, tudíž v aktuálním formuláři levý sloupec prostřední a pravý sloupec dole. Panuje relativně velká shoda, že nic jiného není potřeba.
Pokud ovšem nechci zrovna koupit zbraň bez platné zkušebny do sbírky - pak se s ní ale stejně nesmí střílet, tudíž pouze první okénko.
SlashKO: Kombinace sport + obrana, tudíž v aktuálním formuláři levý sloupec prostřední a pravý sloupec dole. Panuje relativně velká shoda, že nic jiného není potřeba.
Pokud ovšem nechci zrovna koupit zbraň bez platné zkušebny do sbírky - pak se s ní ale stejně nesmí střílet, tudíž pouze první okénko.
- SlashKO
Příspěvek#1683 » čtv 9. úno 2017, 09:29
Díky moc za osvětlení.
Šlo mi spíš o "pro všechny případy".
Takže koupím něco, s čím budu normálně střílet. Pak to bude mít výduť hlavně a střílet s tím nebude, stane se z toho zbraň kat. A, na kterou jsem ale neměl NP - co teď?
nebo
Koupím něco s čím budu střílet, ale pak tu zbraň budu chtít užívat pro výkon povolání - bude to problém, když jsem měl zaškrtnuto sport + obrana?
Šlo mi spíš o "pro všechny případy".
Takže koupím něco, s čím budu normálně střílet. Pak to bude mít výduť hlavně a střílet s tím nebude, stane se z toho zbraň kat. A, na kterou jsem ale neměl NP - co teď?
nebo
Koupím něco s čím budu střílet, ale pak tu zbraň budu chtít užívat pro výkon povolání - bude to problém, když jsem měl zaškrtnuto sport + obrana?
- marinakus
Příspěvek#1684 » čtv 9. úno 2017, 10:42
SlashKO : Buď ji necháš opravit nebo necháš udělat nové NP. Spíš to ale vidím na to první. V tom výkonu povolání je to jinak, než si myslíš. Buď jsi zaměstnanec a pak používáš zbraň zaměstnavatele na ZP sk. D a ta tudíž není tvoje a nemáš na ni povolení ty. Nebo chceš toto dělat vlastní osobou, pak se z tebe ovšem stává podnikatel a potřebuješ koncesi a lićenci.
- mikky
Příspěvek#1685 » čtv 9. úno 2017, 15:06
mar00 píše:... ale je to pro ně více práce, protože místo jednoho lejstra musí vystavit dvě, jedno samostatné na nákup a druhé na nošení.
Tohle je (údajně) kvůli CRZ - nejsou tam na to kolonky. Nicméně je na to právní nárok, takže to, že s tím mají "víc práce" nám může bejt srdečně jedno.
Pak je tu samozřejmě ještě ta morální rovina, kdy mi přijde absurdní, že jedno lejstro navíc je pro ně natolik zásadní komplikace, že se uchylujou k tvrzení "to nejde", případně mají potřebu klientům sdělovat, že je to "víc práce".
- pelanj
Příspěvek#1686 » čtv 9. úno 2017, 15:07
Slashko: Tak podruhé. Na žádosti nejsou ani kategorie ZBRANĚ, ani kategorie ZP! Jsou tam jenom důvody pro povolení k nabytí (popř. nošení).
Výdutí se z ničeho nestane zbraň kategorie A!
Na co proboha nové NP? Když máš jednou NP na ochranu ZŽM, tak ho PČR nemůže odejmout. Tou zbraní se můžeš bránit jako klackem.
Výdutí se z ničeho nestane zbraň kategorie A!
Na co proboha nové NP? Když máš jednou NP na ochranu ZŽM, tak ho PČR nemůže odejmout. Tou zbraní se můžeš bránit jako klackem.
