Testovací otázky podle nového zákona a zkoušky - návrhy

Stepan

Příspěvek#16 » stř 7. srp 2013, 13:29

Voyager1 píše:1. otázky nejsou ostudně jednoduché. Naopak jsou relativně náročné a není příliš prostoru pro chyby (naštěstí). Pokud se ti zdají jednoduché a dáváš je bez problému na 100%-gratuluji
... skoro všichni je dávají na 100%. Bylo by lepší, kdyby ty otázky byly jiné, v testu by jich bylo víc a samozřejmě by potom nebylo nutné mít dobře všechny nebo s jedinou chybou, jako teď. To, že teď lidi ten test mají často hotový za pět minut taky není normální.

Další věc: kdyby byly k dispozici nějaké kvalitní oficiální výukové materiály, mohl by test obsahovat i některé otázky na věci, které se dají využívat i dál v normálním životě, vůbec by nevadilo, kdyby uchazeči o ZP měli z nějaké brožury už nějaké poznatky o zásadách sebeobrany, praktickém využité zbraně v sebeobraně atd. Teď se obávám, že nemalé procento uchazečů se už nikdy v životě nedozví víc, než nějaké paragrafy ze zákona o zbraních, ale to myslím nestačí, protože kdyby opravdu někdy tu zbraň museli použít, byli by nebezpečím pro široké okolí včetně jich samotných a ne jen pro útočníka.

Voyager1 píše:2. podle mě je dobře, že nikde není psáno a dáno co PŘESNĚ a do písmene po tobě komisař bude chtít. Připravil by ses pouze na to XY co bude chtít a na ostatní hodíš bobek. A pak v reálu si ustřelíš hlavu, nebo nedejbože někomu jinému. A to jen proto, že ses naučil POUZE to, co sis přečetl, že komisař bude chtít.
Ono toho k té bezpečné manipulaci a k možným závadám tolik není, všechno by bylo dopodrobna popsané a bylo by jasné, co a jak se má dělat, lidi by se to dobře naučili a výsledek by byl, že by to uměli líp, než teď.

Brožura od Komendy už je podrobná myslím dostatečně co se týká postupů, jenom tam chybí nějaké určení toho, co je bezpečná manipulace a co není - například při kontrole zbraně se nemusí dávat rána jistoty, zbraň stačí odložit vybitou, s vypuštěným kohoutem a zajištěnou, pokud to jde, a musí mířit do bezpečného prostoru, žádné další požadavky nejsou, atd atd.
Brožura není závazná pro nikoho, komisaři můžou mít požadavky i nad její rámec. V brožuře sice jsou "nejčastější chyby", ale není jasně napsané, za co se může vyhodit a za co ne, a zase - brožura není pro komisaře závazná.

Voyager1 píše:Už jsi byl na psychotestech? Zajímalo by mě, jestli jsi tam tomu doktoru také békal "proč tohle", "proč by to nemělo být tak a onak" atd :-)
Já na psychotesty chodit nepotřebuju, já jsem normální, i když se to třeba někomu nemusí zdát... :)

E-Ryc

Příspěvek#17 » stř 7. srp 2013, 14:16

Sice uz je to zatrollovane vlakno, ale muzu se zeptat, na zaklade ceho si troufas tvrdit, ze "skoro všichni je dávají na 100%"? Ja teda byl u zkousky jen jednou ;-) a rozhodne to tak nevypadalo (neco jako tretina 100%, tretina nejakou chybku a tretina vyhucela). A ani dalsi znami nic takoveho netvrdili....

pesi

Příspěvek#18 » stř 7. srp 2013, 20:50

Stepan píše:...Další věc: kdyby byly k dispozici nějaké kvalitní oficiální výukové materiály, mohl by test obsahovat i některé otázky na věci, které se dají využívat i dál v normálním životě, vůbec by nevadilo, kdyby uchazeči o ZP měli z nějaké brožury už nějaké poznatky o zásadách sebeobrany, praktickém využité zbraně v sebeobraně atd. Teď se obávám, že nemalé procento uchazečů se už nikdy v životě nedozví víc, než nějaké paragrafy ze zákona o zbraních, ale to myslím nestačí, protože kdyby opravdu někdy tu zbraň museli použít, byli by nebezpečím pro široké okolí včetně jich samotných a ne jen pro útočníka....

Štěpáne, žijeme ve svobodné zemi, žijeme v kapitalistické svobodné zemi. Nikdo ti přece nebrání svoje představy realizovat a nabídnout na trhu. Pokud je to tak jak píšeš, budeš jistě zanedlouho pohádkově zazobanej. Ale proboha, nechtěj aby toto za tebe řešil stát. To už tu bylo.

Nevím kolik ti je let, ale já si moc dobře pamatuji, jak to vypadá, když ti někdo nařizuje jak co má vypadat a co máš dělat. Například, co děláš třeba 1. května? Umíš si představit, že ráno vstaneš a MUSÍŠ jít někam, kam nechceš a musíš dělat to co nechceš! A když to neuděláš, máš problém ve škole, zaměstnání, problém mají tvoji příbuzní, děti? Co si například plánuješ že budeš dělat 21. ledna? Je to daleko, já vím, ale jestli nevíš co budeš dělat, buď sakra rád!

Je velmi smutné, až deprimující, jak rychle se zapomíná a jak jsou někteří ochotní zbavit se svobody, prakticky bez důvodu. Ale možná je to jen lenost. Lenost sám si řídit vlastní život.

Sorry za OT.

maja

Příspěvek#19 » stř 7. srp 2013, 20:54

E-Ryc: No protože při jeho zkoušce to skoro všichni dali na 100%.

to Stepan:
maja píše:Ještě bych doplnil, že pokud je potřeba získat 74 bodů ze 79, tak díky bodovému ohodnocení otázek není moc prostoru pro chybu. Proto ten, kdo se to naučí, s největší pravděpodobností bude mít plný počet bodů.

Stepan píše:Další věc: kdyby byly k dispozici nějaké kvalitní oficiální výukové materiály, mohl by test obsahovat i některé otázky na věci, které se dají využívat i dál v normálním životě, vůbec by nevadilo, kdyby uchazeči o ZP měli z nějaké brožury už nějaké poznatky o zásadách sebeobrany, praktickém využité zbraně v sebeobraně atd. Teď se obávám, že nemalé procento uchazečů se už nikdy v životě nedozví víc, než nějaké paragrafy ze zákona o zbraních, ale to myslím nestačí, protože kdyby opravdu někdy tu zbraň museli použít, byli by nebezpečím pro široké okolí včetně jich samotných a ne jen pro útočníka.

Jelikož máš údajně ZP, tak jistě víš, že neexistuje pouze skupina E. K čemu ti je znalost využití zbraně v sebeobraně, když budeš jenom sbírat zbraně nebo sportovat? A to neberu v úvahu věk toho, kdo zkoušku dělá. A není to nakonec každého volba?

Unzeitik

Příspěvek#20 » čtv 8. srp 2013, 07:26

Myslím, že autor vlákna asi nemá mít ZP ...

Georg

Příspěvek#21 » pát 9. srp 2013, 17:56

A on ho vůbec má ? :lol:

Unzeitik

Příspěvek#22 » pát 9. srp 2013, 20:28

No, když si to pročítám znova, tak tomu moc nevěřím :lol:

CityShark

Příspěvek#23 » pát 9. srp 2013, 23:00

No ja delal zbrojak 2x (poprvy normalne, podruhy letos po 7 letech rozsiroval) + za posledni rok pripravil na zkousky 5 lidi... Takze mam informace o prubehu zkousek cerstvy... No a teda Stepane ANI HOVNO ze by to davali vsichni na 100%... ANI HOVNO.

Sent from my MK16i using Tapatalk 2

frantisekkozisek

Příspěvek#24 » sob 10. srp 2013, 07:56

Přesně tak, já když jsem byl na zkouškách tak zhruba 1/3 vylítla na testech, druhá pak na praktickej.

Biermann

Příspěvek#25 » ned 11. srp 2013, 20:55

No já byl na zkouškách teď ve čtvrtek a na testu vyletěla cca. 1/3 účastníků. Na druhou stranu je to podle mě tím, že se prostě nepřipravili. Když k sobe budeme upřímní, tak ten test je fakt dost lehkej. Jen si člověk nesmí myslet, že se na to večer koukne a ráno udělá zkoušku.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » ned 11. srp 2013, 22:14

Každý multiple choice test je "lehký" , když mu člověk věnuje odpovídající dostatek času. To se ale nedá absolutně posoudit.

Voyager1

Příspěvek#27 » pon 12. srp 2013, 11:35

Neříkal bych, že je test "lehký". Je dostatečně obtížný aby vyselektoval ty, kteří na to prostě nemají, nebo to podcení. Tím, že jsme my jej dali, někdo lehce někdo obtížněji, je jen důkaz toho, že jsme se na to dobře připravili, umíme logicky myslet, dobře se učit...
Shrnul bych Štěpánovo bekání tak, že 100%ní není ve vesmíru nic, natož úspěšnost uchazečů o ZP. A jeho příspěvky jsou většinou mimo realitu nám známého světa.

kleofash

Příspěvek#28 » pon 12. srp 2013, 11:53

Když jsem dělal já, tak dva z dvaceti (tedy 10%) vyletěli na testu a zbytek udělal...

Lidi normálně chtějí zbroják, tak se to dopředu našrotí a pak test zvládnou. Manipulaci a střelbu si natrénují a pak to taky zvládnou. Tedy je logické, že to udělá většina. (stejně jako řidičák, nebo jakýkoliv průkaz způsobilosti...)

Voyager1

Příspěvek#29 » pon 12. srp 2013, 12:21

V mém případě bylo 17 uchazečů, z toho na testech "vyletělo" 5. Tedy úspěšnost 58,8 %
Myslím, že už je to zbytečné plkání, které nikam nevede:-)

hamon

Příspěvek#30 » pon 12. srp 2013, 16:20

Osobne povazuju testy za jednoduche. Je potreba si neco zapamatovat, neco si logicky odvodit a hlavne davat pozor. Ale neni tohle presne to, co clovek potrebuje, kdyz drzi v ruce neco ublizenischopneho? Prilis tezke testy povazuju za chybu, mel by byt schopny udelat je kazdy, kdo potrebuje. V cem bych pritvrdil, to je lekarska prohlidka, povinne zahrnujici psychotesty. A to i (mozna predevsim) u ridicaku.
Mimochodem, z deseti ctyri neudelali testy plus dva strelbu (opravdu strelbu, ne manipulaci). Takze celkem uspesnost 40%.

Zpět na