vyhrožování zbraní

Jirka1989

Příspěvek#16 » sob 11. dub 2015, 18:18

Hmm takže to vypadá že bych si jenom pokecal s policií a jenom se víc naštval a stejně bych nic nevyřešil a ještě bych byl já ten špatný

Hatikva1

Příspěvek#17 » sob 11. dub 2015, 20:14

Jirko, chovej se jako odpovědný chovatel a drž si psa na vodítku. Mně osobně by taky vadilo, kdyby na mne neukazneny pes začal dorazet, natož kdyby byli ve smečce. Z russelu bych strach do té míry, abych vytáhl zbraň (beztak bych se netrefil), neměl, ale být to velké plemeno, tak už o tom reálně uvažuji, jak toho psa zneškodnit. Ptát se ve chvíli, kdy Tví psi způsobí konfliktní situaci, jestli náhodou nemůžeš něco dělat s člověkem, který Ti pouze řekl, že ještě jednou, tak je zastřelí, mi přijde zvláštní. Ber to jako ponaučení pro příště a buď rád, že Tví psi neskoncili s otiskem boty na čumáku.

franta599

Příspěvek#18 » sob 11. dub 2015, 21:22

minimalne bych to nahlasil chlápkovi s kvérem takové nahlášení určite neprospěje a treba se chyti za nos

HonzaLBC

Příspěvek#19 » sob 11. dub 2015, 21:23

Jirka1989 píše:psy ho neohrozovali ani ho nechtěli kousnout

Potkal jsem přesně takového psa, neohrožoval mě, ani mě nechtěl kousnout, dokonce ani z toho metru na mě neštěkl ... o dvě vteřiny později se situace malinko změnila a já skončil na pár hodin na operačním sále, aby mi dali trochu dohromady rozcupovaný obličej ...

Jasně, v mém případě to byl velký pes (NO), Jack Russel je menší a přeci tím pádem úplně neškodný, ale mám kamaráda, kterého malý ratlík jen "lehce pošimral na lýtku", ale nějak hodně blbě a on z toho má trvalé následky a už pár let kulhá.

Takže když už se stala chyba, že "Pejsky jsme pustili bez vodítka z auta... a samozřejmě ty naše hysterky k němu přiběhli a trošku na něho z asi metru štěkli" a on se tím cítil ohrožený, tak bych psy bez keců sbalil, omluvil se a byl rád, že třeba ještě nezavolal policajty on, že ho ohrožují volně pobíhající psi. Z jeho strany to nebylo vyhrožování, ale pouze varování, jak by na tu vaši chybu mohl reagovat obranou.

franta599

Příspěvek#20 » sob 11. dub 2015, 21:36

ano mohl ho upozornit na to že ten pes ho muže kousnout pripadne zavolat policii ale vyhrožovat zbrani je přehnany pokud by ho pes napadl dobre taha zbran a brani se ale když se nic nestane a on když je po všem začne neco bleptat o zbrani tak už je chyba taky nekde jinde. Použit nebo vyhrožovat zbrani ma smysl když je opravdu zle a ne když už je povšem jenom proto aby si dotyčny dodal na vážnosti

HonzaLBC

Příspěvek#21 » sob 11. dub 2015, 21:54

Tak v popisu situace není nikde napsáno, kdy bylo po všem, třeba tam nechal ty psy pobíhat celou dobu na volno. A kdyby už bylo po všem, tak není chyba majitele psů upozornit, co se mohlo stát v případě problému a třeba majitele psů nahlásit policii, že nechává psy běhat na volno a ohrožovat lidi, třeba by se majitel psů chytil za nos ...

Golem

Příspěvek#22 » sob 11. dub 2015, 22:13

Jirka1989 píše: a samozřejmě ty naše hysterky k němu přiběhli a trošku na něho z asi metru štěkli...no a chlap se začal rozčilovat že si ty čokli máme vzít...tak to jsem ještě přešel

Takže víš že tvoji psi obtěžují okolí, přesto je na veřejnosti pustíš navolno a pokud to obtěžování někomu vadí,tak to přejdeš...
pak ještě něco začal kecat tak už jsem se taky ozval a řekl jsem mu že mu nic neudělali a že se má uklidnit...