- HV
Příspěvek#1687 » čtv 9. úno 2017, 15:34
pelanj: Protože to povolení neschopností zbraně střílet ztrácí platnost? A pokud nemáš zapsáno i sběratelství tak smolík? Konec konců to ti poví, pokud na to přijdou, při kontrole zbraně při prodlužování ZP. Pošlou tě na zkušebnu. Neprojdeš, rozhodneš se neopravovat - jediná cesta k legalizaci držení je zapsat na sk. ZP A - nikoli kategorie zbraně A. Skupiny ZP tam sice nejsou ale uvádíš důvody, ke kterým tě tvé skupiny opravňují.
- vgj
Příspěvek#1688 » čtv 9. úno 2017, 15:40
Tak ono je to jednoduché, pokud policie při kontrole zbraně nabude podezření, že zbraň nevyhouje technickým podmínkám (s nimiž byla "CIPována"), tak tě pošlou na zkušebnu. No a ta zruší přechozí zkušebnu.. a pak je na výběr, buď to nechat opravit (a jít znovu na zkušebnu), nebo si zažádat o nabývací povolení, zbraň pak bude moc držet jen člověk Ačkovým zbrojákem a bude mít v PZ vyznačeno, že není určena ke střelbě.
- pelanj
Příspěvek#1689 » čtv 9. úno 2017, 16:12
HV: Paragraf 13, (2) Povolení vydané podle § 12 odejme příslušný útvar policie, pominul-li řádný důvod, pro který bylo vydáno; to neplatí, bylo-li povolení vydáno podle § 12 odst. 5 písm. f).
Takže no problém udělat dodatečně, v klidu.
Pokud to proběhne dle popisu VGJ, tak naprosto nemá smysl žádat o NP "pro jistotu" - pokud se nejedná o nějaký výstavní či sběratelsky exkluzivní kousek - pak ale není pravděpodobné poškození střelbou. Neopravitelná zbraň je stejně k ničemu...
Takže no problém udělat dodatečně, v klidu.
Pokud to proběhne dle popisu VGJ, tak naprosto nemá smysl žádat o NP "pro jistotu" - pokud se nejedná o nějaký výstavní či sběratelsky exkluzivní kousek - pak ale není pravděpodobné poškození střelbou. Neopravitelná zbraň je stejně k ničemu...
- Ivoo
Příspěvek#1690 » čtv 9. úno 2017, 17:52
Když už je o tomto řeč: čistě hypoteticky -mám ve ZP sk E požádám o povolení k nákupu pistole a do nákupka uvedu pouze ke sportovním účelům-ale budu ji nosit tj půjdu s nabitou u pasu (samo že skrytě), na ulici při při kontrole PČR požádá o PZ a ZP -otázka zní jak poznají že ji vlastně nesmím nosit ? nebo se v takovém případě do PZ uvádí že je pouze pro sport a nelze nosit? mám všechny zbraně na ochranu ŽZM a v PZ nemám záznam o tom k jakému účelu bylo vydáno nákupko ; nebo si to při každé takové kontrole zjišťují v databázi automaticky?
- Ivoo
Příspěvek#1694 » čtv 9. úno 2017, 20:23
Tak asi je to tak-když není v PZ žádná poznámka tak je to jako ,,bez omezení" tudíž nošení Myslím že nošení (ochrana žzm)bude nejvyšší level a sport je mu ,,podřízený" -logickou úvahou když mám sk ZP E a zbraň pouze na ochr. žzm tak mě to přece nevylučuje z toho abych sportoval v LOS IPSC atp ,bylo by divný abych mohl nosit brokovnici po ulici (skrytě) na ožzm ale nemohl bych si jít zastřílet na holuby na sportovní střelnici. Má úvaha -jestli se pletu a je to jinak budu rád za fundované upřesnění.
- marinakus
Příspěvek#1695 » čtv 9. úno 2017, 20:27
Ivoo : Zkus mě vyvést z mého přesvědčení, že na PČR je vedeno k jakému účelu máš NP vydáno. Jinak by to zaškrtávání a případné dohadování asi nemělo moc smysl. Samozřejmě ze soutěže tě s holým E-čkem asi nikdo nevyžene a nikdo to nebude řešit. Trénovat můžeš a nikdo nestanoví jak.
Naposledy upravil(a) marinakus dne čtv 9. úno 2017, 20:29, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí