Jakou skupinu zvolit s ohledem na nový zákon

JirkaCV

Příspěvek#16 » pon 18. lis 2024, 19:48

Jaký? Půjčená zbraň od souseda, tak to může být problém. Ale ne na střelnici, tam si krmení můžu koupit i bez toho. Možná zbraň napsaná na manželku. No, tak to koupí ona.
Problém, který za rok přestane být problémem. Mám rád problémy, u kterých stačí počkat a vyřeší se samy.

dan

Příspěvek#17 » úte 19. lis 2024, 01:17

marinakus píše:Toho bych se zas tolik nebál.
Ja se nebojim jejich obsahu. Nove predpisy budou nove, a tedy jejich pouzivani nebude zazite a nez si to sedne, muze to drhnout. At bude jejich obsah jakykoliv.

A kdy vzniknou slusne zdroje umoznujici pripravu na testove otazky a za jak moc penez budou dostupne je taky otazka ...

monkmank

Příspěvek#18 » úte 19. lis 2024, 09:34

JirkaCV píše:Jaký? Půjčená zbraň od souseda, tak to může být problém. Ale ne na střelnici, tam si krmení můžu koupit i bez toho. Možná zbraň napsaná na manželku. No, tak to koupí ona.
Problém, který za rok přestane být problémem. Mám rád problémy, u kterých stačí počkat a vyřeší se samy.

Přesně moje myšlenka, nechám to, až se to samo vyřeší...
Každopádně díky za všechny odpovědi, zítra jdu na policajty.

Petr z Braníka

Příspěvek#19 » úte 19. lis 2024, 09:58

JirkaCV píše:Jaký? Půjčená zbraň od souseda, tak to může být problém. Ale ne na střelnici, tam si krmení můžu koupit i bez toho. Možná zbraň napsaná na manželku. No, tak to koupí ona.

No tak třeba já jsem si udělal kurzy MV s puškou půjčenou od Hard Tasku, na tu svoji teprve šetřím a dá-li Bambuch (a zaměstnavatel), budu ji kupovat v průběhu příštího roku. Jenže od té doby už jsem dvakrát nafasoval střelivo .223 REM od ministerstva. To bych nemohl, kdybych nebyl držitelem ZP B,E. Takže nyní mohu používat půjčené pušky a moje náboje.

vvitty

Příspěvek#20 » úte 19. lis 2024, 11:15

Petr: to asi nebude problem pro cerstveho zadatele ...

JirkaCV: akorat na te strelnici to strelivo musis taky vystrilet ... pokud se bavime o strelivu raze jine nez zbrane kterou vlastnis nebo mas jine opravneni k jejimu drzeni.

Kazdopadne dnes uz bych to jako cerstvy zadatel neresil a zadal jen o E namisto kombinace E+B, E+B+A. Nejsou to extremni rozdily ktere by se rok nedaly prezit / resit.

Petr z Braníka

Příspěvek#21 » úte 19. lis 2024, 12:28

vvitty: Dle tohoto článku bylo v době, kdy byl psán, nejmladšímu absolventovi MV pouhých 22 let. Jelikož podmínkou je mít sk. E, hádám, že se přihlásil ještě s mokrým zbrojákem. Takže proč by to nemohl být problém pro čerstvého žadatele? Pokud by měl tazatel stejné ambice, mohl by vzít argument "na co Béčko" ještě v potaz.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vycvicenych-civilistu-se-zbrani-na-pomoc-v-krizi-je-v-cesku-uz-tisicovka-40438288

dan

Příspěvek#22 » úte 19. lis 2024, 14:04

Jen technicka - to bylo o zakladni aprobaci, ktere se dotovane strelivo netyka. U rozsirene je vekove rozpeti 26-57 (u tech, o kterych vim ja, coz je cca 60% vsech).

marinakus

Příspěvek#23 » úte 19. lis 2024, 15:25

dan : Bude to naprosto stejný problém pro obě strany. Přezkušované i zkoušející. A nebude to poprvé ani naposled. Tohle tady fakt nevyřešíme. Kdo o ZP vážně uvažuje, může si ho přece udělat hned podle současných pravidel a neřešit ta budoucí. Samozřejmě se současnými výhodami i nevýhodami.

vvitty

Příspěvek#24 » úte 19. lis 2024, 16:14

Petr - ja Ti to nerozporuju, poznamka to byla nepochybne uzitecna pro pripad ze by o tom zadatel uvazoval.