Namísto aby ses omluvil a psi si odvedl jsi ještě drzý...
Ten člověk reagoval možná v reakci na leknutí po nástupu tvých psů, možná v rozčilení z tvého chování (a imho asi žádnou zbraň neměl), ale problém jsi způsobil ty, tak co chceš?
Btw, koukám že ses zaregistroval právě dnes kvůli tomuto tématu, přišel jsi jako fanda zbraní?...

Carloss

Příspěvek#23 » sob 11. dub 2015, 22:29

Faktem je, že jko držitelé zbraní, kteří je nosíme na obranu se snažíme (tedy aspoň já) problémy eliminovat dřív, než v zárodku. mimo jiné respektováním zákonů i vyhlášek...Je vcelku fuk, co si o nich myslím, ale rozhodně to nepovažuji za důvod. Braň mám na obranu, abych se hl rozhodnou v případně kritické situaci. Ale prmrně je důležeté se těmto situacím vyhýat. Každopádně to šlo žešit líp.

Jirka1989

Příspěvek#24 » ned 12. dub 2015, 06:48

Ano psy jsem měl volně to uznávámto byla moje chyba ... Moje psy poslouchají... Abych tu situaci upřesnil...přišel k němu jeden štěknul a odešel pak tam příběhnul druhý a udělal to samé...než se ten člověk ozval že si je mám vzít tak už jsem je zavolal a byli u mě... Jak jsem odemykal dveře od baráku tak začal s tou zbraní že ji má a že je zastřelí, proto jsem na to reagoval já... V tu chvíli oba psy byli u mě a od něho asi 10 metrů

Jirka1989

Příspěvek#25 » ned 12. dub 2015, 07:29

Jsem člověk který uzná svoji chybu... Ale v tu chvíli kdy začal mluvit že je zastřelí tak jsem se nebál o psy ale o sebe, když psy chodili vedle mě...Třeba bych se mu aji omluvil ale to by se musel chovat taky jjinak...a kdyby na něho třeba zaútočili tak bych to bral že je v ohrožení a mohl udělat něco ještě bych tam s ním počkal na tu policii a řešil můj přestupek ale když mu nic neudělali a hned jak jsem je zavolal tak přiběhli ke mě a jak byli u mě tak s tím začal... Chápu že někteří lidi nemají rádi zvířata ale nemusejí je hned střílet nebo otrávit... To je můj názor

Hatikva1

Příspěvek#26 » ned 12. dub 2015, 07:36

Jirko, bral bych to jako poučení pro příště. Pán Tě varoval, co se může stát, a jestli si chceš na něj v uvozovkách stěžovat, počítej s tím, že budeš muset vysvětlit, proč ten konflikt vlastně vznikl, a že za to můžeš Ty a Tví neukazneni psi. Ode mne vše.

azavak

Příspěvek#27 » ned 12. dub 2015, 07:38

Jirko,a nejseš tak trohu hystericky a moc vztahovačny?

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » ned 12. dub 2015, 07:54

Ano, pánovi se zbraní to nahlášení moc prospěje a udavač bude mít pěkný pocit, jak mu to nandal - přece nebude vyhrožovat bouchačkou. To se zase jednou potkali dva...
Každý nezajištěný pes je hrozba a nebezpečí (pro šťouraly: mám psa). Pokud jsem měl pocit, že mě pes může ohrozit, vysvětlil jsem majiteli, že se cítím ohrožen a když si psa nezajistí, budu se bránit (jak a čím). Málokdy to pomohlo (pejskaři na tyhle výzvy moc neslyší, že, pane kolego?), takže buď ústup nebo pepřák. To pomohlo zatím vždy, takže zůstalo jen u informace, že mám zbraň a v nouzi ji použiju. Pokud ovšem začne nějaký magor apriori hulákat, že má krochnu a fšechny vodďá, volám policii bez váhání.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#29 » ned 12. dub 2015, 08:00

...jen v rámci objektivity: Jack Russel je taková ta šestikilová, čtvrt metru vysoká myšička? V tom případě mi ovšem vyhrožování jakoukoliv zbraní přijde poněkud pošetilé - maximálně bych majitele upozornil, že pokud psíci nepřestanou vysírat, umístím je za nejbližší plot.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » ned 12. dub 2015, 08:04

Jinak nic ve zlém, Jirko, ale ne - ty právě vůbec nechápeš, že někdo "nemá rád zvířata" (v reálu mu prostě jen vadí jejich projevy, pokud se ho týkají). Kdybys to chápal, nepřipustil bys, aby tví psi někoho obtěžovali.

Zpět na