Jen s ohledem na to ze teprve resi prihlasku ke zkouskam je zcela jasne ze letos uz zadne strelivo fasovat nebude a pokud by mel na pristi rok rozpocet na celou sekvenci MV kurzu tak zase asi nebude moc resit jednu skupinu navic v zadosti - jen muj nazor.

Erix

Příspěvek#25 » úte 19. lis 2024, 18:13

Zdar, zajímavé téma, taky jsem byl tázán, zda ZP teď nebo potom. Nakonec to tazatel nechal na potom, protože těch otazníků kolem je tolik, že raději počká, zda to bude mít vůbec smysl a kolik co bude stát. :? Taky čekám co bude a trochu počítám i s restrikcemi, případně i vracením určitých artiklů -> pro tento případ to raději před odevzdáním přeříznu napůl flexou nebo jinak znehodnotím, ať nemá užitek nikdo.

Zatím to vypadá na nenápadné škrcení při nákupech, což vyvolá zvýšení cen a postupně se střelecký sport stane zábavou pouze hrstky lidí v ČR. Čekám i nátlaky na "nepovinné" vstupy či spolupráci s armádou a jiné prasárničky. No uvidíme co z toho vyleze. Pokud bych dělal ZP znova, tak až za nového režimu, ať potom člověk nezjistí, že sice na začátku ušetřil a něco pak automaticky dostal (rozšíření), ale taky spousta omezení, ..., takže peníze tu tam.
Naposledy upravil(a) Erix dne úte 19. lis 2024, 18:17, celkem upraveno 1 x.

mission

Příspěvek#26 » úte 19. lis 2024, 18:16

co bys chtěl vracet, jakože ti něco seberou bez náhrady? To v ČR zakazuje LZPS.

Erix

Příspěvek#27 » úte 19. lis 2024, 18:19

No zakazovat může, ale předpis je předpis a ten se dá změnit (i když někdy deklarováno jako neměnné). ;) Ústava už taky nefunguje na 100%. Prostě co je jinde nemožné, to je u nás standard a naopak co je jinde standard, to se u nás nestane. :lol:
No, tak nám nic neseberou, ale nikam s tím potom nebudeme moci, takže ve výsledku je to stejný. Nebo zdraží střelivo na třeba 20 Kč/ks a to se pak omezí jaksi samo. Já bych počkal,...

dan

Příspěvek#28 » úte 19. lis 2024, 19:51

Nikdo si nemuze byt jist zivotem ani majetkem kdyz zaseda parlament.
Ale podle tohoto se muze stat naprosto cokoliv, takze kazdy se muze pripravovat na cokoliv si zamane. Protoze i to se muze stat ...

marinakus píše:Kdo o ZP vážně uvažuje, může si ho přece udělat hned podle současných pravidel a neřešit ta budoucí
A k tomu se vztahoval zacatek moji rady - udelat to v prvnim pololeti pristiho roku, protoze pak vidim riziko, ze uz si ho udelat podle starych pravidel nestihne a bude to muset delat podle pravidel novych, i kdyz to tak nechtel ...

mission

Příspěvek#29 » úte 19. lis 2024, 20:17

LZPS je s Ústavou nejvyšší zákon republiky, tzn. nic je nepřebije ani kdyby ses na hlavu stavěl. Leda by to přišlo cestou Uhnije, pak bych se začal bát, protože těm je naše Ústava u ... a známe naše zástupce v obou komorách Parlamentu..

Petr z Braníka

Příspěvek#30 » úte 19. lis 2024, 20:59

mission: Myslím, že tě budu muset opravit. Dle LZPS například jsou si všichni lidé rovni ve svých právech, přitom jsme zažili, že očkovaní měli právo jít do kina na rozdíl od neočkovaných.
Dle ústavy je cenzura nepřípustná a každý má právo vyhledávat a také šířit informace svobodně bez ohledu na státní hranice - přitom si na území ČR nelze pustit weby končící .ru, například rt.ru
Tato ustanovení nejvyšších zákonů republiky byla přebita, a nikdo se ani na hlavu nestavěl.

Zpět na